Afinele intensifica arderea grasimilor. Pe langa actiunea lor antioxidanta asupra organismului, afinele intensifica arderea grasimilor si preintampina formarea tesuturilor adipoase, arata un studiu al cercetatorilor de la University of Texas din Statele Unite ale Americii. Oamenii de stiinta sustin ca aceste fructe de padure reprezinta un adjuvant impotriva obezitatii, deoarece au un continut ridicat de polifenoli, substante care stimuleaza arderea grasimilor cu pana la 73%, informeaza Daily Mail. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au folosit cobai obezi, carora le-a inclus in dieta zilnica polifenoli in cantitati diferite. Astfel, expertii au constatat ca subiectii care au primit o doza mare de polifenoli au inregistrat o scadere a stratului adipos de 73%, in timp ce cobaii care au primit o doza mica au inregistrat o scadere de pana la 27%, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Te chinuie durerile de cap? Iata solutiile! Unul din doi romani sufera de dureri de cap cel putin o data pe luna, iar femeile sunt mai afectate decat barbatii, arata cele mai noi statistici. Evitarea factorilor declansatori si urmarea unui tratament corect, stabilit in functie de tipul durerii, sunt masuri cu ajutorul carora cefaleea poate ramane doar o amintire. Poate ca pare greu de crezut, insa durerea ne poate salva viata, ea fiind un semnal menit sa avertizeze ca ceva nu este in regula in organism. Iar cefaleea se numara printre cele mai frecvente tipuri de dureri. Acest lucru este evidentiat si de un studiu realizat de Gfk Romania, care arata ca 46 la suta din romani se confrunta cel putin lunar cu cefalee si/sau cu migrene, anunta Adevarul.

Cum functioneaza aplicatia de iPhone care iti spune cate calorii sunt in farfuria ta. O noua aplicatie de iPhone calculeaza caloriile din mancare cu ajutorul fotografiilor, scrie Reuters. Aplicatia numita MealSnap a fost dezvoltata de DailyBurn, o retea de socializare specializata in sfaturi de fitness si aplicatii pentru diete. Dupa ce fotografiezi mancarea, imaginea ajunge intr-o baza de date in care se gasesc peste 500.000 de feluri de mancare. Aplicatia iti retrimite numarul de calorii corespunzator alimentelor din farfuria ta. "Baza de date poate identifica foarte repede sortimentul de mancare, cate calorii contine, cate proteine, grasimi, carbo-hidrati sau vitamine", spune Andy Smith, CEO DailyBurn. "Utilizatorii pot apoi sa impartaseasca aceste informatii pe Twitter sau pe DailyBurn", adauga el. Aplicatia poate fi folosita pe post de jurnal, deoarece le permite utilizatorilor sa pastreze imaginilie si caloriile aferente pentru a tine un fel de evidenta a alimentelor pe care le consuma, informeaza Gandul.

Lungimea degetelor iti poate spune cat esti de predispus la boli. Poate n-ai stiut, dar lungimea degetelor poate spune multe despre tine. Potrivit site-ului www.oregonlive.com., daca ai degetul aratator mai mic decat inelarul, ai inclinatii sportive. Pe de alta parte acest lucru poate dezvalui despre tine ca suferi de artrita, ca esti suspect de cancer de prostata (in cazul barbatilor) sau ca te confrunti cu tulburari de atentie. Nimeni nu poate spune cu exactitate care este legatura dintre aceste afectiuni si lungimea degetelor. Unii cercetatori sustin ca nivelul testosteronului raportat la cel al estrogenului e raspunzator de dezvoltarea creierului, a metabolismului, dar si de lungimea degetelor. Trebuie sa stii ca faptul ca ai degetele mai lungi sau mai scurte nu este un indiciu relevant dupa care sa-ti poti calcula durata de viata, scrie Libertatea.

Care este cea mai buna paine. Sortimentele cu adevarat hranitoare sunt cele obtinute din faina integrala. Evitati, pe cat posibil, painea alba, intrucat contine multe glucide care suprasolicita pancreasul si este saraca in substante nutritive. In medie, un roman consuma 101 kilograme de paine si de produse de panificatie anual, conform rezultatelor unui sondaj realizat, anul trecut, de Gallup. Conform nutritionistilor, cuvantul "paine" desemneaza, de fapt, sute de produse de panificatie diferite din punct de vedere nutritional si compozitional. In limbajul comun insa, painea sta la baza alimentatiei si este nelipsita de pe masa romanilor. Insa nu toata painea este de buna calitate, anunta Adevarul.

Cuplurile care au copii mici mananca mai gras si duc o viata nesanatoasa. Desi s-ar putea crede ca parintii care au copii mici se mentin in forma alergand toata ziua dupa ei, un studiu american arata ca situatia sta exact invers. Astfel, cuplurile care au un copil de pana in cinci ani consuma alimente cu mult mai multe calorii decat celelalte persoane si beau mult mai multe bauturi cu zahar, scrie Daily Mail. Indiferent de sex, acesti parinti fac mai putina miscare decat alti oameni, arata cercetatorii de la Universitatea din Minnesota (SUA). Explicatia este simpla: parintii nu prea mai au timp pentru ei si prefera sa consume, in graba, produse fast-food. Insa acest lucru este grav pentru ca obiceiurile lor ar putea fi transmise si copiilor, arata dr. Jerica Berge, coautor al cercetarii, informeaza Gandul.