Cum alegi cea mai buna carne de miel. Se apropie Pastele, iar in magazine, pe langa produsele alimentare traditionale, gasim si carne de miel. Dar stii cum s-o alegi cat mai proaspata? Directorul Institutului de Cercetari Alimentare Gheorghe Mencinicopschi ne spune tot ce trebuie sa stim pentru a gati preparate cat mai sanatoase. In fiecare an, carnea de miel se vinde atat in galantarele magazinelor autorizate sanitar-veterinar, cat si pe trotuarele din piata, de pe marginea drumului sau din obor. Carnea proaspata are o culoare rozalie si trebuie sa fie elastica. Produsul nu trebuie sa miroasa si nici sa prezinte la suprafata mucilagii. Carnea de miel sau de oaie care este veche isi pierde din elasticitate, are o culoare caramizie cadaverica, la atingere este lipicioasa si miroase, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Secretele longevitatii: munca si sexul. Oamenii de stiinta au gasit reteta pentru o viata mai lunga: munceste mult si nu te pensiona devreme, scrie cotidianul "USA Today". Un studiu realizat in urma analizarii a 1.528 de americani, timp de 90 de ani, a demontat o serie de mituri, printre care si ideea ca stresul de la locul de munca iti scurteaza viata. "Toata lumea spune: nu te stresa, nu munci mult, iesi la pensie devreme si relaxeaza-te jucand golf pentru a avea o viata lunga. Cercetarea arata insa altceva", spune profesorul Howard Friedman, unul dintre coordonatorii studiul. Cercetatorii spun ca, daca dupa prima tinerete, persoanele raman active si au o viata sexuala implinita, acestea au mai multe sanse sa traiasca mai mult. Ei au identificat si mai multe mituri, total neadevarate, scrie Adevarul.

Femeile mor mai repede din cauza alcoolului. Vezi aici de ce. Doctorii britanici au sesizat o crestere ingrijoratoare a bolilor de ficat in cazul tinerelor. Femeile care obisnuiesc sa consume alcool nu vor recunoaste niciodata, dar se stie demult ca lichidele bahice sunt mai periculoase pentru sexul slab. Chiar daca ficatul metabolizeaza alcoolul in acelasi rimt si la femei si la barbati, primele se imbata mai repede pentru ca au o statura mai mica si au mai multe grasimi in corp. Dar nu acestea sunt singurele motive. De fapt ele retin mai putina apa in corp, o cauza mai importanta decat celelalte doua, scrie Cancan.

Metoda inovativa de a estompa ridurile. Persoanele care doresc sa scape de riduri, de vergeturi sau de cicatrice pot face acest lucru cu ajutorul unei tehnologii ce imbina radiofrecventa si laserul fractional: sistemul eMatrix, numit si radiofrecventa fractionala. Procedura a fost lansata recent la noi in tara, iar specialistii spun ca prin aceasta metoda se pot obtine rezultate vizibile asupra imperfectiunilor pielii inca de la prima sedinta. Tratamentul este minim invaziv, aparand o usoara roseata si umflatura a zonei tratate timp de doua zile, si necesita o perioada de recuperare redusa, persoana in cauza putandu-si relua activitatile zilnice in scurt timp, scrie Adevarul.

Aranjeaza-ti masa dupa noile tendinte. Pastele se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele sunt in febra pregatirilor. Ca sa-ti intampini familia si prietenii intr-o atmosfera calda si eleganta trebuie sa acorzi o atentie deosebita aranjarii mesei de sarbatori. Iata care sunt cele mai noi tendinte. Adu primavara la tine acasa. Foloseste o fata de masa alba imaculata si pune o vaza cu flori de sezon. Cel mai bine ar fi sa alegi lalele sau narcise. Renunta la lumanarile parfumate pentru ca mirosul lor se va imbina cu acela al preparatelor din carne de miel si nu este placut. Mai bine foloseste clasicele lumanari albe in suporturi pastelate la baza carora sa pui petale de flori sau fire de iarba. Cu prilejul sarbatorilor Pascale, poti incadra in decor si lumanari mici in forma de ou pe care sa le tii aprinse in timp ce mancati delicioasele preparate, scrie Cancan.

Pescuitul, arta rabdarii. Una dintre cele mai raspandite pasiuni ale romanilor este pescuitul, iar numarul mare de lacuri si de ape curgatoare de la noi a ajutat la dezvoltarea acestui sport al rabdarii si al indemanarii. Multi pescari stau zile intregi "pe balta" pentru relaxare. Ei sunt dispusi sa cheltuiasca sume importante de bani pentru pasiunea lor. Giani (53 de ani) este unul dintre pescarii amatori care asteapta cu nerabdare fiecare sfarsit de saptamana calduros pentru a merge la pescuit. Gaseste in acest sport cea mai buna metoda de relaxare si de evadare din cercul "serviciu-casa-serviciu". "Nu sunt genul care sa stea cate trei-patru zile pe balta cu cortul si cu tot felul de provizii. Imi place sa-mi petrec dimineata langa apa, in liniste, fara sa ma gandesc la altceva decat la peste si cum sa fac sa-l prind. In zilele bune, cand 'musca', stau si pana seara", povesteste omul, citat de Adevarul.