Utile: In ce moment al zilei trebuie sa faci sport daca vrei sa slabesti; Cum ne lovesc sanatatea radiatiile "casnice"; Solutii pentru ameliorarea sensibilitatii dentare
Cum ne lovesc sanatatea radiatiile "casnice". Mancarea e secata de nutrienti la cuptorul cu microunde, televizorul si computerul afecteaza grav vederea, iar laptopul poate da impotenta. Dependentii de calculator si de televizor, ca si cei care pregatesc mancarea la microunde se afla involuntar sub campul de actiune negativ al radiatiilor emise de acestea. In ultimii 30 de ani, peste 25.000 de articole "au disecat" controversele radiatiilor neionizante. Pentru a raspunde ingrijorarilor masive ale populatiei privind efectele expunerii la radiatiile "casnice", Organizatia Mondiala a Sanatatii a demarat in anul 1996 o ampla cercetare, care nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat legatura cu cancerul si cu alte afectiuni ale aparatelor din jur. "Absenta unui efect nu inseamna ca el nu exista, ci si ca nu poate fi detectat prin metoda respectiva. Extrapolarile la animale, lipsa statisticilor clare, dar si lipsa unor studii pe termen lung umbresc integritatea studiilor", anunta EVZ.
Sarea afecteaza vasele sanguine. Un grup de cercetatori australieni au constatat ca sarea afecteaza functiile vaselor de sange in 30 de minute de la momentul consumarii. Aceste calcule au fost efectuate in cadrul unui experiment pe un esantion de 16 voluntari. Acestora li s-a oferit un preparat care continea 4 grame de sare si ulterior un alt aliment al carui continut de sare era de 0,3 grame, doze care nu au pus in pericol sanatatea participantilor. Inainte si dupa mese, specialistii au testat cat de usor curge sangele in artera brahiala (n.r. - humerala, vasul principal de sange, in care, de obicei, se masoara tensiunea arteriala). Rezultatele experimentului au aratat ca alimentele sarate restrictioneaza semnificativ fluxul sanguin. Acest proces apare la doar 30 de minute de la inghitirea alimentului sarat si atinge apogeul intr-o ora de la consum, informeaza Gandul.
Trateaza-te cu antibiotice din natura! Durerile in gat sau de masea, racelile si infectiile pot fi "anihilate" cu succes folosind tratamentele naturiste. Antibioticele naturale au un succes tot mai mare si, spre deosebire de cele din farmacii, daca sunt luate "dupa ureche", fara recomandarea medicului, nu prezinta riscuri. Usturoiul e cel mai puternic antibiotic natural. Distruge germeni si virusi in fata carora pana si penicilina se da batuta. Usturoiul are efecte nebanuite si impotriva intoxicatiilor cu salmonella, a stafilococilor si a streptococilor. Mai inlatura cu succes difteria. Ai probleme cu amigdalita, sinuzita, infectiile dentare, urinare, viroza sau astmul? Cimbrul le vine de hac! O picatura, sau cel mult doua de ulei de cimbru, luate de trei ori pe zi, timp de noua zile, fac minuni. Poate actiona cu succes si impotriva candidozei vaginale, utilizat in amestec cu alifie de galbenele, scrie Libertatea.
Solutii pentru ameliorarea sensibilitatii dentare. Aproximativ 60% dintre adulti sufera de problema dintilor sensibili la nivel mondial, arata studiile de specialitate. Medicii stomatologi atentioneaza ca aceasta problema afecteaza tot mai multe persoane tinere si active, cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani. Potrivit specialistilor, in situatia persoanelor care sufera de afectiuni parodontale, sensibilitatea dentara apare in 98% dintre cazuri. Printre cauzele care conduc la sensibilitatea dentara se numara periajul incorect al dintilor cu miscari orizontale in zona gingiei, afectiuni ale gingiei care duc la descoperirea radacinilor sau indepartarea smaltului de pe dinti - prin fracturi sau prin tocire, din cauza frecarii sau scrasnirii dintilor, precum si a cariilor. Pentru ameliorarea acestei afectiuni, stomatologii recomanda pacientilor sa foloseasca o pasta de dinti adecvata, care repara zonele afectate si sensibile ale dintelui si ajuta la prevenirea aparitiei sensibilitatii, anunta Gandul.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?