De ce mimeaza orgasmul peste 80% dintre femei. Se spune ca "femeile au doua tipuri de orgasme: cele reale si cele pe care le inventeaza". "Prima oara cand am mimat orgasmul a facut-o din plictiseala, pur si simplu. Trecusera deja vreo 30 de minute si ma plictisea ingrozitor ce facea iubitul meu. Orgasmul era oricum foarte departe si am mimat. A crezut ca sunt epuizata... A doua oara am facut-o din dorinta de a nu-l rani. Il vedeam asa entuziasmat de ceea ce facea, incat nu am vrut sa il fac sa sufere. Resentimente? Niciunul. Toate facem asta!", admite una din cele 80% dintre femeile care frecvent recurge la o astfel de atitudine, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Dieta daneza: Cum sa slabesti 7 kilograme in 7 zile. Dieta daneza este un regim restrictiv care poate fi reluat la fiecare sase luni fara a da peste cap metabolismul, sustin expertii in nutritie. Potrivit specialistilor, aceasta cura promite pierderea a sapte kilograme intr-o saptamana. Pentru ca este sarac in kilocalorii, persoanele care doresc sa tina acest regim de slabire au nevoie de acordul medicului inainte de a urma dieta. Astfel, in prima zi la micul dejun se va bea o ceasca de cafea indulcita cu un cub de zahar. La pranz se recomanda doua oua fierte, 400 grame de spanac si o rosie. Cina va fi alcatuita din 200 de grame de friptura de vaca si o salata verde cu ulei si zeama de lamaie, anunta Gandul.

Rasul si muzica scad presiunea sangelui. Barbatii si femeile de varsta a doua care asculta frecvent muzica preferata si care obisnuiesc sa rada au sanse mari sa li se reduca presiunea sangelui, arata un studiu realizat de cercetatorii japonezi de la Osaka University, citat de site-ul WebMD. Esantionul de 79 de persoane cu varste intre 40 si 74 de ani pe care s-a facut cercetarea a fost impartit in trei grupe: 32 de persoane au intrat intr-un program unde au fost incurajate sa cante si sa asculte muzica, iar 30 au participat la un curs de yoga care imbina exercitiile de respiratie cu rasul si au vizionat comedii japoneze. Restul de 17 persoane au ramas intr-un segment neutru, fara sa asculte muzica si fara sa participe la sesiuni de ras. Cercetatorii le-au masurat presiunea sangelui inainte si dupa sesiunile de muzica si ras si, dupa trei luni, au observat ca tensiunea le-a scazut cu aproape 6 mmHG, informeaza Romania Libera.

Dietele restrictive afecteaza creierul si cauzeaza depresie. Echilibrul chimic al creierului este afectat de o dieta care nu contine zahar, curele de slabire traumatizante fiind vinovate si de aparitia strarilor generale proaste si depresiilor. Curele de slabire care presupun abstinenta de la alimentele ce ajuta organismul sa functioneze fac mai mult rau decat bine. In afara de faptul ca nu scapati de kilogramele nedorite, va mai alegeti si cu dezechilibre alimentare si psihice. "Excluderea in totalitate din alimentatie a produselor cu zahar sau a fainoaselor creeaza probleme la nivelul creierului, lucru care favorizeaza aparitia depresiilor si a starii generale proaste", explica Mihaela Bilic, medic primar diabet si boli de nutritie, scrie EVZ.

S-a inventat aparatul care masoara glicemia din lacrimi. Persoanele care sufera de diabet s-ar putea sa nu mai fie nevoite sa se intepe zilnic pentru a-si masura glicemia. Recent, cercetatorii americani au pus la punct un dispozitiv care indica nivelul glucozei in sange, arata un studiu publicat in Journal of Diabetes Science and Technology. Oamenii de stiinta de la Universitatea Mayo precizeaza ca dispozitivul este dotat cu un nou tip de captator care foloseste lacrimile pentru a masura nivelul glicemiei din organism. Jeffrey T. LaBelle, inventatorul dispozitivului, sustine ca noua tehnologie ar permite pacientilor sa verifice mai des cantitatea de glucoza, mentinand astfel diabetul sub control, anunta Gandul.

Gastritele se pot agrava primavara. Trecerea de la alimentatia de iarna, mai bogata in proteine, la alimentatia de sezon, bazata pe cruditati, acutizeaza simptomele gastritelor si ale ulcerului. Manifestarile constau in cresterea frecventei episoadelor de arsuri stomacale, precum si in greata si balonarile de dupa masa. Dieta de primavara include multe cruditati, precum ceapa verde, usturoiul verde, ridichile, salata si alte vegetale de sezon care cresc aciditatea gastrica. Pentru persoanele care sufera de inflamari ale mucoasei gastrice, de exemplu, de gastrita, acest tip de alimentatie acutizeaza simptomele specifice afectiunii. Este vorba despre manifestari precum lipsa apetitului, aparitia disconfortului abdominal dupa fiecare masa, greata, ameteli, stari de voma, precum si balonare, informeaza Adevarul.