Efectul medicamentelor, influentat de autosugestie. Oamenii care cred ca medicamentele pe care le iau nu isi fac efectul pot reduce sau chiar anula eficienta analgezicelor, conform unui studiu publicat de Science Translational Medicine miercuri, citat de BBC. Efectul placebo se produce atunci cand starea de sanatate se imbunatateste vizibil la administrarea unor tratamente inactive, dar pe care pacientii le cred reale. Exista, insa, si un efect opus celui de placebo, cand pacientii primesc medicametul de care au nevoie, dar aceasta nu are efectul dorit deoarece ei nu au incredere in tratament. "Efectul increderii in medicament este suficient de puternic pentru a oferi beneficii reale tratamentului si, din pacate, este de asemenea foarte capabil de a impiedica efectul analgezicului", spune Irene Tracy, coordonatoarea cercetarii, scrie Gandul.

utileFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa manance un copil pentru a fi sanatos. Copilul "rotunjor" e frumusel, dar de cele de mai multe ori are probleme de sanatate cauzate de kilogramele in plus. Unul dintre marile pericole care ameninta sanatatea copiilor din ziua de azi este reprezentat de noile alimente industriale, care dezvolta dependenta. In primul rand vorbim despre o dependenta generata de gusturile nenaturale ale unor alimente si, in al doilea rand, despre o dependenta data de mesajele publicitare, in fata carora copiii sunt cei mai vulnerabili, scrie EVZ.

Peelingul pe baza de lapte praf si fulgi de ovaz amelioreaza ridurile. Peelingul reprezinta o forma "agresiva" de curatare a tenului, cu scopul de a corecta anumite imperfectiuni, precum ridurile, urmele de acnee sau petele. Mai mult, peelingul ajuta atat la curatarea tenului in profunzime cat si la deblocarea porilor, operatiuni necesare in cazul tenului incarcat. De regula, acest tip de tratament se face intr-un cabinet de cosmetica cu ajutorul acizilor din fructe in concentratie mare sau a unor substante abrazive, precum cristalele de aluminiu, scrie Gandul.

Produsele bio, pe o panta ascendenta. Chiar daca piata produselor bio reprezinta numai 1% din consumul total de bunuri de larg consum din Romania, nisa este una in crestere, asa cum estimeaza managerii magazinelor de profil, potrivit unui studiu realizat de Cult Market Research. Astfel, reprezentantii magazinelor care au participat la realizarea studiului considera ca trendul magazinelor bio este in crestere, chiar daca acum nu este o afacere foarte profitabila. Cele mai mari vanzari in domeniu sunt realizate catre clientii fideli ai produselor biologice. Astfel, peste 60% din cei care cumpara o data revin ulterior, arata studiul, scrie EVZ.

Copiii mamelor care muncesc sunt mai bolnaviciosi. Copiii mamelor care muncesc sunt de trei ori mai predispusi sa se imbolnaveasca, comparativ cu micutii ai caror mame stau acasa, informeaza Daily Mail. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Universitatea din Carolina de Nord, care au analizat starea de sanatate a 90.000 de copii scolari. Astfel expertii au constatat ca acei copii ale caror mame munceau aveau un risc crescut de a fi internati in spital, de a suferi de astm si de a suferi de diferite alte accidente, precum otravire sau fracturi. Lipsa de supraveghere pare a fi principala cauza, scrie Gandul.

Branza si cola in exces ne pot ucide. Mai multe studii efectuate, de-a lungul timpului, de specialisti din intreaga lume au aratat ca bauturile carbogazoase dietetice bazate pe extract de cola ne fac rau. Recent, cercetatorii britanici au evidentiat ca si... aparent inofensiva branza e daunatoare. Consumul de bauturi carbogazoase dietetice cu extract de cola creste riscul unui atac cerebral cu 61%, arata un studiu recent, realizat de specialistii de la un institut din New York, SUA, si publicat in revista European Journal of Cancer. Totodata, cercetari mai vechi au demonstrat ca aceste bauturi au efecte dezastruoase si asupra rinichilor, a densitatii oaselor si pot fi chiar cauza unor dureri de cap cronice. De curand, si un deliciu culinar a fost inscris pe lista alimentelor periculoase. Este vorba despre branza care, consumata in exces, poate ucide, potrivit unui experiment realizat de o echipa de specialisti britanici. Mai exact, persoanele care consuma mai mult de 53 de grame de branzeturi pe zi, isi cresc cu 50% riscul de a dezvolta cancer de vezica urinara, scrie Libertatea.

Cele mai bune solutii pentru detoxifiere. Dieta echilibrata, renuntarea la sedentarism, hidratare corespunzatoare, baile de aburi, masajul, renuntarea la fumat, evitarea excesului de alcool si suplimentelor naturale sunt metode care stimuleaza eliminarea toxinelor din corp. Stresul, poluarea, cosmeticele si alimentele hiperprocesate sunt factori care ne intoxifica organismul, afirma medicii nutritionisti. "Ficatul, colonul, fierea si rinichii sunt organe extrem de afectate dupa iesirea din iarna. In aceasta perioada organismul este tot mai slabit. Pentru a preveni imbolnavirea este important sa incepem o cura de detoxifiere", sustine dr. Lygia Alexandrescu, medic nutritionist, citata de Gandul.