Sarea ascunsa in bucate: ce alimente o contin excesiv. Mezelurile, branzeturile, supele la plic, semipreparatele, conservele, chipsurile sunt surse majore de sare. Chiar si medicamentele pot contine sare. Medicii ne arata care e doza zilnica optima. Subiectul "Cata sare ar trebui sa mancam ca sa nu ne imbolavim?" a impartit lumea in mai multe tabere si a generat atitudini extreme: in timp ce unii isi "albesc" farfuria cu sare, altii nu se mai ating de solnita. Cel putin in teorie, pentru ca, in practica, pot controla doar cantitatea de sare pe care o pun cu mana lor in mancare, nu si pe cea cu care vin la pachet majoritatea alimentelor de la supermarket, scrie EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Atentie la dozele de vitamine! Administrarea de suplimente alimentare in cantitati mari poate avea efecte chiar mai nocive decat carentele de nutrienti. Vitamina A in exces poate creste glicemia si poate mari ficatul, iar nivelul mare de vitamina D favorizeaza depunerea calciului pe vasele de sange. Suplimentarea alimentatiei cu vitamine a redus incidenta unor boli precum scorbutul (cauzat de carenta vitaminei C), rahitismul (consecinta aportului insuficient de vitamina D), boala beri-beri (cauzata de carenta vitaminei B1 - tiamina) sau pelagra (deficit de vitamina B3 - niacina), informeaza Adevarul.

Care sunt beneficiile ceaiului si cat ar trebui sa bei zilnic. Ceaiul, consumat zilnic, creste imunitatea organismului si scade riscurile de tumori pe creier si de accident cardiovascular, potrivit studiilor realizate de Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relateaza Mediafax. Pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei cani de ceai. "Trebuie sa lasi ceaiul sa se infuzeze cel putin cinci minute pentru a permite apei fierbinti sa extraga compusii din plante", a spus Gibbons. Exista mai multe tipuri de ceai - negru, verde, alb si Oolong. Toate contin antioxidanti si au multe beneficii pentru sanatate. Baut in combinatie cu un strop de lapte, antioxidantii din ceai ajung mai usor in organism - dar beneficiile se pierd daca se adauga zahar, relateaza Romania libera.

4% dintre copiii romanilor stau pe site-uri porno. Aproximativ 4% dintre copiii care au utilizat internetul in Romania in ultimele 12 luni au accesat site-uri inadecvate sau au intrat in legatura cu persoane potential periculoase, potrivit statisticilor Eurostat, care plaseaza Romania sub media UE, de 5%. Statistica se bazeaza pe cazurile raportate de persoane cu varste cuprinse intre 16-74 de ani, care locuiesc in gospodarii cu cel putin un copil in grija, potrivit Gandul.

Tehnici moderne pentru epilare. Laserul si lumina intens pulsata permit indepartarea pe timp indelungat a pilozitatii. Aplicate corect, in functie de fiecare zona a corpului, aceste metode pot reduce pilozitatea cu pana la 90 la suta. Metodele de epilare cu laser sau cu lumina intens pulsata (fotoepilare) sunt eficiente in cazul firelor de par groase si negre. De aceea, la nivel inghinal, facial si la nivelul axilelor tehnicile moderne de epilare inregistreaza cele mai bune rezultate, relateaza Adevarul.

Super-vaccinul care protejeaza de orice virus gripal. Vaccinul unic ce previne toate virusurile gripale existente, dar si mutatiile acestora ce apar in pandemii, are efect timp de zece ani, sustin cercetatorii de la Oxford, care l-au pus la punct. Vaccinul universal care tine la distanta absolut toate virusurile gripale a fost pentru prima data testat pe voluntari, de o echipa de cercetatori britanici. Specialisti din intreaga lume "s-au batut" sa descopere ceea ce a fost supranumit "Graalul" vaccinurilor antigripale, anunta EVZ.