Obezitatea in cazul gravidelor afecteaza sanatatea viitorului copil. Una din sase femei este declarata clinic obeza in momentul in care concepe copilul, se arata in studiul publicat in Jurnalul International de Obezitate, informeaza Daily Mail. Raportul mai arata ca proportia femeilor gravide care sunt obeze s-a dublat in ultimii 20 de ani de la 7 la 15%. Rezultatele cercetarii arata ca, din circa 650.000 de femei care nasc anual in Marea Britanie, un numar de 100.000 de femei sunt obeze. Aproximativ jumatate din decesele nou-nascutilor sunt cauzate de obezitate sau de alte complicatii cum ar fi diabetul sau bolile de inima. Portivit expertilor, tot mai multi copii sunt supusi riscului de a se naste morti, cu deformatii sau cu probleme de sanatate grave, si asta din cauza unui val de obezitate vizibil in randul femeilor gravide, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Pilula de a doua zi, riscanta. Luate frecvent, contraceptivele de urgenta pot provoca dereglari hormonale dificil de controlat. Daca sunt administrate la scurt timp dupa contactul sexual, au o eficienta de circa 95 la suta in prevenirea unei sarcini nedorite. Contraceptivul de urgenta a fost creat cu scopul de a preveni aparitia unei sarcini nedorite in cazul unui contact sexual neprotejat. Spre deosebire de anticonceptionalele clasice, acesta are o concentratie foarte mare de hormoni (echivalentul a cinci pilule contraceptive) si, prin urmare, are capacitatea de a impiedica fecundarea ovulului. Desi pilula de a doua zi reprezinta una dintre cele mai bune metode de prevenire a unei sarcini nedorite, efectele secundare limiteaza utilizarea ei frecventa. Din cauza cantitatii foarte mari de hormoni, pilula de a doua zi poate provoca dureri de cap, anemie, oboseala si dureri puternice la nivelul abdomenului inferior, anunta Adevarul.

Antidepresivele predispun barbatii la ateroscleroza. Barbatii care urmeaza un tratament cu antidepresive se confrunta cu un risc major de ingrosare a arterelor si de accidente cardiovasculare, potrivit unui studiu al cercetatorilor din Atlanta. Oamenii de stiinta americani sustin ca au realizat primul studiu din lume care a facut legatura dintre accidentele cardiovasculare si folosirea antidepresivelor. Concluziile acestui studiu se bazeaza pe examinarea a 513 perechi de gemeni a caror varsta medie a fost de 55 de ani. Barbatii care iau medicamente antidepresive au artere a caror stare este considerata "imbatranita" cu circa patru ani, comparativ cu arterele fratilor lor gemeni, care nu iau acele medicamente. In cazul acestor pacienti, peretii interni ai arterei carotide erau mai grosi cu 5% (37 de microni in plus). "Exista o asociere clara intre grosimea peretilor interni ai arterelor si administrarea de antidepresive", a declarat Amit Shah, medic cardiolog si autorul studiului, informeaza Gandul.

Sapte trucuri despre frumusete. Cat de des trebuie sa te speli pe cap, cand e bine sa aplici o masca hidratanta sau care e cea mai buna perioada pentru epilare? Aplicarea unei masti hidratante este recomandata, in conditiile unui ten normal, o data la 28 de zile. Daca ai tenul deshidratat, se poate face si in fiecare saptamana. Cele mai bune masti naturale sunt cele din fructe exotice, precum portocalele, mandarinele sau kiwiul. Tenul gras are nevoie de exfoliere o data pe saptamana, tenul normal, o data la doua saptamani, iar cel uscat, o singura data pe luna. Un tratament de exfoliere natural se poate face din tarate de grau sau din samburi de masline pisati ori din malai, in amestec cu o lingurita de demachiant, ce ajuta la distribuirea uniforma pe suprafata fetei, scrie Libertatea.

Cat te costa vizita la dentist in functie de cati ani ai. Potrivit datelor ultimului Eurobarometru cu privire la sanatatea orala, romanii se situeaza pe un loc codas in ceea ce priveste vizitele la medicul stomatolog. Astfel, doar 34 la suta dintre conationali merg la dentist cel putin o data pe an, iar printre motivele mentionate de romani pentru a nu merge la dentist s-a remarcat pretul mare al controalelor si al tratamentelor dentare. Intre 1 - 12 ani costurile tratamentelor pot fi mici daca copilul este invatat de la varste fragede sa adopte o igiena adecvata. Potrivit stomatologilor, cariile sunt tot mai des intalnite la grupa de varsta 12-18 ani, din cauza unei diete bazate pe produse de tip fast-food si a bauturilor acidulate, care ataca smaltul. In intervalul 18-25 ani tot mai multi tineri se apuca de fumat si de baut cafea sau alcool. Stomatologii mentioneaza ca aceste vicii ataca structura danturii, anunta Gandul.