Un alt fel de a gandi amenajarea bucatariei. Oricat de mare ar fi dorinta noastra de a obtine rezultate spectaculoase la finalul reamenajarii propriului apartament, va trebui sa acceptam anumite conditionari obiective, care influenteaza direct aceste rezultate. Una din principalele conditionari este dimensiunea incaperilor. Aceasta poate favoriza anumite proiecte, la fel cum ne poate constrange sa renuntam la altele. Un spatiu generos permite aplicarea unor solutii superioare din punctul de vedere al complexitatii. Vom exemplifica aceasta regula analizand etapele prin care a trecut bucataria unui apartament de bloc pentru a capata un aspect impecabil. Initial, aceasta avea o suprafata suficienta pentru ca toate utilitatile specifice sa fie montate astfel incat sa se obtina mai multa functionalitate si, implicit, un confort optim. In aceste circumstante, camara a fost pastrata ca spatiu de depozitare. Consecinta a fost degrevarea spatiului bucatariei de un corp de mobilier masiv, care ar fi fost necesar pentru a prelua functia spatiului de depozitare, scrie Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Ora exacta pentru sex, studiu si sport. Mancam bine la 7.30, facem dragoste la 9.00, invatam intre 10.00 si 12.00. Cronobiologia te invata cum sa profiti de ritmul corpului tau. Doctorii spun ca ne putem planifica multe dintre activitati cu ajutorul cronobiologiei. Astfel, putem gasi momentele potrivite pentru studiu, somn sau activitati fizice. EVZ a impartit ceasul in patru intervale si, cu ajutorul studiilor Asociatiei de Cronobiologie si Cronoterapie din SUA, va ofera un model de planificare. Cronobiologia studiaza ritmurile circadiene (termen preluat din latina, de la circa - aproximativ si diem - zi). Aceste ritmuri definesc schimbarile fizice, mentale si comportamentale din corp, care urmeaza un ciclu de 24 de ore. Responsabile de schimbari sunt ceasurile biologice, grupuri de molecule in interactiune, din plamani, ficat, pancreas, splina, piele, esofag si timus. Orologiile mici sunt sincronizate de un "ceas de control" din creier - un grup de celule nervoase din vecinatatea zonei unde nervii optici se incruciseaza, anunta EVZ.

Cum poti arde calorii fara sa faci nimic. Un grup de cercetatori de la Universitatea din Australia de Sud sustine ca au descoperit o metoda prin care poti scapa de kilogramele in plus fara a face nici un efort, informeaza time.com. Expertii sustin ca pentru a accelera arderea caloriilor trebuie sa faci mai intai sport de performanta, dupa care sa lasi organismul sa se odihneasca. Potrivit acestora, scaderea in greutate va fi spectaculoasa fara dieta si fara alte tipuri de exercitii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au recrutat 10 barbati sanatosi cu varstele cuprinse intre 22 si 33 de ani, carora le-au cerut ca zilnic sa alerge timp de 45 de minute pe banda timp de o saptamana. Dupa perioada de exercitiu intens, subiectii au trebuit sa adopte un stil de viata sedentar pentru acelasi interval de timp, respectiv o saptamana. Zilnic voluntarii trebuiau sa se cantareasca, informeaza Gandul.

Vinul rosu, o adevarata asigurare de sanatate. Vinul, in special vinul rosu reprezinta o incantare a tuturor simturilor, dar si, dupa unele cercetari, un nepretuit sprijin pentru sanatate. Cu patru secole inaintea erei noastre, Platon spunea ca nu exista cadou mai pretios pe care zeii sa-l fi facut oamenilor decat vinul. Si tot in acele timpuri Hipocrate recomanda utilizarea vinului ca tranchilizant, analgezic si diuretic. Trei secole mai tarziu, Iulius Cezar recomanda vinul la masa pentru a-si proteja soldatii de infectiile gastrointestinale si de sangerari. Apoi, acum noua secole, Hildegard von Bingen, stareta Manastirii Rupertsberg, cunoscuta pentru preocuparile ei legate de teologie, medicina si biologie, utiliza vinul pentru a trata afectiunile cardiovasculare. Cateva secole mai tarziu, Paracelsus, nascut in 1493, in Elvetia, fiul medicului Wilhelm Bombast von Hohenheim, recomanda in mod uzual vinul pentru binefacerile acestuia, scrie Romania Libera.

Aveti diabet si nu stiti ce sa mancati? Diabetul este o tulburare a metabolismului glucidic din cauza cresterii cantitatii de zahar din sange. Cauzele nu sunt foarte cunoscute, dar este incriminat atat factorul genetic, cat si o alimentatie haotica. Alti factori care pot influenta aparitia diabetului sunt sedentarismul, obezitatea, insuficienta secretiei de insulina, stresul, emotiile puternice si viata dezordonata. Simptomele sunt: o permanenta senzatie de sete, apar frecvent furuncule, se inregistreaza pierderi ale greutatii corpului, lipsa de vlaga. Daca aveti diabet, consumati paine integrala in cantitate rezonabila, varza, vinete (bine stoarse), spanac, ceapa si usturoi. Fasolea verde este foarte buna intrucat scade nivelul glicemiei. Trebuie sa tineti cont de faptul ca sunt interzise produsele ce contin zahar, aluaturile, cafeaua, alcoolul, ciocolata si vinul rosu, anunta Libertatea.

Cum sa iti alegi tapetul. Modalitate alternativa de finisare si decorare, tapetul revine in forta in topul preferintelor, prezentand in momentul actual un nou look si variate imbunatatiri functionale. Daca doriti personalizarea unei incaperi sau evidentierea unui detaliu cu ajutorul tapetului, exista reguli utile cu care trebuie sa va inarmati in eventualitatea achizitionarii. In acest an, tapetul are, la fel ca si anul trecut, un important rol decorativ in orice amenajare. Aplicarea lui chiar pe un singur perete al unei incaperi poate schimba total spatiul (in cazul in care se aleg modele in culori puternice, in contrast cu restul incaperii, sau cu forme bine delimitate) sau poate aduce o pata de culoare (cand se folosesc culori calde, combinatii de culori pastelate, texturi fine). Poate fi folosit si pentru a pune in evidenta anumite piese de mobilier, informeaza Romania Libera.