Cum te dregi dupa festin. Abuzul de sarmale, cozonac si alcool "se repara" cu vitamina C din citrice sau legume verzi si cu lichide fara zahar. Mahmureala nu trece cu cafea sau "alcool", ci cu apa, analgezice si rabdare. Oboseala, balonare, disconfort, un kilogram doua in plus, acestea sunt efectele "de a doua zi" ale ospatului traditional de Craciun stropit cu alcool. Organismul supus la caznele digestiei la foc continuu are nevoie de detoxifiere "de urgenta". Apa, ceaiuri si alte lichide pe stomacul gol, o cafea amara pentru alungarea senzatiei de greata, multe fructe si legume bogate in vitamina C, pauza de alcool si grasimi, dar si plimbari in aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii. Ciorba de potroace, zeama de varza sau muraturile sunt mituri care nu tin mahmureala departe, scrie EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Combustibil din lumina soarelui. Un reactor care copiaza fidel plantele, fiind capabil sa transforme lumina soarelui in combustibil, in conditii de laborator, da sperante mari oamenilor de stiinta. Cercetatorii sunt de parere ca in cazul in care tehnica va fi perfectionata se va putea produce, la scara larga, combustibil, releva "The Guardian". "Avem o problema foarte mare cu energia si trebuie sa gandim intr-un mod care sa ne permita s-o invingem", a declarat Sossina Haile, de la Institutul de Tehnologie din California, Statele Unite ale Americii, care a coordonat cercetarea, potrivit Adevarul.

Vinuri "decodate" cu telefonul mobil. Posesorii de smartphone-uri pot afla, fotografiind eticheta sticlei, la ce temperatura trebuie servit vinul respectiv sau cu ce fel de mancare se potriveste. Romanii isi pot alege soiurile de vin dorite cu ajutorul telefoanelor mobile dupa ce Vinvest si Institutul Multimedia Romano - Elvetian au lansat sticlele de vin cu etichete "codate", 31 de producatori de vinuri fiind inclusi in acest proiect. Astfel, cumparatorul poate fotografia cu telefonul mobil eticheta produsului dorit si apoi poate afla, accesand internetul, orice informatie doreste despre vinul respectiv, fie ca este vorba despre felul de mancare cu care se potriveste sau despre temperatura la care trebuie servit, informaza EVZ.

Machiaj de sarbatori - inger sau demon? Petrecerile de sfarsit de an, intalnirile cu familia si cu cei dragi sunt un motiv in plus pentru a-ti dori sa arati exceptional. Ca intotdeauna, machiajul este detaliul care face diferenta. In functie de stilul care ti se potriveste sau evenimentul la care participi (o reuniune de familie sau o petrecere in cel mai trendy club), poti opta intre un machiaj sofisticat de diva sau un machiaj discret, dar de efect. Daca petrecerea de sfarsit de an a corporatiei se tine intr-un club si nu ai prea mult timp la dispozitie pentru machiaj, nu intra in panica. In 10 minute poti transforma machiajul discret, de zi, intr-unul seducator, de seara. Incepe prin a reface aspectul tenului. Daca nu ai timp sa mai aplici inca un strat de fond de ten, peste cel deja existent, apeleaza cu incredere la pudra. Va reduce din luciul fetei si va acoperi micile imperfectiuni, acolo unde fondul de ten aplicat peste zi, a cedat, relateaza Interfete.ro.

Cum evitati efectele negative ale pantofilor cu toc. Exercitiile de stretching, inserturile cu gel in talpa, dar si compresele cu gheata previn monturile si problemele articulatiilor, consecinte neplacute ale pantofilor cu toc foarte inalt purtati regulat. Genele, dar si structura anatomica sunt principalele vinovate de afectiunile picioarelor specific feminine. "In general, femeile au talpi mai inguste si glezne mai subtiri decat barbatii. In plus, ciclurile menstruale neregulate, precum si dieta saraca in carbohidrati micsoreaza masa osoasa, ceea ce predispune femeile la luxatii ale gleznei, dar si la dislocari ale oaselor de la picioare. De asemenea, din cauza soldurilor mai late, femeile au tendinta de a-si lovi genunchii atunci cand merg, ceea ce poate duce la probleme ale coloanei si, implicit la ranirea picioarelor", atrage atentia Frank Valente, kinetoterapeut american, informeaza EVZ.