De ce sa incepi prima masa din zi cu cereale. Fibrele si vitaminale continute de cereale permit pastrarea unui nivel optim de energie in prima parte a zilei. O jumatate de castron de cereale sunt suficiente la masa de dimineata, in combinatie cu ceai, lapte sau iaurt. Daca nu aveti probleme cu greutatea, puteti consuma orice tip, insa daca aveti, evitati produsele care contin ciocolata si bazati-va mai mult pe cerealele din tarate. Prima masa a zilei este si cea mai importanta, iar perfor mantele se ating daca organismul "toaca" fibre, care se gasesc cel mai usor in cereale, dar si in paine, paste sau orice produs pe baza de aluat, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Mamele singure, predispuse la afectiuni. Femeile care aduc pe lume copii in afara mariajului risca sa aiba, in jurul varstei de 40 de ani, mai multe probleme de sanatate in comparatie cu cele care fac copii dupa ce se casatoresc. Concluzia a fost trasa de sociologii americani in urma unui studiu care s-a intins pe parcursul a 30 de ani si in cadrul caruia au fost urmarite problemele cu care s-au confruntat 4.000 de mame, noteaza Live Science.In plus, afirma sociologii de la Universitatea de Stat din Ohio, care au realizat studiul, chiar daca mamele singure ajung la un moment dat in fata altarului, starea lor de sanatate nu se amelioreaza. Lucrurile par sa stea ceva mai bine numai in cazul femeilor care se casatoresc cu tatal biologic al copilului, iar mariajul rezista, anunta Adevarul.

Cinci remedii naturale ca sa scapi de durerile de cap. Jumatate dintre romani acuza dureri de cap, migrene sau cefalee cel putin o data pe luna. Dintre acestia, peste 50 la suta se confrunta cu astfel de simptome saptamanal. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de GfK Romania, pe un esantion de 1.641 de persoane, cu varsta de peste 15 ani. Potrivit cercetarii, odata cu inaintarea in varsta, atat ponderea celor care acuza lunar astfel de dureri, dar si frecventa crizelor cresc. Astfel, o persoana tanara, de pana in 30 de ani, se plange de dureri de cap in medie de 1,4 ori pe luna, in timp ce in randul persoanelor de peste 50 de ani durerile de cap se instaleaza mult mai frecvent, in medie de 2,5 ori pe luna, informeaza Gandul.

Bauturile energizante, toxice pentru copii. In urma unui studiu s-a descoperit ca bauturile energizante contin o concentratie de cofeina de pana la 14 ori mai mare in comparatie cu bauturile carbogazoase, care poate fi toxica, mai ales pentru copii. Cercetarile au fost realizate medicul Holly Benjamin de la Comer Children's Hospital din cadrul Universitatii din Chicago si au dus la concluzia ca bauturile energizante contin calorii suplimentare, pe care cei mai multi dintre copii nu reusesc sa le consume si care pot provoca aparitia obezitatii si a cariilor dentare. Pe langa acestea, ele contin si o serie de stimulenti, precum cofeina, care sunt asociati cu aparitia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburarilor de comportament si chiar a deceselor premature, scrie Libertatea.

Top zece beneficii ale sexului. Sexul incetineste procesul de imbatranire, antreneaza inima, arde caloriile, creste imunitatea si tine racelile la distanta, amelioreaza durerile de articulatii si migrenele si reduce riscul de cancer de prostata. In timpul sexului, se declanseaza reactii chimice in lant si se elibereaza endorfine, "hormonii fericirii". Dispar durerile de cap si de spate, creste imunitatea si organismul devine mai rezistent in fata racelilor si altor infectii, inima devine mai puternica si mai sanatoasa si scade riscul de cancer la prostata. In plus, sexul sudeaza mai bine legatura dintre parteneri, anunta EVZ.

Culoarea rosie ne da un plus de energie. Cercetatorii de la Universitatea din Rochester, New York, au ajuns la concluzia ca intensitatea reactiilor noastre creste considerabil la vederea culorii rosii intrucat o asociem cu un potential pericol. Fenomenul isi are radacinile, potrivit oamenilor de stiinta, in evolutia biologica umana, noteaza "The Daily Mail". Mai precis, creierul uman este programat "sa comande" corpului sa se fereasca la vederea unei persoane care pare "rosie de furie". "Oamenii se inrosesc la fata cand sunt pe cale sa se ia la harta cu cineva. Si sunt constienti ca in cazul in care un individ are aceasta culoare in obraji exista sanse sa se trezeasca in mijlocul unui conflict", a explicat profesorul de psihologie Andrew Elliot de la Universitatea din Rochester, informeaza Adevarul.