Cele mai nocive alimente de tip fast-food. Hot dog-ul si hamburgerii contin carne de provenienta dubioasa si foarte grasa. Saorma cu carne de pui, cartofi putini si maioneza de calitate este mai putin nociva. Desi la indemana in zilele aglomerate, mancarea de tip fast-food concentreaza un numar exagerat de calorii intr-o cantitate mica de produs. In plus, caloriile provenite in principal din zahar si grasimi nu asigura un aport de vitamine si minerale. Cele mai populare produse de tip fast-food sunt hot dog-ul si hamburgerul, care contin, de regula, carne din provenienta dubioasa, bogata in grasimi saturate si nitriti, asociati cu diferite forme de cancer. Integral inEVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Dragostea functioneaza ca un analgezic. Dragostea adevarata relaxeaza scoarta cerebrala si va poate scapa de dureri, potrivit noilor descoperiri ale cercetatorilor americani. Mai exact, testele realizate pe 17 femei au aratat ca prezenta unei persoane iubite sau chiar o simpla fotografie cu aceasta le-a facut sa resimta mai putina durere atunci cand au fost supuse unor interventii dureroase. In schimb, nivelul lor de disconfort a fost mai mare atunci cand au privit poze cu paienjeni, obiecte sau straini, scrieAdevarul.

Menopauza: cinci remedii care o fac suportabila. Substantele din soia si din semintele de in reduc bufeurile, iar exercitiile fizice si de respiratie va scapa de insomnii. Tratamentele cu hormoni sau medicamentele pentru tratarea nervozitatii pot fi asociate cu un stil de viata sanatos, care include introducerea in alimentatie a produselor pe baza de soia sau semintelor de in. Evitati insa cafeaua, alcoolul sau ciocolata, mai ales seara, pentru ca pot mari frecventa bufeurilor sau a transpiratiilor din timpul noptii. Integral inRomania Libera.

Canicula afecteaza si persoanele sanatoase. Ce mancati si ce beti ca sa ii tineti piept. Medicii avertizeaza ca temperaturile caniculare le pot da de furca si oamenilor sanatosi, nu doar cardiacilor sau celor care sufera de boli cronice. Principalele efecte ale caniculei sunt deshidratarea, epuizarea fizica, iritabilitatea, starile de greata si varsaturile, migrenele, lipotimiile, insomnia, insolatii si accidente vasculare, dar si problemele respiratorii din cauza consumului de lichide foarte reci. Cea mai serioasa problema de sanatate aparuta in perioadele de caldura extrema este infarctul, care poate surveni chiar si atunci cand temperatura corpului creste peste 40 de grade Celsius. Citeste care sunt recomandarile medicilor in caz de canicula, inEVZ.

Factori de zi cu zi care afecteaza viata sexuala. Stresul, sedentarismul, rutina in cuplu si presiunea performantei in intimitate, abuzul de alcool si fumatul se numara printre cei mai mari dusmani ai libidoului. Stilul de viata nesanatos afecteaza apetitul sexual la 78% din barbati si la 91% din femei, arata statisticile. Din fericire, libidoul poate fi crescut prin simpla corectare a unor deprinderi. O cercetare publicata recent in "The Journal of Sexual Medicine" (Jurnalul de medicina sexuala) din Marea Britanie arata ca o serie de factori ce tin de stilul nostru de viata, precum obezitatea, sedentarismul, consumul excesiv de alcool, fumatul si stresul, sunt asociati cu disfunctii sexuale, mai ales in cazul barbatilor. Pe de alta parte, s-a observat ca toate aceste obiceiuri sunt intalnite frecvent la persoanele inactive sexual. Integral inAdevarul.

Te pot ingrasa crema de fata si samponul? Oamenii de stiinta vorbesc despre "caloriile chimice" din produsele cosmetice. Atunci cand vrem sa scapam de kilogramele in plus trebuie sa tinem cont de trei elemente: factorul genetic, numarul de kilocalorii pe care il consumam si energia pe care o ardem in timpul exercitiilor fizice. Specialistii in nutritie spun ca, urmand o dieta echilibrata si avand un stil de viata activ, ne putem tine sub control greutatea, informeaza Daliy Mail. Daca respectam toate aceste conditii si tot nu reusim sa slabim, de vina ar putea fi produsele cosmetice, arata un studiu recent al oamenilor de stiinta de la Mount Sinai Medical Center din New York, scrieGandul.

Opt alimente pentru inima. Tonul, somonul ori branza tofu nu lasa cheagurile de grasime sa se depuna pe artere. Integral inRomania Libera.