Creierul influenteaza talentul de dansator. Abilitatea oamenilor de a invata noi miscari este determinata de modul in care creierul gestioneaza o substanta chimica numita GABA, au descoperit cercetatorii de la Universitatea din Oxford. Oamenii de stiinta au facut un experiment in care le-au cerut voluntarilor sa invete o secventa de 10 miscari ale degetelor. Unul din voluntari nu a reusit sa invete succesiunea de miscari. Pentru a determina cauza cercetatorii au examinat creierul voluntarilor cu un aparat de rezonanta magnetica in timp ce stimulau creierul cu un curent electric slab care simuleaza efectele invatarii. Imaginile RMN au aratat ca nivelul de GABA a scazut cel mai mult in cazul celor ce au invatat foarte repede miscarile si cel mai putin in cazul celor ce s-au chinuit mai mult pentru a invata, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Demonstrat stiintific: merele prelungesc viata. Un grup de cercetatori chinezi de la Universitatea din Hong Kong sustine ca merele prelungesc viata cu 10%, informeaza Daily Mail. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe musculite de otet, pentru a vedea ce efect au merele asupra longevitatii si a verifica zicala "Un mar pe zi tine doctorul la distanta". In cadrul experimentului, insectele au fost impartite in doua grupe, una dintre acestea fiind hranita cu un extract din mere. Astfel, expertii au constatat ca acestea au trait mai mult cu 10 la suta decat celalalt grup de insecte. Cercetatorii sunt de parere ca antioxidantii din extractul de mere au oprit imbatranirea insectelor, ameliorand efectele nocive ale radicalilor liberi la nivelul organismului. Nu numai ca au trait mai mult cu cinci zile decat restul musculitelor, care au supravietuit 50 de zile, dar insectele hranite cu extract de mere erau mai agile pe masura ce imbatraneau, anunta Gandul.

Un roman sustine ca a descoperit leacul pentru cancer. Un roman din Bucuresti a anuntat ca a descoperit remediul pentru cancer, dar si alte boli de inima, ficat sau probleme psihice precum depresia si atacurile de panica. Medicamentul nu are efecte secundare, este 100% natural si promite sa vindece sute de bolnavi - Apisan Forte. Povestea descoperirii acestui preparat incepe in '75, atunci cand inginerul Victor Bogdan a aflat ca sufera de o boala de inima. Vizitele la cardiologi nu au adus nici o imbunatatire starii de sanatate a barbatului, care simtea ca nimeni nu il mai baga in seama. Asa ca a renuntat sa mai stea pe la usile doctorilor pana seara tarziu si a incercat sa caute singur un remediu. "Aveam o cutie mare cu 300 de pastile mici si negre din care luam 10 pe zi, stiam ca nu ma fac bine si m-am decis sa schimb ceva", spune barbatul. In aceea perioada, inginerul era coleg de serviciu cu Popa Valeriu care i-a recomandat sa renunte la pastile si sa incerce apiterapia (tratamente cu produse apicole), informeaza Romania Libera.

Iata cum puteti avea un ten perfect. Pentru a avea un ten curat, puteti face experimente care dauneaza pielii. Specialistii revistei Libertatea pentru femei va arata, in numarul de luni, care sunt metodele de tratament false si care sunt adevarate, ca sa aveti un ten perfect. Demachierea trebuie facuta atat seara, cat si dimineata. In timpul noptii, transpirati si se acumuleaza sebum, asa ca, inainte de a aplica un alt machiaj, curatati tenul. Alegeti demachiantul in functie de tipul de piele. Pe piata exista sapunuri hidratante, care curata pielea, fara sa o usuce. Acestea contin crema care catifeleaza si confera tenului un aspect deosebit. Chiar si tenul gras poate fi deshidratat. Lotiunile care se adreseaza tenului gras echilibreaza secretia de sebum si hranesc pielea. Desi vitaminele A si E, emulsifiantii si antioxidantii sunt substante benefice, alcoolul, care se gaseste, de regula, in lotiunile tonice, usuca pielea si trebuie evitat de persoanele care au tenul uscat, scrie Libertatea.

"Super molecula" care manipuleaza memoria. Cercetatorii au descoperit o molecula in creier care poate sterge anumite date din memorie, doar pentru a le reda cu o mai mare acuratete saptamani sau luni mai tarziu, arata unu nou studiu american. "Cafeaua sau amfetaminele excita, stimuleaza memoria, dar pe termen scurt. Inveti astazi si dupa cateva zile nu mai stii nimic. Cu ajutorul moleculei recent descoperite, se poate imbunatati abilitatea creierului pe termen lung. Chiar daca pe moment datele memorate nu sunt atat de clare, ele revin cu o mai mare acuratete saptamani sau chiar luni mai tarziu", spune Todd Sacktor, cercetator la SUNY Downstate Medical Center si participant la studiu. Enzima denumita, pe scurt, PKMzeta, are dubla capacitate de a sterege anumite date din memorie (daca enzima are un nivel scazut) sau de a le intipari si mai bine in memorie (daca are un nivel ridicat). Concentratia ei se poate regla prin injectarea unui virus inofensiv in organism, anunta EVZ.