S-a descoperit secretul fericirii. Vezi la ce varsta apare si ce legatura au genele. Fericirea nu tine de bani, glorie sau de o infatisare placuta, ci d e o mutatie la nivelul unei gen e. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la School of Economics din Londra, informeaza site-ul newscientist.com. Studiul, coordonat de Jan-Emmanuel De Neve, a plecat de la analiza datelor furnizate de un grup de voluntari gemeni. Astfel s-au adunat probe care sustin ca exista gene comune care sprijina anumite trasaturi de personalitate, ce pot predispune indivizii la o stare optimista in orice circumstante s-ar afla. Astfel, expertii au constatat ca persoanele fericite tind sa aiba o mutatie la gena 5-HTTLPR. Aceasta gena este responsabila cu transmiterea moleculelor de serotonina, care dau senzatia de buna dispozitie, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Barbatii se gandesc la mancare mai mult decat la sex. "Barbatii se gandesc doar la sex" este o legenda urbana, spun cercetatorii americani de la Universitatea din Ohio. Barbatii se gandesc mai mult la mancare si la somn decat la sex. Barbatii se gandesc la sex de 18 ori pe zi in medie, iar femeile de zece ori. Mai mult le sta insa gandul la mancare si la orele de somn. Femeile, mai preocupate de cum vor fi percepute de ceilalti, au declarat ca se gandesc mai mult la somn decat la sex si la mancare. La studiu au participat 163 de femei si 120 de barbati, anunta EVZ.

Ce efect are ciocolata asupra tenului. Desi pana in prezent existau numeroase mituri legate de faptul ca ciocolata distruge tenul, un grup de cercetatori americani au descoperit ca acest aliment chiar are efecte negative asupra dermei. Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina Miller din Miami, coordonati de Samantha Block, au rugat un grup de studente sa manance 336 de grame de ciocolata neagra, informeaza site-ul suite101.com. Inainte de a manca ciocolata, voluntarele au fost supuse unui test dermatologic amanuntit, iar specialistii au trecut in fisa fiecareia imperfectiunile pe care tenul acestora le suferea. Dupa patru zile, timp in care voluntarele nu au mai avut voie sa manance ciocolata, studentele au fost chemate din nou, pentru a repeta testele dermatologice, informeaza Gandul.

Cinci zarzavaturi cu beneficii fel si fel. Datorita proprietatilor tonice, antiseptice, antiinflamatoare, sedative si diuretice, verdeturile aromate sunt recomandate ca adjuvante in tratarea unui numar impresionant de boli. In medicina naturista, patrunjelul este considerat un panaceu cand vine vorba despre efectele lui terapeutice. Modesta planta este utila in tratamentul a 60 de afectiuni. Patrunjelul calmeaza sistemul nervos, stimuleaza pofta de mancare, intareste imunitatea, combate constipatia, tine sub control alergiile, scade nivelul colesterolului, fiind indicat in hipertensiune arteriala si in cardiopatie, pentru a enumera doar o parte dintre beneficiile pe care le aduce sanatatii. Mai mult, in caz de convalescenta, cura cu patrunjel grabeste vindecarea. O cura cu cate 50 ml de suc proaspat consumat zilnic, un interval de 15 zile, are efect preventiv, scrie Adevarul.

Ce rol are sexul in aparitia unui atac cerebral. Cafeaua, sexul si suflatul nasului sunt factori care pot duce la declansarea unui atac cerebral. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii olandezi de la Centrul Medical din cadrul Universitatii din Utrecht, informeaza site-ul bbc.co.uk. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au monitorizat 250 de persoane pe o perioada de trei ani si au identificat opt factori de mare risc in ceea ce priveste aparitia unei hemoragii cerebrale. Oamenii de stiinta spun ca toti acesti factori maresc presiunea sangelui, crescand astfel riscul aparitiei unui atac cerebral, anunta Gandul.

Secretul siluetei frumoase si al starii generale de bine nu consta in infometare. Specialistii revistei Libertatea pentru femei va spun de ce trebuie sa tineti cont atunci cand va asezati la masa. Daca vreti sa va pastrati silueta, combinati corect alimentele! Cel mai important lucru atunci cand vreti sa va mentineti silueta sau sa slabiti e sa combinati eficient alimentele, dupa regulile dietei disociate. Ce inseamna aceasta? Nutritionistii spun ca secretul consta in felul in care combinam la aceeasi masa cele patru tipuri de alimente: glucide, lipide, proteine si fibre, informeaza Libertatea.