Varsta la care femeile se simt invizibile. Inaintarea in varsta este un factor care influenteaza permanent starea de spirit a femeilor, spun oamenii de stiinta. Acestea trec printr-o perioada critica in jurul varstei de 46 de ani, moment in care isi pierd increderea in capacitatea lor de a atrage persoane de sex opus, scrie cotidianul britanic "The Daily Mail". Vestea buna este insa ca aceasta nesiguranta nu dureaza pana la sfarsitul vietii : cele mai multe dintre doamne isi recastiga increderea de sine in jurul varstei de 60 de ani. 6 de ani, varsta critica a femeilor, a fost determinata in urma unui studiu la care au participat peste 2.000 de femei trecute de 40 de ani si care a fost realizat de clinica de oftalmologie din Marea Britanie Clarivu Total Vision Correction, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Din ce in ce mai multe femei maritate isi inseala partenerii. Afla cate femei/cati barbati casatoriti au aventuri si ce motive invoca. Jumatate din cupluri sunt marcate de infidelitate si jumatate raman monogame de-a lungul vietii, arata studiile. Desi, potrivit acestora, barbatii sunt mai predispusi la infidelitate decat femeile, procentul celor care "triseaza" in timpul unui mariaj este greu de aproximat, acesta variind intre 20-50 la suta, in cazul femeilor, si intre 30 la 60 la suta, in cazul barbatilor. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Texas, intre 40 si 76 la suta dintre casatorii sunt marcate de aventura extraconjugala. Si, totusi, spun ei, numarul infidelelor este in crestere. Psihologii comenteaza diferenta dintre infidelitateala barbati si infidelitatea la femei si explica ce sanse de reabilitare mai are o relatie marcata de infidelitate, anunta EVZ.

Dulciurile sunt bune pentru copii. Ele ajuta la mentinerea greutatii. Un studiu recent al oameniilor de stiinta de la Universitatea Louisiana din Statele Unite ale Americii demonteaza tot ce se stia pana in prezent despre dulciuri. Cercetatorii americani au constatat, dupa cinci ani de cercetare, ca aceste alimente nu ar trebuie excluse din alimentatia copiilor. Potrivit specialistilor, produsele care au un continut ridicat de zahar ajuta la mentinerea greutatii corporale. Pe parcursul monitorizarii, expertii au observat ca micutii care includ in dieta zilnica dulciuri prezinta un risc scazut de a deveni obezi la varsta adolescentei, spre deosebire de copiii care nu mananca aceste alimente. Studiul pare sa contrazica alte cercetari anterioare, care indicau faptul ca aceste produse distrug dantura si sunt responsabile de numarul tot mai mare de copii care sufera de obezitate, informeaza Gandul.

Antiinflamatoarele luate in exces pot ameninta potenta. Barbatii care iau in mod constant medicamente contra durerilor ar putea avea un risc ridicat de a dezvolta disfunctii erectile, arata un studiu publicat in "The Journal of Urology", citat de site-ul WebMD. Cercetarea a fost realizata pe un grup de aproape 90.000 de persoane cu varsta intre 45 si 69 de ani care luau frecvent antiinflamatorii precum acid acetilsalicilic, ibuprofen sau naproxen. Unul din trei barbati aflati in jurul varstei de 40 de ani a afirmat ca ia in mod frecvent medicamente pentru a-si trata diverse dureri, iar 13% dintre ei au indicat si probleme de potenta. De asemenea, peste jumatate din barbatii trecuti de 60 de ani au spus ca se trateaza cu antiinflamatorii, 42% dintre ei sustinand ca sufera si de disfunctii erectile. Fumatul, diabetul, hipertensiunea sau obezitatea au fost incluse printre in factorii care au declansat disfunctia erectila, scrie Romania Libera.

Remedii naturale pentru parul cu tendinte de ingrasare. In perioada verii, aspectul inestetic al parului cu tendinte de ingrasare face ca ingrijirea acestuia sa devina o activitate extrem de solicitanta care implica preocupari si dezacorduri privind: spalarea in exces sau cat mai rar a parului, folosirea sampoanelor pentru par gras, a balsamelor sau a tratamentelor pentru par, o temperatura prea ridicata a apei de spalare, care poate sa stimuleze productia de sebum etc. Pentru a elimina toate aceste disensiuni si pentru a avea un par sanatos si plin de vigoare este deajuns sa apelam la cateva remedii naturale, anunta Libertatea.

Discutiile cu prietenii ne modifica amintirile. O echipa de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie, a cerut unui grup mic de voluntari sa urmareasca un documentar. Dupa trei zile, participantii la studiu au revenit in laborator pentru a face un test de memorie individual, raspunzand la o serie de intrebari despre film. Ei au fost intrebati si cat de increzatori sunt in raspunsurile lor. Apoi, respondentii au participat la un nou test, de data aceasta cercetatorii oferindu-le raspunsurile celorlati cu care au vizionat documentarul, insotite de fotografia fiecaruia. Rezultatele obtinute in urma acestui test au demonstrat ca participantii s-au conformat raspunsurilor grupului, oferind astfel, la peste 70% din intrebari, raspunsuri diferite de cele initiale, informeaza Adevarul.