Ce importanta are sarea in alimentatie. Elementele nutritive din compozitia ei ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a afectiunilor tiroidiene. O persoana sanatoasa ar trebui sa consume cel mult sase grame de sare zilnic. Hipertensivii pot opta pentru sare fara sodiu, dar imbogatita cu potasiu. O alta optiune este sarea de mare. Desi suntem constienti de efectele nocive ale consumului de sare in exces pe termen lung (riscul de hipertensiune), doza zilnica recomandata (6 g) este foarte dificil de respectat. Aceasta in conditiile in care alimentele de provenienta industrial care ne ajung zilnic in farfurie sunt doldora de clorura de sodiu. Integral inAdevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Alimente esentiale pentru mama si bebelus. Consumati zilnic un ou si o portocala si alegeti lactatele bogate in grasimi si fasolea inchisa la culoare. Painea intermediara, carnea de pui si de peste sunt alimente care n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia femeilor care alapteaza. Evitati mancarurile greu digerabile si excludeti alcoolul si bauturile care contin cofeina. Medicul nutritionist Corina Zugravu va arata o lista de alimentele care va dau energie dupa ce ati nascut. Integral inRomania Libera.

Medicamente interzise in timpul sarcinii. Considerata una dintre cele mai frumoase perioade din existenta unei femei, sarcina este si momentul marilor dileme si al temerilor de tot felul, mai ales daca este vorba despre primul copil. Una dintre ele este: Ce medicamente am voie sa iau in timpul sarcinii? Raspunsurile sunt numeroase, iar Internetul abunda se pareri si sfaturi in acest sens. Medicii insa avertizeaza ca o medicatie dupa ureche, mai ales in timpul sarcinii, poate fi extrem de nociva atat mamei, dar mai ales fatului, scrieEVZ.

Cat de periculosi sunt aditivii din paine. Majoritatea produselor de panificatie din comert au o serie de ingrediente care ne pot pune sanatatea in pericol. Afla care sunt si cum le poti inlocui. In majoritatea supermarketurilor gasesti o varietate mare de baghete, chifle si de paine feliata, pline de aditivi alimentari. Cat de sanatoase si de hranitoare sunt aceste produse ramane de vazut. Specialistii sunt de parere ca aditivii contribuie intr-o mare masura la scaderea imunitatii si la aparitia dezechilibrelor. De aceea, painea facuta in casa ramane cea mai buna alternativa, scrieAdevarul.

Opt pahare de apa pe zi mentin glicemia in limite normale. Opt sau mai multe pahare de apa pe zi pot mentine la limite normale nivelul de zahar din sange, arata un studiu francez, prezentat la intalnirea membrilor Asociatiei Americane de Diabet. Cercetatorii au monitorizat peste 3.600 de persoane cu un nivel normal al zaharului in sange si au observat ca cei care au consumat peste un litru de apa pe zi au avut un risc mai mic cu 21% la de a dezvolta hiperglicemie in urmatorii 9 ani, comparativ cu cei care au baut jumatate de litru zilnic. Oamenii de stiinta au luat in calcul si alti factori care duc la hiperglicemie, precum sexul, varsta, greutatea, activitatea fizica, consumul de bere, vin si sucuri, scrieRomania Libera.

Cum sa ai beneficii de pe urma stresului. Dozele moderate de stres motiveaza si va ajuta sa treceti de momentele dificile, insa atunci cand stresul devine cronic, apar atacuri de panica sau depresie. Limita intre stresul "bun" si cel distructiv este foarte fina. Stresul "bun" se manifesta acut, pe perioade scurte. "Relatia dintre stres si efectele pozitive nu este una liniara. Pe masura ce stresul creste, efectele pozitive cresc, pana la un punct, dupa care, daca se depaseste un anumit nivel al stresului, efectele pozitive scad, dispar si apar efectele negative", explica Bogdana Bursuc, medic psiholog si psihoterapeut la clinica "Mind Institute" din Bucuresti. Integral inEVZ.

Ce neplaceri pot crea bijuteriile. Cele mai frecvente probleme care pot aparea prin purtarea lor sunt alergiile cauzate de nichel, prezent chiar si in podoabele de aur. In compozitia bijuteriilor ieftine poate exista cadmiu. Acest metal este toxic, mai ales in situatia in care un copil baga in gura sau inghite accidental un astfel de accesoriu. Nichelul este metalul care provoaca cele mai multe reactii alergice. Persoanele care au o predispozitie alergica se confrunta cu eruptii (denumite medical dermatite de contact) de culoare rosie, insotite de prurit, pe zona de piele care a fost in contact cu bijuteria ce contine acest metal. Pot aparea si basici care se infecteaza daca persoana afectata se scarpina sau nu are o igiena adecvata. Nichelul se gaseste in compozitia bijuteriilor, de multe ori inclusiv in a celor din aur si din argint, dar si in cea a fermoarelor, a curelelor metalice de ceas, a cataramelor, a nasturilor de metal si chiar in structura carcasei telefoanelor mobile, scrieAdevarul.