Apa oxigenata, rivanol sau spirt? Dezinfectantele reprezinta prima linie de tratament in cazul unei rani superficiale sau profunde. Afla cum se utilizeaza corect spirtul, rivanolul si apa oxigenata. Potrivit medicilor, spirtul, rivanolul si apa oxigenata nu ar trebui sa lipseasca din nicio trusa medicala, deoarece reprezinta solutia cea mai la indemana pentru dezinfectarea ranilor si pentru oprirea sangerarii. Apa oxigenata opreste sangerarea. Datorita puterii mari de indepartare a bacteriilor, apa oxigenata este recomandata pentru tratamentul local al ranilor. Totodata, proprietatile sale hemostatice (de oprire a sangerarii) o recomanda si pentru utilizarea in cazul ranilor insotite de sangerare. In plus, avand calitati cicatrizante si antiseptice, este indicata in tratarea otitelor externe. De asemenea, se mai poate intrebuinta pentru dezlipirea pansamentelor vechi aplicate pe rani. Singurul dezavantaj al acestui antiseptic este faptul ca actioneaza pe termen scurt, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Iata cum poti avea sani frumosi si sanatosi. Decolteul este atuul oricarei reprezentante a sexului frumos. Sanii sanatosi, fermi si bine conturati vor face intotdeauna senzatie in randul barbatilor. Iata cum poti sa ai si tu bustul asa cum ti-ai dorit dintotdeauna. Daca te numeri printre femeile carora odata cu inaintarea in varsta li se maresc foarte mult sanii si ulterior se lasa, nu-ti mai face griji. Specialistii in chirurgia estetica iti pun la dispozitie un tratament cu ajutorul caruia poti avea bustul cu care sa faci furori atunci cand imbraci o bluza sexy si eleganta. Mamoplastia reda fermitatea sanilor si corecteaza pozitia lor fara a mari sau reduce dimensiunile, asa cum iti doresti. "Daca sanii au pierdut din volum si pacienta ii doreste mai mari, se pot introduce implanturi mamare. Insa, daca acestia sunt foarte mari se va scoate o cantitate din tesutul adipos de la nivelul sanului, in functie de proportionalitatea corporala", spune dr. Silvia Stanculescu, medic specialist in chirurgie plastica, microchirurgie constructiva, scrie Cancan.

Uite cum trebuie sa aranjezi masa pentru musafiri. Atunci cand ai invitati la cina, asigura-te ca toata vesela, de la tacamuri pana la pahare, este curata ca lacrima. Doar musafirii sunt ochii soacrei! Pentru a nu incarca foarte mult masa, alege farfurii in culori neutre si fara imprimeuri. Tine cont si de faptul ca de pe o masa aranjata perfect nu trebuie sa lipseasca micile decoratiuni, cum ar fi naproanele, adica acele suporturi pentru farfurii, sau o solnita inedita. Fata de masa trebuie sa fie confectionata din panza, din in sau din bumbac, in niciun caz din materiale sintetice. Este de preferat sa fie in nuante de alb sau de rosu, pentru eleganta, scrie Click.

Microdermabraziunea reda frumusetea pielii. Foloseste diamante minuscule care iti "slefuiesc" pielea, facand-o sa se regenereze in mod natural. In plus, atenueaza imperfectiunile. Procedura se cheama microdermabraziune si se realizeaza doar cu un aparat special. Daca ai acnee sau cicatrice de la acnee, riduri fine sau mai adanci, daca ai tenul patat sau afectat de expunerea la razele ultraviolete, atunci microdermabraziunea ar putea fi de ajutor. Aceasta tehnica este considerata o alternativa noninvaziva la peelingul chimic si la dermabraziunea chirurgicala, proceduri care ofera aceleasi beneficii, dar care sunt mai agresive si mai invazive. Microdermabraziunea este o procedura minim invaziva care implica exfolierea pielii cu ajutorul unei piese cu cristale de diamant, care au rolul de a elimina stratul cornos al epidermului, alcatuit in principal din celule moarte. Tot prin acest procedeu se stimuleaza si procesul de regenerare a pielii (productia de celule noi in stratul profund al epidermei), scrie Adevarul.

13 ponturi pentru a-ti spala singur masina. Nu mai ai bani sa duci masina la spalatorie cum o faceai alta data? Nu te ingrijora! O poti curata chiar tu, fara prea mare efort. Nu-ti trebuie decat rabdare si cateva produse pe care le gasesti la preturi ieftine in supermarket. Iata cateva sfaturi utile pentru o curatenie ca la carte. Umeziti toata suprafata caroseriei cu o galeata de apa calduta amestecata cu o cantitate mica de produs de curatare. Un detergent menajer pentru vase sau podele este perfect pentru asta. Frecati caroseria cu un burete mare (neabraziv si curat) sau cu o manusa de spalare, scrie Click.