De ce sa alegem mobilierul ergonomic. Pentru a evita durerile de spate si tulburarile de vedere, este bine sa ne asiguram toate conditiile de lucru ce confera o pozitie corecta a corpului la birou. Forma scaunului, dar si cea a mesei de lucru sunt importante atat pentru a ne mentine sanatatea, cat si pentru a ne creste performantele profesionale, spun specialistii. Aproape 80% din populatia globului sufera la un moment dat in cursul vietii de dureri de spate, arata cele mai noi statistici. Iar aceste probleme sunt adesea cauzate de mentinerea timp indelungat a unei pozitii incorecte a corpului, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Cardiacii au medicamente compensate, bolnavii de cancer mai asteapta. Cel mai bine reprezentate sunt pastilele pentru cardiaci. In schimb, lipsesc medicamentele ieftine folosite in tratarea cancerelor. Pacientul roman este ca un copil mic care priveste o vitrina plina, apoi pune mana in buzunar, vede ca nu are bani si pleaca. Asta ar fi imaginea cu care a ramas medicul internist Corina Costache dupa ce a analizat, intr-o lucrare de doctorat, cum au evoluat listele medicamentelor compensate si gratuite pe o perioada de 15 ani si cum a beneficiat un lot de 5.700 de pacienti de acestea. In ciuda faptului ca au la dispozitie zeci de clase de medicamente, bolile multor romani raman netratate ori se agraveaza si pentru ca medicii nu stau de vorba cu pacientii si nu le prescriu medicamente pe care si le pot permite, potrivit Romania libera.

Cele mai periculoase dependente moderne. Drogurile si alcoolul nu sunt singurele lucruri care dau dependenta. Si alte preocupari aparent inofensive se pot transforma in vicii. Afla care sunt dependentele lumii moderne. Lasand la o parte micile vedete care isi petrec tot timpul liber la solar, exista femei care sunt cu adevarat dependente de aceasta facilitate moderna. Boala lor, numita "tanorexie", este periculoasa pentru ca, asa cum se stie deja, radiatiile UV in exces provoaca afectiuni maligne ale pielii, anunta Unica.

Medic: "Interventiile in chirurgia estetica sunt ca ruleta ruseasca". Presedintele CMR: "Avem noroc ca in Romania nu au aparut vracii estetici". Obsesia pentru un fund mai bombat i-a adus Claudiei Aderotimi moartea. Tanara a sfarsit tragic dupa ce, saptamana trecuta, s-a supus unui implant cu silicon industrial in fese, intr-un hotel din Philadelphia. In urma cu cateva zile, in Bucuresti, Ozana Barabancea, cantareata de jazz, a testat pe propria-i piele injectiile cu fillere. "Aratam oribil", a declarat artista pentru gandul, povestind ca nu s-a interesat deloc de efectele adverse ale produsului testat Ca sa fie mai sexy si sa aiba fesele bombate asemeni favoritei ei, Beyonce, englezoiaca Claudia Aderotimi a calatorit pana-n America, insotita de o prietena, ca sa beneficieze de un implant de silicon la negru. Obsedata de posteriorul dorit, tanara n-a cautat detalii despre persoana care avea sa efectueze manevra medicala, fiind tentata doar de pretul redus al unei astfel de interventii - 1.000 de dolari - pentru care a platit cu viata. Prietena ei a supravietuit insa, dar Claudia a decedat, marti, 8 februarie, in spitalul Mercy Fitzgerald din Philadelphia, la doi pasi de hotelul in care celor doua fete li s-a injectat siliconul industrial, scrie Gandul.

Stresul ne afecteaza intreg organismul. Inima si vasele de sange, dar si organele endocrine si pielea sunt tinte ale surmenajului psihic. Nivelul crescut de hormoni ai stresului in sange, pe durate lungi, actioneaza insidios asupra organelor si creste mortalitatea prin boli cardiovasculare. Un examen care se apropie, o sarcina de serviciu cu termen de realizare foarte scurt, un eveniment neplacut in trafic, toate acestea determina o reactie de mobilizare a organismului. Inima ne bate mai repede, respiratia se precipita, simtim transpiratii reci la nivelul palmelor si coloanei vertebrale, iar uneori avem tulburari de tranzit intestinal, anunta Adevarul.

Descopera orasele Europei prin ofertele de city break. Cu un buget de aproximativ 200 de euro, puteti evada intr-un weekend liber intr-o minivacanta catre destinatii europene precum Viena, Roma, Istanbul, Madrid sau Atena. Cu un buget mediu si avand la dispozitie un weekend liber, puteti evada catre una dintre destinatiile europene prin ofertele de city break ale agentiilor, relateaza EVZ.