Solutii eficiente pentru atenuarea cearcanelor. Pielea din jurul ochilor este mai subtire si mai sensibila, la fel si reteaua de capilare care o traverseaza. De aceea, aceasta zona necesita o ingrijire speciala, prin care sa se atenueze cearcanele ce dau un aspect obosit fetei. Cearcanele pot fi mostenite genetic, pot aparea pe fondul oboselii accentuate sau pot fi semnul unor boli. In majoritatea cazurilor, mecanismul prin care ele se formeaza este similar urmelor lasate de contuzii, deci apar la fel ca "vanataile". Capilarele minuscule de sub piele se sparg, iar acest lucru este vizibil la suprafata pielii, suficient de subtire incat sa le tradeze ruperea. In alte cazuri, este vorba despre un exces de pigment, adica despre o cantitate mai mare de melanina prezenta la nivelul tegumentului exact in zona din jurul ochilor, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Mai aproape de leacul anti-imbatranire si tinerete vesnica. Telomerii, substantele care protejeaza cromozomii organismului, sunt cei care pot face ca imbatranirea sa apara din ce in ce mai greu sau chiar deloc, se arata intr-un material publicat in jurnalul "Nature". O echipa de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston a publicat la sfarsitul anului trecut o lucrare in care detalia ca au descoperit cum sa inverseze procesul de imbatranire, nu doar sa-l incetineasca cu ajutorul telomerilor (portiune din ADN). Testele au fost deja efectuate pe soareci, scrie EVZ.

Remedii pentru refacerea echilibrului emotional. Daca esti mereu nemultumit, daca ai senzatia ca nimic nu-ti iese cum vrei, o serie de preparate din plante te ajuta sa regasesti in tine bucuria de a trai. Chiar si aroma scortisoarei ne inspira voie buna. Indiferent de modul in care o valorificam, fie ca o adaugam in ceai, in vin fiert, fie ca o folosim la prepararea prajiturilor, aceasta mirodenie este un tonic pentru organism, contribuind la inlaturarea starii de apatie si de oboseala. Infuzia, preparata dintr-o lingurita de pudra de scortisoara si din 300 ml de apa clocotita, poate fi folosita sub forma de inhalatie si are un efect excelent asupra tonusului mental. O alta infuzie, obtinuta tot din pudra de scortisoara, din doua-trei cuisoare, o lingurita de ghimbir si din miere (dupa gust), bauta dimineata in loc de cafea, ne invioreaza si, in plus, contribuie la cresterea imunitatii, scrie Adevarul.

Insomnia, "vinovata" de problemele de cuplu. Pe langa un nivel scazut de energie si probleme de concentrare, lipsa somnului se face "vinovata" si de problemele de cuplu. In consecinta, insomnia trebuie trata ca o problema majora de sanatate, potrivit unui raport al Mental Health Foundation. Carentele de somn sunt deja asociate cu depresia, deficientele imunitare, precum si bolile de inima, motiv pentru care medicii sunt sfatuiti sa o trateze ca pe o problema serioasa. Studiile efectuate de britanici au aratat ca persoanele care sufera de insomnie sunt de patru ori mai expuse riscului de a avea probleme in viata de cuplu, de trei ori mai expuse sa sufere de depresie sau lipsa de concentrare, scrie EVZ.

5 preparate condimentate contra virozelor. Efectele frigului, principalul inamic al sanatatii in anotimpul rece, pot fi imblanzite cu ajutorul remediilor naturale preparate cu hrean, ghimbir, mustar, cimbru sau cu anason instelat. Principiile antiinflamatoare, calmante si energizante le recomanda. Indiferent ca le folosim sub forma de comprese, de siropuri, ca le adaugam in apa, in miere sau ca le combinam cu legume, toate aceste preparate condimentate atenueaza simptomele tulburarilor respiratorii si cresc imunitatea organismului, scrie Adevarul.

Afla ce condiment te face mai inteligent. Oamenii de stiinta au descoperit ca salvia, un condiment gustos, care merge foarte bine cu o omleta, te poate ajuta sa devi mai... inteligent. Un studiu publicat in revista Pharmacological Biochemical Behavior a relevat faptul ca salvia poate juca un rol in accelerarea functiilor creierului. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au luat o doza de extract de salvie (50 de micro litri) inainte de a da un test s-au descurcat mai bine decat cei care au primit un placebo (n.r. - placebo este un termen utilizat in cercetare pentru a desemna o substanta inactiva sau o procedura utilizata ca element de control in experimente. Efectul placebo este imbunatatirea masurabila, observabila sau care se resimte asupra sanatatii, care nu se atribuie unui tratament real in desfasurare), scrie Libertatea.