Dieta care va pune pe picioare. Dupa o perioada stresanta, este important sa mancati unt sau lapte de migdale, oua si conopida. Cand treceti prin perioade stresante, sunteti bolnav sau tocmai ati suferit o interventie chirurgicala, este important sa aveti grija de dieta. Sunt cateva alimente care va pot pune repede pe picioare, deoarece va cresc imunitatea si va ajuta sa va simtiti mai bine. Specialistii site-ului WebMD si nutritionistul Alina Jiletcovici va invata ce sa treceti in meniu. Este vorba despre proteine, calciu, fibre si vitamine. Preparatele de la fast-food va pot ingreuna situatia. Contin multa sare, grasimi si glucide, scrie Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Bolile sexuale, o necunoscuta. Trei din patru romani spun ca nu au suferit vreodata de o afectiune care se transmite prin contact sexual. Peste 66% din romani nu stiu ca nicio metoda contraceptiva nu este 100% sigura si nu-i apara de bolile cu transmitere sexuala. Majoritatea romanilor considera ca prezervativul este o metoda contraceptiva suficienta pentru protejarea impotriva unei astfel de boli, reiese dintr-un sondaj realizat de GfK Healthcare Romania si citat de Adevarul.

Nucile previn aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului. Un grup de cercetatori de la Universitatea Scranton din Pennsylvania sustine ca sapte nuci pe zi protejeaza inima, iar riscul bolilor cardiovasculare scade considerabil. Potrivit expertilor, aceste fructe ofera mai multe beneficii organismului decat arahidele, migdalele si fisticul, deoarece contin de doua ori mai multi antioxidanti, fibre, vitamine, minerale si proteine. Oamenii de stiinta americani sustin ca incidenta bolilor de inima ar scadea considerabil daca am include in dieta zilnica aceste fructe, scrie Gandul.

Femeile regreta mai mult ca barbatii relatiile esuate. Pe durata vietii acumulam permanent regrete. In cazul femeilor, cele legate de viata sentimentala sunt cele mai sacaitoare. In topul regretelor, pe langa cele despre relatiile esuate, se afla si unele care privesc educatia, familia si situatia financiara. In timp ce multe proverbe ne indeamna sa nu traim in trecut, un nou studiu demonstreaza ca o persoana are foarte multe regrete, iar cele legate de relatiile romantice exista in cazul tuturor. Femeile insa ii intrec pe barbati in aceasta privinta, acestia din urma punand regretele legate de locul de munca inaintea celor romantice, spun cercetatorii citati de LiveScience. Studiul a intervievat 370 de americani carora li s-a cerut sa vorbeasca despre regretele lor majore, scrie Adevarul.

Boli frecvente care se activeaza la gravide. Hipertensiunea si infectiile urinare sunt doua dintre afectiunile care pot pune in pericol viata mamelor si a bebelusilor. Una dintre cele mai intalnite afectiuni care apar la femeile gravide este hipertensiunea. Boala este mai frecventa in a doua jumatate a sarcinii din cauza cresterii volumului de sange. "Daca nu este controlata, pot aparea complicatii severe pentru mama si copil, precum eclampsia. Mama isi pierde cunostinta si poate avea contractii ca la epilepsie, iar copilul se poate naste prematur sau sufera o moarte intrauterina", explica medicul ginecolog Ioan Munteanu, citat de Romania Libera.

Umiditatea nu face bine reumaticilor. Un nivel de peste 60% creeaza conditii prielnice de multiplicare a mucegaiurilor si a acarienilor din casa, care induc alergii. Pentru persoanele care sufera de artroza, umiditatea crescuta a aerului implica accentuarea durerilor articulare. Bolnavii cu astm si cei cu BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica) resimt poate cel mai mult cresterea umiditatii aerului. Aceasta pentru ca umiditatea ridicata este asociata si cu o concentratie mai mare de smog in aer. El inflameaza caile respiratorii si ingreuneaza functia pulmonara, ceea ce duce la o agravare a simptomatologiei bolnavilor. Cantitatea de substante alergene din aerul exterior, dar si cea din aerul din locuinte sunt influentate in mare masura de factorii de mediu. Umiditatea asigura conditii propice pentru dezvoltarea mucegaiurilor in casa, iar acarienii au nevoie de aerul umed pentru o dezvoltare optima, scrie Adevarul.

Mercurul din peste nu dauneaza inimii. Mercurul din peste nu creste riscul de infarct, o demonstreaza ultimul studiu efectuat de cercetatorii de la Harvard Public Health School. Ani la rand, expertii in sanatatate au recomandat oamenilor sa consume peste pentru a-si proteja inima, insa, studiile anterioare aratasera ca anumite tipuri de peste, precum rechinul sau pestele-spada altereaza beneficiile, din cauza cantitatii mare de mercur. Ultimul studiu a infirmat insa aceasta ipoteza, scrie EVZ.