Carbohidratii care slabesc. Dupa o decada in care carbohidratii au fost intens blamati de majoritatea nutritionistilor din intreaga lume, un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Colorado demonstreaza ca anumite alimente bogate in carbohidrati pot fi un ajutor de baza in procesul de slabire. Carbohidratii se impart in trei categorii: carbohidrati cu absorbtie rapida, cu absorbtie lenta si carbohidrati "rezistenti", scrie EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Cat de mult ii ingrijoreaza pe americani hormonii din mancare. Ce se intampla in Romania. Site-ul health.com a inceput ieri o dezbatere: cat de tare ar trebui sa ii ingrijoreze pe americani faptul ca pestele sau carnea de pe piata provine de la animale injectate cu hormoni Somonul care ajunge la maturitate de doua ori mai repede fata de cat ar fi normal. Produse lactate provenite de la vacile care dau cu 15 la suta mai mult lapte. Sau carnea provenita de la bovinele care cresc cu 20 la suta mai repede. Toate aceste animale au devenit hiperproductive din cauza injectiilor cu hormoni sau a ingineriei genetice, despre care numeroase voci sustin ca au efecte negative asupra sanatatii, scrie Gandul.

Activitatea cerebrala poate sa indice daca o persoana va renunta la fumat. Activitatea cerebrala poate fi folosita pentru a evalua hotararea unei persoane care vrea sa renunte la fumat, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, ce au analizat cu ajutorul unui scaner o regiune a cortexului asociata cu modificarile de comportament, informeaza AFP. Studiul, publicat luni in revista Health Psychology, a fost efectuat pe un esantion de 28 de fumatori, inscrisi intr-un program creat cu scopul de a-i ajuta sa renunte la fumat, precizeaza EVZ.

Meniu sanatos si pentru noi, si pentru Planeta. Eliminarea carnii din alimentatie ajuta la protectia mediului. O dieta ecologica, necesara pentru a scadea emisiile de gaze cu efect de sera, include mai putina carne si mai multe legume si fructe. Carnea rosie si cea alba au un puternic impact negativ asupra mediului, potrivit raportului "Livewell 2020", dat publicitatii de organizatia internationala WWF si de Institutul de Nutritie si Sanatate Rowett, din Marea Britanie. Documentul propune o dieta care sa ne ajute sa mancam sanatos si sa protejam Planeta. Regimul include in meniul zilnic fructe, legume, cereale si alimente ce necesita o minima procesare pentru a reduce impactul industriei alimentare asupra Planetei, scrie Adevarul.

Siropul de struguri goneste raceala. Datorita continutului bogat in antioxidanti, strugurii intaresc organismul gonind simptomele specifice racelii - nas infundat, dureri in gat, frisoane, dureri de cap. Un sirop de struguri, recent lansat pe piata farmaceutica romaneasca, este solutia naturala ideala pentru consolidarea sistemului imunitar si pentru combaterea racelilor, sustine producatorul. Secretul consta in resveratrol, o substanta cu puternic rol antioxidant, existenta in fructul si in coaja strugurilor rosii. Resveratrolul continut de sirop are un efect mai puternic decat unele vitamine sau decat betacarotenul, atunci cand vine vorba despre intarirea organismului si lupta impotriva bolilor, relateaza Gandul.