Nasturelul, aliat in cancerul de san. Reprezentant al familiei cruciferelor, nasturelul are proprietati antioxidante si antibiotice. "Aceasta planta are un continut important de minerale (fier, magneziu, zinc, sulf, calciu, iod, cupru si fosfor) si de vitamine (C - in cantitate foarte mare, A, B1, B2, B3 si E). Un alt avantaj al dietei bogate in nasturel se datoreaza glucobrasicinei, o substanta cu efecte dovedite in cazul tumorilor de diverse origini si, in special, in cazul cancerului la san", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. In acelasi timp, planta este un remediu foarte bun pentru astenie, dar si pentru anemie. O cura cu nasturel (cate 30 de grame de lastari sau de frunze proaspete pe zi, timp de trei saptamani) are efect depurativ si antibiotic, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa iti dai seama daca cineva minte sau nu. Metode usoare, puse la punct de cercetatori. Ce ii da de gol pe mincinosi? Un studiu care te invata cum poti sa iti dai seama daca cineva minte analizandu-i limbajul corpului si felul in care vorbeste a fost publicat in American Journal of Forensic Psychiatry, scrie msnbc. Un profesor de psihologie de la Universitatea UCLA, Edward Geiselman, a studiat timp de cativa ani metode prin care poti sa iti dai seama daca cineva minte sau nu. Geiselman a luat in calcul 60 de studii precedente despre cum sa detectezi minciuna. El spune ca exista cateva indicii care ii dau de gol pe mincinosi. Integral in Gandul.

Cele mai frecvente complicatii ale diabetului. Daca nivelul glicemiei nu este tinut sub control, in timp pot aparea probleme la nivel ocular, cardiovascular, articular si hepatic. Diabetul nu poate fi vindecat, insa evolutia bolii poate fi incetinita cu ajutorul unui tratament corespunzator si al dietei echilibrate, in asociere cu activitatea fizica regulata. In prezent, in Romania, sunt inregistrate circa 500.000 de persoane care sufera de diabet de tip 2, arata cele mai noi statistici. Totusi, specialistii estimeaza ca numarul real al acestora este de peste un milion, multe persoane nestiind ca sufera de diabet din cauza simptomelor prea putin evidente in faza de debut a bolii, scrie Adevarul.

Cat de des trebuie sa te speli pe cap pentru a avea un par sanatos. O femeie petrece zilnic in medie 23 de minute pentru a-si spala si usca parul, ceea ce inseamna aproximativ doua ore si jumatate in fiecare saptamana, arata studiile din domeniu. Potrivit acelorasi date, aproximativ 40% dintre femei se spala zilnic pe cap. Specialistii in dermatologie afirma ca acest obicei este daunator podoabei capilare, mai ales ca exista persoane al caror par nu necesita spalare zilnica, informeaza The Huffinghton Post. Expertii spun ca parul femeilor afro-americane ar trebui spalat o data pe saptamana sau chiar o data la doua saptamani. Persoanele cu origini hispanice sunt printre cele care isi spala parul mai rar. Oamenii care au parul gras si subtire sunt cei care se spala mai des pe cap, scrie Gandul.

Cafeaua, arma anticancer. Cancerul ovarian, de piele, colorectal si de prostata par sa se lipeasca mai greu de persoanele care obisnuiesc sa bea cafea. Medicii explica ce cantitati sunt indicate, bazandu-se si pe multe studii. Energizantul de fiecare dimineata, cafeaua, pare sa fie mult mai benefic pentru sanatate decat se credea, numeroase studii creditandu-l cu efecte nebanuite. Ajuta in lupta cu dementele, stimuleaza activitatea cerebrala si, datorita antioxidantilor, previne numeroase forme de cancer, de la cel de piele, la cancerul colorectal sau de prostata, scrie EVZ.

Depresia se poate transmite genetic. Cine este predispus la aceasta afectiune. Depresia poate fi provocata de actiunea unei singure gene mutante, sustin oamenii de stiinta britanici de la Colegiul Kings. Expertii, coordonati de Gerome Breen, sunt de parere ca identificarea acestei gene va duce la aparitia unor noi tratamente, mai eficiente, pentru aceasta afectiune, informeaza Daily Mail. Cercetatorii britanici in colaborare cu specialistii americani de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Washington au identificat o sectiune de ADN despre care sustin ca este responsabila de aparitia depresiilor. Aceasta regiune, cunoscuta drept cromozomul 3p25-26, contine pana la 40 de gene, dintre care cel putin una ar fi implicata in aparitia depresiilor. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii britanici au analizat ADN-ul a peste 800 de familii britanice, in care existau unul sau doi membri ai familiei care se confruntau cu starile de anxietate. In acelasi timp, echipa de cercetatori americani a realizat acelasi tip de analize a AND-ului pentru 116 familii, scrie Gandul.

De ce simtim gustul mancarii diferit cand zburam cu avionul. Cantitatea de oxigen si presiunea redusa sau miscarile aeronavei influenteaza perceptia mancarii. Chiar daca nu ne dam seama, pe masura ce avionul se desprinde de sol, presiunea, umiditatea si temperatura se schimba, creand o stare de stres pentru organismul uman. Toate acestea influenteaza pana si gustul mancarii pe care o consuma pasagerii la bordul aeronavelor in timpul unui zbor, spun reprezentantii companiei British Airways. Care sunt factorii de stres la care este supus un calator cu avionul? In primul rand, presiunea atmosferica scade pe masura ce ne indepartam de Pamant. La o altitudine de 11.000 de metri presiunea scade cu 75%, scrie EVZ.