Uleiul din samburi de struguri scade tensiunea. Grasimile sanatoase il transforma intr-un aliment de baza din dieta cardiacilor. E vorba despre uleiul din samburi de struguri, folosit in tratarea diabetului, in scaderea nivelului ridicat de colesterol si prevenirea afectiunilor la inima. Uleiul din samburi de struguri poate fi folosit cu succes in stabilizarea nivelului de zahar din sange la persoanele care sufera de diabet, scrie Click.

utileFoto: Colaj foto

Surprizele din produse "0%". Lactatele cu "zero grasimi" impiedica asimilarea calciului si fac femeile infertile, bauturile "zero zahar" ingrasa la fel ca si cele cu zahar, iar cafeaua decofeinizata are de fapt cofeina. "Totul sau nimic" nu este intotdeauna calea de urmat atunci cand e vorba de alimentatie: lactatele fara grasimi sunt "secate" de vitamine esentiale, sucurile fara zahar dau peste cap metabolismul si cresc pofta de mancare, cafeaua decofeinizata nu e intru totul lipsita de cofeina, painea fara gluten "nu slabeste", iar berea fara alcool e "apa chioara". Lactatele cu 0,1% grasimi au fost promovate in vremea cand se credea ca dietele fara grasimi sunt sanatoase. Mai nou, nutritionistii "s-au sucit" la 360 de grade si, din "aliment-minune", laptele degresat a fost pus pe "lista-neagra". Grasimile din lapte nu se depun la fel ca acelea din slanina, se gasesc si in laptele matern si ajuta la asimilarea vitaminelor liposolubile, A, D, E si K, dar si a calciului, scrie EVZ.

Alege mobila care se transforma odata cu varsta copilului. Copilul creste de la o luna la alta, astfel ca si camera lui ar trebui, la doi-trei ani, adaptata noilor dimensiuni, noilor nevoi. Dar de ce sa schimbi mobila atat de des cand poti lua de la inceput una convertibila, care se transforma si "creste" odata cu cel mic? Masa rabatabila, cu picioare reglabile, scaun reglabil, patut de bebelusi cu masa de infasat care se transforma in pat mare, noptira si birou, toate acestea sunt disponibile pe piata, in magazinele de profil. Practic, mobila din camera copilului se transforma odata cu varsta acestuia si puteti reamenaja fara sa cheltuiti bani suplimentar, scrie Click.

Top 5 animale de companie pentru apartament. Catel sau pisica, hamster sau papagal? Poate ca nu e asa greu sa alegi. Pana la urma, doar afinitatea fiecaruia dintre noi si necesitatile ne vor influenta decizia. Va putem totusi ajuta sa alegeti o specie care sa fie usor de ingrijit si care nu va costa prea mult. Pe primul loc in topul nostru sunt pestii. Putem spune ca, exceptand investitia initiala, a tine un acvariu cu pesti, de dimensiuni rezonabile, ar putea fi de departe cea mai buna alegere, atat ca usurinta in intretinere cat si din punct de vedere al costurilor. Pestii nu va vor deranja somnul, nu vor vrea la plimbare, iar mancarea lor e ieftina. Aproape la acelasi nivel se afla micile mamifere (hamster, porci de guineea, iepuri) si micile pasari exotice. Pentru ca sunt mici si nu consuma mult spatiu si multe alimente, costurile de achizitie sunt relativ mici, iar accesoriile necesare sunt modice ca pret, scrie Click.

Reclamele TV ingrasa. Din comoditate, multi dintre noi prefera sa "castige" timp luand masa in fata televizorului, dar stiai ca reclamele la produse alimentare ne indeamna sa mancam mai mult decat avem nevoie? Daca ne-am propune sa ne asiguram necesarul zilnic de 2 000 de calorii exclusiv din alimentele prezente in reclamele TV, am consuma de 25 de ori mai mult zahar si de 20 de ori mai multe grasimi decat ratia zilnica recomandata. Alimentele din reclamele TV sunt atat de supraincarcate in grasimi si zahar incat, alegand un singur aliment din aceasta categorie, am consuma de peste 3 ori mai mult zahar si de 2 ori mai multe grasimi decat prevede ratia zilnica, scrie Romania Libera.

Boabele de cacao ne scapa de tuse. Ciocolata este interzisa atunci cand suntem la dieta, insa putini stiu ca boabele de cacao au efecte miraculoase asupra organismului. Prof. dr. Ghe. Mencinicopschi si prof.dr. Puia Negulescu ne vorbesc despre ele in cartea "Alimente pentru o viata sanatoasa". Boabele de cacao, transformate prin uscare si macinare in ciocolata, sunt indicate in multe afectiuni ale sistemului nervos si vascular. Iata cateva indicatii terapeutice. Boabele de cacao contin teobromina, o substanta asemanatoare cu codeina, care are efecte antitusive, cu rezultate rapide, scroe Click.

Zece alimente afrodisiace pentru Ziua Indragostitilor. Migdale, avocado, busuioc, o ceasca de cafea si un pahar cu alcool sunt "condimentele" unei seri de vis alaturi de persoana iubita de Valentine's Day. Un mare buchet de flori rosii sau un cadou deosebit va pot face sa pasiti cu dreptul de Ziua Indragostitilor. Insa cina este cireasa de pe tort daca stiti sa alegeti alimentele potrivite. "Oamenii au fost interesati de alimentele cu efecte afrodisiace inca de pe vremea Afroditei, zeita iubirii. Dar dincolo de mitologie, teste stiintifice arata ca exista anumite arome care pot avea mai mult decat un efect de satietate", exlica dr. Luigi Gratton, Vice president of Lutrition Education in cadrul Herbalife si membru in "Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles, scrie EVZ.