S-a inventat pastila impotriva ejacularii precoce. O noua pastila ar putea combate ejacularea precoce. Momentan, este in stadiul de proiect, dar rezultatele din ultima faza a experimentului clinic efectuat in Europa sunt promitatoare. Zertane, produsa de Ampio Pharmaceuticals, trebuie administrata inaintea actului sexual, nefiind necesara adminstrarea zilnica. Ingredientul activ din pastila este folosit inca din 1990 pentru amelioararea durerilor. "Rezultatele cercetarilor au depasit toate asteptarile noastre. Speram sa fie suficient pentru a obtine aprobarea de comercializare din partea autoritatilor. Pastila va disponibila initial in Europa", spun reprezentantii Ampio, citatati de msnbc.com. Ejacularea precoce este cea mai frecventa disfunctie sexuala masculina. 23% din barbatii cu varste intre 18 si 75 de ani se confrunta cu aceasta problema, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Femeile de succes insala mai usor. Nu doar barbatii puternici, care se bucura de functii inalte, se transforma in "pradatori sexuali" si sunt predispusi la infidelitate. Contrar a ceea ce se stia pana acum, si femeile de top, casatorite, cu familie si copii, sunt adeptele relatiilor extraconjugale, arata studii recente, citate de cotidianul britanic "The Daily Mail". O cercetare realizata la Universitatea Tilburg, din Olanda, releva faptul ca, in ultimii ani, tot mai multe femei de succes din lume ingroasa randurile adulterilor. Asa-numita "Femeie Alfa" - caracterizata de sociologi ca fiind o femeie puternica, independenta financiar si care beneficiaza de un post de conducere - este mai predispusa la infidelitate decat cea care nu se bucura de foarte mult succes in cariera, anunta Adevarul.

Iata cum poti sa te pregatesti de vara! Dupa o iarna lunga in care nu te-ai ocupat prea mult de silueta ta, a venit vremea sa-ti faci bagajele pentru vacanta la mare. Dar...inainte de a proba costumul de baie, e bine sa faci o cura de detoxifiere. Una din cele mai bune metode de curatare a organismului este consumarea de fructe si legume. Acestea reusesc sa elimine toxinele si chimicalele din corp, ajuta la slabit sau, dupa caz, la mentinerea siluetei si totodata asigura energia necesara organismului. Consumul regulat de fructe elimina celulele moarte, excesul de grasime si alte substante toxice din corp si curata colonul, informeaza Libertatea.

Arta ne face mai sanatosi si mai fericiti. Peste 50.000 de voluntari au fost chestionati cu privire la starea lor de sanatate si gradul de implinire personala, dar si despre perioadele de anxietate si depresie. De asemenea, au fost intrebati cat de mult se implica in activitati culturale: fie canta la un anumit instrument muzical, picteaza, merg la concerte sau viziteaza galerii de arta, ori expozitii. Activitatile culturale de acest gen au fost asociate cu o stare mai buna de sanatate si un nivel de stres scazut. Cu cat oamenii se implica mai mult in activitati culturale, cu atat sunt mai sanatosi, se arata in studiul publicat in "The Journal of Epidemiology", scrie EVZ.

Cum se trateaza afectiunile coloanei. Tratamentul variaza in functie de stadiul de evolutie a bolii, de simptome si de rezultatele investigatiilor. Datele statistice arata ca 42% din angajatii romani acuza, anual, dureri de spate, acest lucru ducand la absenteism in munca. Durerea de spate reprezinta o problema cu care ne confruntam toti cel putin o data. Dintre toate cauzele posibile care stau la originea acestei manifestari, afectiunile coloanei vertebrale sunt cele mai insidioase. Nedepistate si netratate la timp, ele duc la absenteism in munca si la pensionare inainte de termen, generand astfel costuri importante, ce tin nu doar de tratament, anunta Adevarul.

Consumul de carne rosie si mezeluri creste riscul de cancer intestinal. Specialistii trag un semnal de alarma asupra consumului de carne rosie care, potrivit ultimelor cercetari, ar creste riscul de cancer intestinal. World Cancer Research Fund recomanda scaderea consumului de carne rosie - vaca, porc si miel - si evitarea mezelurilor, precum sunca si salamul. Pentru ca ambele tipuri de carne fac sa creasca riscul aparitiei cancerului intestinal, oamenii ar trebui sa se gandeasca serios sa reduca consumul acestor alimente, informeaza Libertatea.