Cum economisesti caldura. Odata cu cresterea TVA-ului au crescut si preturile, in special la combustibili (gazul metan, de exemplu), fapt pe care-l resimtim pe zi ce trece atunci cand platim facturile de intretinere. Iar tendinta preturilor la combustibili si energie este de crestere, anuntandu-se si eliminarea subventiilor acordate pentru incalzire. Solutia? Gasirea si punerea in practica a ideilor posibile. Inca de la proiectarea casei sau de la achizitia apartamentului puteti folosi mai multe ponturi, fie ca acestea fundamenteaza decizii ce tin de elementele constructive ale casei, investitii in echipamente de incalzire si accesorii, fie ca sunt pur si simplu masuri legate de stilul de viata. Racirea zonelor interioare ale locuintei se poate produce atat prin patrunderea aerului rece de la exterior la interior, cat si prin scurgerea aerului cald de la interior spre exterior. Efectul este lipsa de confort, fenomenul de condens, mucegai si umidificare necontrolata, scrie Romania Libera.

utileFoto: Colaj foto

6 lucruri pe care le poti face cu o picatura de sampon. De multe ori, aruncam la gunoi recipientul cu sampon chiar daca acesta nu s-a golit de tot, in ideea in care nu mai avem ce face cu doar cateva picaturi. Afla ca si acele cateva picaturi iti pot fi folositoare la un moment dat. Iata cum! Deblocheaza fermoarul intepenit - in cazul in care fermoarul de la geaca, cizme sau lenjeria de pat ramane intepenit, acesta poate fi deblocat foarte usor cu cateva picaturi de sampon. Toarna-le cu atentie peste zona defecta si trage usor fermoarul pentru a-l debloca. Repara balamalele - scartaie usa sau geamul? Poti rezolva problema fara mari batai de cap. Toarna sampon pe un disc demachiant sau pe o periuta veche de dinti si unge balamalele, scrie Click.

Iata "alimentele dragostei" recomandate pentru cina de Sfantul Valentin. Migdalele, busuiocul, rucola, mierea si ciocolata sunt considerate "alimentele dragostei" si se afla pe lista ingredientelor recomandate pentru cina de Sfantul Valentin. Iata mai jos mai multe produse cu efecte afrodisiace. Ardei iute: Are rol important in eliberarea endorfinelor, care produc senzatia de placere. Busuioc: Se pare ca busuiocul stimuleaza atractia sexuala si fertilitatea. Se crede, de asemenea, ca aceasta planta poate induce starea de buna dispozitie. Ciocolata: Contine un stimulent numit feniletilamina, care induce o stare de bine si de visare similara celei provocate de endorfine. Cafea: In cantitati moderate, cafeaua actioneaza ca un stimulent, dar in cantitati mari poate avea un efect depresiv, scrie Libertatea.

Trei functii pentru aceeasi incapere. Suntem obisnuiti sa dam fiecarei incaperi o functie specifica. Uneori, acesteia ii este adaugata o a doua functie, care insa nu o concureaza pe cea principala, ci doar o completeaza intr-o anumita masura. Exista insa si cazuri speciale. In bucatariile apartamentelor de bloc este un lucru obisnuit sa se amenajeze locul de luat masa. Tot in locuintele cu probleme ridicate de spatiu intalnim des un loc de studiu amenajat in dormitor, mai ales in cel al copiilor. Dar, dupa cum lesne se poate observa, aceste solutii de amenajare sunt dictate imperativ de lipsa spatiului. O situatie in care dimensiunile mari ale camerei sa impuna o amenajare care sa insumeze mai multe functii este un caz rar, scrie Romania Libera.

Iata cum poti reduce stresul de la serviciu. Stresul este unul dintre 'inamicii' cu care ne confruntam zilnic, in special atunci cand suntem la serviciu. Pentru ca trebuie sa fii rezistent ca sa treci cu brio peste situatiile stresante, oamenii de stiinta au gasit cateva metode care te-ar putea ajuta sa te relaxezi la birou. Nu accepta sarcinile suplimentare daca deja esti incarcat, deoarece presiunea la serviciu creste astfel si pana la urma nu vei mai putea sa te concentrezi sa termini tot la timp. Somnul este foarte important, pentru ca reduce stresul, creste nivelul de energie si capacitatea de concentrare. Daca nu reusesti sa dormi cel putin sapte sau opt ore pe noapte vei fi obosit, nervos si te vei stresa foarte usor la birou, scrie Libertatea.

Uite ce cadouri ii poti cumpara de Sf. Valentin. Se apropie Sfantul Valentin, prilej pentru a face persoanei dragi un cadou prin care sa-ti demonstrezi dragostea. Iata cateva sfaturi despre cum sa daruiesti cadoul potrivit si ce sa cumperi din magazine in aceasta perioada. In magazine exista o sumedenie de modele de felicitari din care poti alege ce crezi ca este pe placul iubitei sau iubitului tau. Dar, daca vrei ca felicitarea ta sa aiba un efect cat mai placut, iar surpriza sa fie cat mai mare, o poti personaliza intr-un stil haios sau romantic. Cumpara cadoul pe care si-l doreste persoana pe care vrei s-o surprinzi placut. Nu cumpara obiecte pe care, de fapt, ti le doresti tu! O floare in ghiveci sau un biletel de dragoste sunt cadouri care ar putea fi mult mai apreciate decat darurile scumpe sau cinele somptuoase, scrie Click.