Obiceiurile care ne "secatuiesc" de energie. Te simti lipsit de vlaga, iar apatia a inceput sa devina o constanta indiferent de activitatea pe care incerci sa o desfasori? Specialistii spun ca lipsa de energie poate avea diverse cauze, iar multe dintre acestea tin chiar de stilul nostru de viata. Pentru a avea mai multa energie, este indicat sa consumi alimente in cantitati mici la fiecare 3-4 ore. Tot mai multe persoane se plang de faptul ca se simt obosite mai mereu, ca sunt iritabile si parca "stoarse" de energie. Intr-un astfel de context, ele sesizeaza ca nu se mai pot concentra, ca intampina dificultati atunci cand trebuie sa vina cu idei noi si interesante, ca sunt lipsite de inspiratie in general si ca nu mai indeplinesc activitatile de zi cu zi cu randament maxim. Astfel de probleme sunt normale in perioadele mai solicitante, dar in anumite cazuri, lipsa de energie parca se cronicizeaza, iar orice activitate devine o corvoada, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Micul dejun consistent - secretul scaderii in greutate. Pentru a slabi, cercetatorii germani recomanda ca la prima masa a zilei sa mancam cateva felii de branza, cateva felii de sunca, doua oua prajite sau fierte, o leguma proaspata, un fruct proaspat si sa bem un pahar de lapte sau o cana de ceai. Un grup de cercetatori germani de la Universitatea din Munchen sustin ca au descoperit cea mai eficienta metoda de a scapa de kilogramele in exces, informeaza revista Time. Potrivit specialistilor, secretul unei diete de succes consta intr-un mic dejun consistent, deoarece acesta stimuleaza arderea grasimilor si mentine senzatia de satietate pe tot parcursul zilei. In plus, aceasta regula trebuie mentinuta si dupa scaderea in greutate, pentru a preveni reingrasarea, scrie Gandul.

Uite cum te desparti de obiectele nefolositoare! Putini au darul de a nu se atasa de lucruri. Obiecte de tot felul, de la televizor pana la bibelouri, au puterea miraculoasa de a ne deveni dragi si, aparent, indispensabile. Daca esti o persoana care are tendinta de a aduna obiecte inutile in casa iata cateva sfaturi pentru a scapa de acest obicei. Fa-ti un obicei din a renunta periodic la obiectele inutile. Nu lasa sa se adune diverse obiecte pe care nu le mai folosesti. Chiar daca la inceput nu poti sa renunti la un obiect care iti aduce aminte de anumite lucruri, facand curatenie periodic printre "vechituri" te vei putea desparti mai usor de ele. In plus, vei observa ca locuinta si dulapurile tale sunt mai "aerisite", scrie Click.

5 antibiotice pe care le poti lua din natura. Antibioticele din farmacia naturii, precum usturoiul, rasina "Mumio", propolisul, plopul negru, hreanul, cresc imunitatea, atenueaza simptomele bolii si combat suprainfectia. Lunile de iarna coincid cu o crestere a cazurilor de infectii, iar frigul este unul dintre factorii favorizanti. Un lucru important trebuie sa retii: antibioticele nu au niciun efect asupra virusurilor care provoaca raceala. Multe studii au confirmat eficienta usturoiului in infectii in care antibioticele si antiviralele de sinteza nu au dat rezultatele asteptate. Cercetarile au evidentiat ca substantele chimice continute de bulbul de usturoi, printre care glucidele, protidele, insulina, acizii grasi organici (alicina si garlicina), alaturi de vitamina C si de vitaminele din grupul B totalizeaza peste 20 de substante antivirale si antibacteriene, scrie Adevarul.

Ceaiuri amare pentru neplaceri digestive. Senzatia de durere in capul pieptului, starea de greata, de voma sau lipsa poftei de mancare si chiar repulsia fata de alimentele preferate, toate aceste manifestari neplacute se pot trata cu ajutorul plantelor amare. Fitoterapeutii recomanda persoanelor care nu suporta gustul ceaiurilor preparate din plante medicinale amare sa foloseasca tincturile si siropurile. Ceaiurile preparate din pelin, anghinare, cicoare, gentiana si din tintaura sunt de mare ajutor persoanelor care se confrunta cu afectiuni hepatice si biliare, cu indigestii sau cu constipatie, scrie Adevarul.