Dieta de aur pentru o inima puternica. Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Pentru a preveni imbolnavirea inimii, se recomanda respectarea unor reguli simple. Iata ce alimente mentin inima in forma. Alimentatia bogata in grasimi "rele" (carne de porc, unt, prajeli, produse de patiserie), excesul de sare, stresul, fumatul si sedentarismul sunt principalii inamici ai inimii, sustin medicii. Alimentatia insa are de departe cel mai mare impact asupra functionarii inimii. Aceasta deoarece starea arterelor care alimenteaza inima cu oxigen depinde de alimentele pe care le punem zilnic in farfurie. Mai exact, o alimentatie dezechilibrata, saraca in fructe si in legume, dar bogata in grasimi saturate favorizeaza depunerea placilor de aterom (de grasime) pe artere, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Asa intretii hainele in functie de materialele lor. Hainele se spala, se calca si se usuca in functie de materialul din care sunt confectionate. De multe ori, nu urmarim intocmai instructiunile de pe eticheta si riscam sa deterioram tesatura. Iata cateva reguli de baza care te vor ajuta sa-ti pastrezi hainele ca noi, pentru mai multa vreme, scrie Click.

Traiti intr-o casa sanatoasa? Exista o preocupare in continua crestere a majoritatii oamenilor pentru poluarea Pamantului, care a atins cote alarmante si care ameninta toate aspectele vietii cotidiene: apa de la robinet nu mai este de mult potabila, hrana cea de toate zilele nu mai are de mult calitati nutritive corecte (dar este frumos colorata, emite miresme atragatoare, dar sintetice si nu este sustinuta decat de campanii publicitare agresive), scrie Cancan.

Otetul de mere, un leac cu beneficii multiple. Inca din batrani, otetul de mere este folosit in curele de slabire si pentru a reduce febra. Insa beneficiile acestui remediu nu se opresc aici: el contribuie la prevenirea bolilor de inima si atenueaza durerile reumatismale. Fie ca este vorba despre otetul de mere, fie ca este vorba despre cel balsamic (cu adaos de plante aromatice precum busuioc, ienupar, anghinare sau angelica), acest remediu are efecte benefice pentru sanatate atata vreme cat nu se face abuz. Astfel, otetul terapeutic are proprietati antitermice, antiseptice si antiinflamatoare, dar este si o sursa bogata de vitamine, de minerale, de acizi grasi si de enzime. Cel mai bine este sa folosesti otet preparat in casa din ingrediente naturale sau sa-l cumperi de la magazinele de produse naturiste dupa ce ai citit in prealabil eticheta, pentru a te asigura ca nu contine aditivi artificiali, scrie Adevarul.

Conopida te apara de bolile de inima. Conopida nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Are multe vitamine, combate bolile de inima si previne cancerul. Iata cateva dintre efectele ei benefice. Conopida contine o cantitate foarte mare de potasiu, vitaminele B, B2, C, calciu, magneziu, dar si fier. Pentru a te putea bucura pe deplin de toate beneficiile nutritive oferite de aceasta leguma, e necesar sa o pastrezi la frigider si sa o consumi cat mai repede cu putinta, de preferinta in stare semi-cruda, gatita in aburi, dar crocanta, scrie Click.

Remedii luate din padurea de conifere. Preparatele obtinute din conifere precum bradul, pinul sau molidul sunt remedii indicate in tratamentul afectiunilor pulmonare, in hipertensiune arteriala sau in nevroze. Silvoterapia, o metoda terapeutica de prevenire si de vindecare a bolilor cu ajutorul mugurilor, conurilor si rasinilor recoltate de la conifere, este folosita inca din Antichitate. Ca metoda stiintifica insa, i s-a recunoscut meritul mult mai tarziu, in anul 1927. Abia atunci, silvoterapia a fost integrata intr-o disciplina medicala complexa, balneoclimatologia, care foloseste factorii naturali de cura in practica medicala. Remediile din conifere s-au dovedit un filtru antibacterian si un rezervor de nutrienti de mare ajutor intr-o gama variata de afectiuni, de la cele pulmonare pana la bolile dermatologice, digestive si neurologice, scrie Adevarul.

5 sfaturi ca sa pastrezi aerul curat in casa si iarna. Atunci cand folosesti surse alternative de incalzire calitatea aerului din casa e afectata. In momentul in care vei aerisi camera, se va reflecta in factura de la intretinere, din cauza diferentei de temperatura dintre casa si afara. Pentru a pastra aerul din casa ta curat si pe timp de iarna, e bine sa stii cateva trucuri. Fumul de tigara este extrem de nociv iar cei care sunt fumatori sunt nevoiti sa-si aeriseasca constant casa, inclusiv pe timp de iarna, cand se folosesc surse alternative de incalzire. Acest lucru se va reflecta in factura de la caldura intrucat caloriferele vor consuma mai multa energie pentru a readuce camera la temperatura dinainte ca aceasta sa fi fost aerisita, scrie Click.