Ce trebuie sa faci in timpul unui cutremur.Daca esti in interior: Arunca-te la podea, pune-te la adapost sub o masa sau o piesa de mobilier solida si stai acolo pina se termina. Daca nu ai nici o mobila sigura in apropiere, acopera-ti fata si capul cu miinile si cuibareste-te intr-un colt. Fa un numar cit mai mic de miscari posibil. Nu te plasa in apropierea ferestrelor, vitrinelor, sub instalatii de iluminat sau mobile care pot sa cada. Daca esti in pat, ramii acolo si protejeaza-ti capul cu o perna. In caz ca ai deasupra o instalatie de iluminat sau ceva care poate sa cada, muta-te in cel mai apropiat punct sigur. Foloseste pragul ca adapost numai daca e foarte aproape de tine si daca stii ca e solid. Stai in interior pina se termina. Statisticile arata ca cele mai multe victime se numara dintre cei care incearca sa iasa. Nu folosi liftul. Daca esti in exterior: Ramii afara. Indeparteaza-te de cladiri, stilpi si cabluri electrice, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Facebookul, responsabil de un divort din cinci. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Layola din Chicago arata ca Facebookul este responsabil de un divort din cinci, informeaza site-ul nerve.com. Cercetarea s-a bazat pe statisticile oferite de catre Academia Americana a Avocatilor, care aratau ca acest site de socializare este tot mai des mentionat ca motiv sau proba de divort. In plus, studiul arata ca 81% din avocati au constatat, in timpul ultimilor cinci ani, cresterea numarului de dovezi oferite de site-urile retelelor de socializare, printre care si Facebookul. Datele mai arata ca MySpace e raspunzator pentru 15% dintre divorturi, in timp ce Twitterul pentru 5%. Un studiu recent realizat in 14 tari de Microsoft MSN arata ca 48% dintre persoane folosesc internetul pentru a-si mentine relatia. Cercetarea mai arata ca 19% dintre persoanele intervievate au spus pentru prima data "te iubesc" persoanei iubite folosind e-mailul, iar 9% dintre ei au folosit aceasta metoda de comunicare pentru a-si cere persoana iubita in casatorie, scrie Gandul.

Gandirea pozitiva te scoate din depresie: "Sunt bun! Sunt bun!". A te gandi la lucruri placute poate vindeca in timp, spun psihologii. Femeile afectate de divort se trateaza mergand la coafor sau la shopping. Tot terapie pozitiva se cheama. Intr-o lume cuprinsa de depresie pe fondul crizei, psihoterapia pozitiva este tot mai vehiculata in societatea moderna. E o tehnica non-invaziva, nu presupune o medicamentatie decat in situatiile grave si poate fi explicata simplu prin indemnul de a privi latura buna a unui conflict interior. Depasirea starii critice incepe cu o vizita la psiholog. "Specialistul ofera un mediu echilibrat si linistit, in care pacientul isi poate exprima gandurile negre care il macina. Este esential sa identifici miezul depresiei, cauza de unde pleaca pentru a vedea care este rezolvarea", spune psihanalistul Matei Georgescu, citat de EVZ.

Varza murata te scapa de viroze. Conservate corespunzator, fructele si legumele murate sunt benefice in tratarea afectiunilor respiratorii. Medicii nutritionisti recomanda sa fie consumate mai ales in perioada rece a anului deoarece au efecte remineralizante, de intarire a sistemului imunitar, de imbunatatire a digestiei si de detoxifiere a organismului. "Mai mult, pentru ca are un continut foarte mare de vitamina C, varza are un efect antioxidant, potentat si de vitaminele A si E si de mineralele: zinc, magneziu, potasiu si calciu, intarind sistemul imunitar si rezistenta la viroze, inclusiv la diferitele forme de gripa", precizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, citat de Libertatea.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont pe perioada postului. Poate ca tii post. Poate ca nu prea il tii, dar ai vrea acest lucru... Indiferent care este pozitia ta in acest moment, urmatoarele ponturi cu aspect culinar-curativ iti vor fi de folos oricand, pentru ca orice organism are nevoie, periodic, de o cura de dezintoxicare. Postul si curele de sucuri si cruditati pun in functiune resorturi ale organismului inca necunoscute indeajuns, obligand sistemul imunitar sa reactioneze caracteristic. Dar ca organismul sa reactioneze pozitiv, trebuie sa respecti niste reguli. Iar cum in orice demers exista niste mici secrete, tot asa, si in cazul de fata, trebuie sa le stii si tu... -Legumele sau fructele trebuie sa fie proaspete. Inainte de a le introduce in robot, ai grija sa le speli bine. -Cauta sa prepari sucuri din fructe coapte. Cele prea crude nu sunt indicate, iar cele prea coapte nici atat, din cauza fermentarii care iti poate provoca tulburari gastrice, scrie Unica.