Mastile cu argila, recomandate persoanelor cu ten sensibil. Dermatologii recomanda ca mastile cu argila, a caror compozitie este foarte bogata in saruri, sa se foloseasca cel mult o data pe saptamana. "Acest tip de masca catifeleaza tenul, dar folosirea acesteia intr-un mod abuziv duce la asprirea fetei", precizeaza doctorul dermatolog Gabriela Stoleriu. Medicii specialisti recomanda cu predilectie masca de argila persoanelor cu tenul uscat sau care au probleme cu acneea. "La persoanele cu un ten normal, aceasta masca trebuie folosita la doua sau chiar la trei saptamani. Argila are proprietatile necesare de a reduce nivelul de sebum, oferind pielii un aspect mat. Acest tip de masca purifica tenul si il tonifica, dar are si proprietati astringente, antiseptice si revitalizante. Argila este folosita pentru regenerarea tenului si dupa folosire ea elimina primul strat de epiderma, ceea ce duce la inrosirea fetei", afirma doctorul dermatolog Dorin Mihalache, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Nu prajiti in ulei de floarea-soarelui! Obisnuinta romanilor de a praji mai ales in ulei de floarea-soarelui e taxata dur de medici, care ii sfatuiesc sa treaca la ulei de rapita sau de masline. Un stil de viata sanatos nu include prajelile sau, daca o face, cantitatile consumate trebuie sa fie extrem de mici. Atunci cand apelati la aceasta forma de pregatire a mancarii, este foarte important ce uleiuri folositi. Cel de floarea-soarelui sau cel extravirgin reprezinta alegerile cele mai proaste posibile pentru ca emana mai multe substante toxice ce pot fi cancerigene. Alegeri mult mai bune sunt uleiul de masline pentru gatit (nu cel extravirgin), cel de rapita sau de palmier. Si foarte important: nu prajiti niciodata de doua ori in acelasi ulei, anunta EVZ.

10 metode prin care poti afla daca te insala. Femeile care se tem ca barbatii lor calca stramb trebuie sa fie atente la cateva semne care, spun psihologii, pot trada lipsa de fidelitate. Psihologii specializati in terapia de cuplu afirma ca unii barbati sunt mai inclinati spre infidelitate. Numai ca femeile isi pot da seama care sunt sansele sa fie inselate. Pe baza mai multor studii privind relatiile de cuplu si a parerilor psihoterapeutilor, cotidianul britanic "The Daily Mail" a intocmit o lista cu semnele care indica faptul ca un barbat nu-i este fidel partenerei de viata. Ea castiga mai mult. Potrivit unei cercetari din 2010, barbatii care sunt dependenti financiar de partenera de viata sunt de cinci ori mai predispusi s-o insele. El lucreaza peste program. Studiile arata ca, daca barbatii isi petrec mai putin de 10% din timp alaturi de partenera de viata, exista 10% sanse sa fie infideli. Ati locuit impreuna inainte de casatorie. Sondajele arata ca 40% din cei care locuiesc impreuna fara a se casatori sunt mai predispusi spre acte de infidelitate, informeaza Adevarul.

Nuca de cocos protejeaza ficatul de efectele alcoolului. Nuca de cocos contine in proportie de 90 la suta grasimi saturate, grasimi "bune", necesare structurii celulare pentru pastrarea integritatii si fermitatii organismului, spun medicii nutritionisti. Potrivit specialistilor, aceste grasimi sunt esentiale pentru absorbtia calciului in oase si protejeaza ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului si alimentatiei bogate in kilocalorii. De asemenea, fructul intareste sistemul imunitar, iar acizii Omega 3 continuti se absorb mai bine la nivelul tesutului atunci cand regimul alimentar este bogat in acizi saturati. Medicii nutritionisti recomanda nuca de cocos persoanelor care doresc sa isi mentina silueta, deoarece ajuta la reglarea metabolismului. In plus, fructul este un aliat de nadejde in cazul racelilor, deoarece are proprietati antivirale si influenteaza stoparea dezvoltarii virusului gripal. Specialistii in nutritie completeaza ca uleiul din cocos reduce influenta colesterolului rau din organism si regleaza valorile mari, scrie Gandul.

Iata 9 moduri in care poti sa economisesti benzina! Scumpirea benzinei din ultima vreme i-a adus la disperare pe soferi. Daca nu va puteti lipsi de autoturisme, trebuie sa invatati cum sa reduceti consumul la carburanti. Iata 9 sfaturi pe care trebuie sa le urmati. Cu cat masina este mai grea, cu atat va consuma mai mult. Indepartati greutatile din portbagaj care nu sunt necesare (biciclete, role sau diverse scule), suporturile de biciclete sau de schiuri de pe plafon, atunci cand nu le folositi. Inca un truc: nu umpleti rezervorul la maximum, va ingreuna masina. Jumatate de rezervor la o alimentare e suficient. Verificati saptamanal presiunea cauciucurilor. Daca valoarea este sub cea recomandata de fabricant, consumul de carburanti poate creste chiar si cu 30%, din cauza frecarii suplimentare cu carosabilul. Faceti revizia la masina. Un motor nereglat si filtrele de aer neschimbate pot conduce la o crestere a consumului de 25%. Nu lasati masina sa se incalzeasca prea mult, inainte de a porni la drum. Daca motorul merge in timp ce masina sta pe loc, consuma mai mult decat in mers. La masinile actuale sunt suficiente 30 de secunde de "incalzire a motorului", dupa care nu trebuie sa accelerati brusc, anunta Libertatea.