Depresie de la canicula, dulciuri, tigari si cafea. Schimbarile de temperatura, consolarea cu prajituri cu mult zahar, tigarile si alcoolul, anti conceptionalele si internetul in exces pot schimba rapid dispozitia, favorizand aparitia depresiei. Psihologii detaliaza cum ne pot afecta aceste schimbari bruste ale starilor si cum sa ne protejam. Sensibilitatea la caldura si dezechilibrele hormonale, cauzate de canicula, pot genera asa-zisa "depresie sezoniera". Cand este prea cald afara, oamenii gestioneaza mai prost stresul, iar glanda tiroida secreta o cantitate mai mica de hormoni, ceea determina o scadere brusca a energiei. In plus, scade si serotonina, "hormonul fericirii". "Persoanele care sufera de depresie de vara au un apetit scazut si insomnie. Oamenii beau mai mult alcool vara, ceea ce dezinhiba si ii face sa actioneze impulsiv. In plus, dorm mai prost", spun psihologii, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Imbatranirea ar putea fi controlata in urmatorii 25 de ani. Prima persoana care va atinge 150 de ani s-a nascut deja, potrivit unor oameni de stiinta. Ba, mai mult, Aubrey De Grey, gerontolog si director stiintific la o fundatie care se ocupa cu cercetari asupra longevitatii, este de parere ca primul om care va trai 1.000 de ani se va naste cel mai probabil in urmatorii 20 de ani. Aubrey De Grey sustine ca doctorii vor avea in curand instrumentele necesare pentru "vindecarea" batranetii. Specialistul spune ca acest lucru se va realiza prin alungarea tuturor bolilor, fapt ce va avea drept consecinta lungirea vietii pe timp nedeterminat, anunta Gandul.

De ce sa mancam fructe de mare. Ar trebui consumate, in egala masura, atat pentru gustul delicios, cat si pentru faptul ca previn bolile cardiovasculare, intaresc imunitatea si imbunatatesc vederea. Fructele de mare se numara printre cele mai importante surse de Omega 3, zinc, seleniu, iod si de vitamina B12. In ciuda pretului piperat, fructele de mare ar trebui introduse in alimentatie de cel putin doua ori pe saptamana, ne sfatuiesc nutritionistii. Ele reprezinta o sursa importanta de nutrienti (de exemplu, Omega 3, Omega 6, Omega 9, Fe, Zn, I, Se, Ca) de care organismul are nevoie pentru a functiona la parametri optimi. Pentru ca la noi fructele de mare se pot cumpara mai ales refrigerate (de exemplu, crevetii, caracatita, scoicile, midiile) sau la conserva, nutritionistii ne sfatuiesc sa le alegem cu grija, informeaza Adevarul.

Iata cateva remedii naturale impotriva arsurilor solare: Iaurtul va regenereaza pielea. Este mai bine sa previi decat sa vindeci, asa ca e indicat sa va luati masuri de precautie ca sa nu aveti parte de arsuri vara aceasta. Asadar, nu uitati de cremele de protectie, nu stati prea mult la soare din primele zile si evitati sa va expuneti corpul in orele de la amiaza. Daca totusi ati ajuns sa va ardeti, gasiti leacuri chiar in frigider. Iaurtul, racorire instant. Iaurtul e binecunoscut pentru calitatile sale de a calma pielea iritata. Se aplica direct, in strat subtire si se maseaza usor. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care se clateste cu apa cat mai rece sau cu ceai de musetel. In plus, va regenereaza pielea, scrie Libertatea.

Probleme de infertilitate la barbatii obezi. Kilogramele in plus inseamna spermatozoizi in minus a fost concluzia unui studiu francez prezentat in cadrul congresului organizat de European Society of Human Reproduction. Cu cat se aduna kilograme, cu atat calitatea spermei se deterioreaza, concentratia si numarul spermatozoizilor scazand considerabil. "Greutatea in exces antreneaza o modificare a parametrilor spermei, probabil din cauza unui dezechilibru hormonal, care are ca rezultat un deficit in numar, mobilitate si vitalitate, ceea ce antreneaza scaderea sanselor de fecundare", a explicat medicul Cohen-Bacrie, coordonatorul studiului, anunta EVZ.

Cum influenteaza igiena orala fertilitatea. Femeile care vor sa ramana insarcinate ar trebui sa acorde o atentie deosebita igienei orale, sustin oamenii de stiinta din Australia. Potrivit acestora, igiena orala precara este la fel de daunatoare fertilitatii ca si obezitatea, intarziind perioada de concepere cu aproximativ doua luni. Expertii in fertilitate, care s-au reunit in Suedia in cadrul unei conferinte, au descoperit ca femeile care sufereau de boli parodontale au reusit sa ramana insarcinate dupa aproximativ sapte luni, spre deosebire de perioada normala de cinci luni, informeaza Gandul.