Cum poti sa ai o viata fericita. Alegerea unei meserii potrivite, selectarea prietenilor, eliminarea gandurilor negative, dar si domolirea exuberantei ne pot face existenta mai frumoasa. Viata devine tot mai stresanta, astfel ca multe persoane incearca sa gaseasca solutii care sa le imbunatateasca traiul, macar din punct de vedere psihic. La varsta de 35 de ani, Ilinca se declara "obosita si batrana". Simte ca nu mai face fata stresului de zi cu zi, ca are prea multe de rezolvat si nici nu vede cum ar putea sa aiba o viata mai buna. Ne-a marturisit ca a incercat sa-si infrumuseteze existenta. Macar un pic, din cand in cand. "Citesc multe reviste pentru femei. E adevarat, pe fuga, uneori poate chiar in diagonala. Si mi-au venit tot soiul de idei despre cum sa-mi fac viata mai frumoasa", spune Ilinca. "De exemplu, m-am gandit sa ma apuc de aerobic. Nu mi-a placut niciodata, dar am zis ca la varsta asta poate ii prind gustul. Total gresit! A fost un esec", povesteste femeia. Integral in Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa pacalesti moartea daca faci un infarct. Daca stiti care sunt semnele care tradeaza un infarct, sansele sa ramaneti in viata cresc considerabil. Medicii detaliaza sapte manifestari la care sa fiti atenti. Barbatii sunt de doua ori mai expusi riscului de a suferi un infarct miocardic, iar peste 50 de milioane de oameni mor anual in intrega lume din aceasta cauza. In primele ore dupa infarct este important sa mergeti la medic pentru a primi de urgenta un tratament care deschide artera blocata de cheagul de sange din cauza caruia a aparut infarctul, scrie EVZ.

Cum putem afla ce ne este scris in gene. Ne putem adresa unor clinici private din Romania pentru unele teste genetice, dar exista posibilitatea ca mostrele de saliva pentru ADN sa fie trimise si in afara tarii, prin corespondenta. Pentru aproximativ 200 de dolari, putem afla ce stramosi avem, dar si riscurile de boli cardiace, de osteoporoza sau chiar de cancer. Dupa ce in 2003 a fost descifrat intregul genom uman, cu identificarea a 20.000-25.000 de gene, testarea genetica a devenit posibila si pentru un anumit segment de public. Este vorba in principal despre persoanele cu bani, deoarece pretul analizei intregului genom costa aproximativ 30.000 de dolari (pretul a scazut dramatic in ultimii ani, de la cateva milioane de dolari in 2003). Insa, in prezent, pentru preturi mult mai convenabile, este posibil sa aflam ce predispozitie genetica avem la anumite boli, dar si "cum arata" arborele genealogic, scrie Adevarul.

Cea mai buna dieta pentru vara. Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor in plus, pentru ca, in aceasta perioada, organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric. Acest lucru se reflecta intr-un apetit mai scazut, pasul cel mai important catre silueta mult dorita. In plus, pe parcursul verii, este mult mai usor de urmat o dieta echilibrata si diversificata, datorita marii varietati alimentare specifice acestui sezon, mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele. Se vor evita in acest mod dietele drastice, care solicita inutil organismul, iar rezultatele pentru silueta si sanatate le vei obtine bucurandu-te in acelasi timp de toate deliciile alimentare ale acestui anotimp, scrie EVZ.

Distractia de la piscina se poate lasa cu infectii. Persoanele care merg la piscina trebuie sa fie sanatoase, sa nu aiba leziuni deschise sau boli dermatologice. In lipsa unor masuri de igiena adecvate, aglomeratia de la bazin poate favoriza boli ce vizeaza pielea, unghiile, ochii, urechile si tubul digestiv. Vara creste frecventa imbolnavirilor dermatologice determinate de micoze la nivelul pielii picioarelor sau al unghiilor. Multi dintre cei care sufera de aceste probleme le-au dobandit in urma mersului la piscina. "Infectiile fungice precum ciuperca piciorului sau onicomicozele se pot lua de pe cimentul din jurul bazinului sau de pe gratarele de la dus. Din acest motiv, sunt obligatorii folosirea papucilor personali, dusul la plecare si aplicarea unor creme sau a unor sprayuri antimicotice, care sa previna infectarea", recomanda medicul primar dermatolog Oana Clatici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, scrie Adevarul.

Pericolele muncii de birou. La ce riscuri te expui daca stai pe scaun mai mult de sase ore pe zi. Statul pe scaun mai mult de sase ore pe zi creste riscul de deces, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Societatea Americana de Oncologie, publicat in "American Journal of Epidemiology". Oamenii de stiinta sustin ca acest risc este destul de crescut chiar si in randul persoanelor care fac sport dupa orele de lucru, informeaza The Huffinghton Post. Potrivit studiului, femeile care stau pe scaun peste sase ore pe zi, pe o perioada de 13 ani, sunt expuse unui risc de deces prematur mai mare cu 37%, comparativ cu persoanele care stau pe scaun mai putin de trei ore pe zi. In ceea ce-i priveste pe barbati, acestia prezinta un risc cu 18% mai mare de a se confrunta cu acelasi risc, scrie Gandul.

Ce boli se agraveaza in acest sezon. Caldura si deshidratarea sunt factori ce accentueaza dezechilibrele din organism, iar efectele pot fi grave daca nu se iau masuri de protectie. Statisticile arata ca afectiuni precum migrenele, lesinurile, crizele cardiace si pietrele la rinichi sunt mai frecvente in timpul verii decat in restul anului. Riscul de deshidratare este mare pentru orice persoana in anotimpul cald, iar efectele negative apar si la persoanele perfect sanatoase, nu doar la bolnavii cronic. Corpul pierde apa prin transpiratie, iar impreuna cu apa se elimina din corp si minerale importante pentru buna functionare a organismului, precum saruri de sodiu si de potasiu. De aceea, pentru a suplini pierderea mineralelor prin transpiratie este recomandat consumul de apa minerala sau de apa imbogatita cu saruri. In farmacii se gasesc produse cu magneziu si cu potasiu care se pot dizolva in apa de baut, scrie Adevarul.