Lista obiceiurilor care te ingrasa. In urma cu cateva zeci de ani, nutritionistii spuneau ca surplusul de kilograme este provocat de cantitatea de grasime pe care o includem in dieta zilnica. Total gresit, dupa cum arata noile reguli in materie de nutritie, mai ales ca numarul persoanelor obeze s-a dublat in ultimii trei decenii. Specialistii in nutritie au realizat o lista a obiceiurilor care te ingrasa. Oricat ar parea de ciudat, grasimile fac parte dintr-o dieta echilibrata. Grasimile furnizeaza organismului acizi grasi esentiali - Omega 3 si Omega 6, pe care organismul nu ii poate sintetiza, dar ii sunt necesari pentru o serie de procese. De asemenea, grasimile au si rolul de a ajuta la asimilarea vitaminelor liposolubile - A, D, E si K din alimente. Potrivit nutritionistilor, fara grasimi, aceste vitamine absolut necesare pentru organism nu se asimileaza in cantitate suficienta, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci cauze neobisnuite ale durerilor de cap. Aproximativ 1% din durerile de cap sunt cauzate de tuse, stranutat, cursul nasului, iar barbatii sunt mai expusi decat femeile. Acest lucru se intampla din cauza presiunii care se formeaza in creier. "La rinosinuzita apare obstructia nazala, iar puroiul se duce din ce in ce mai sus si inflameaza mucoasa. Din cauza faptului ca se congestioneaza mucoasa nazala, creierul nu se mai oxigeneaza cum trebuie si apar durerile de cap", explica Emilia Codreanu, medic de familie la policlinica "Nada Florilor" din Bucuresti. Durerea este ascutita, ca un junghi si dureaza de la cateva secunde la cateva minute si se resimte in spatele capului, anunta EVZ.

De ce nu merg relatiile bazate doar pe sex. Relatiile intre doua persoane care vor doar sex sunt sortite esecului din cauza ca nu exista reguli clare, ca intr-un cuplu normal. Foarte multe persoane care ajung sa devina parteneri de sex pentru amicii lor spun ca aleg aceasta varianta pentru ca nu au timp pentru o relatie adevarata. Chiar daca pare o aventura romantica ideala si a fost o sursa de inspiratie pentru mai multe comedii romantice, o relatie bazata doar pe sex, fara obligatii sentimentale, nu poate functiona. Cuplurile care au relatii sexuale fara a avea asteptari sau sentimente fata de partener - numite generic de specialisti "prieteni cu beneficii", nu rezista in timp, conform unui studiu publicat de cotidianul britanic "The Daily Mail". Oamenii de stiinta cred ca astfel de relatii, in care fiecare partener este liber sa aiba legaturi cu alte persoane, nu au nicio sansa de a functiona, deoarece natura lor nu este definita si nu exista reguli clare, informeaza Adevarul.

Ce greseli faci in igiena ta sexuala. Inainte si dupa ce faci sex, tinzi sa faci tot felul de greseli care implica igiena zonei intime, crezand ca de fapt procedezi corect. Afla de mai jos care sunt aceste actiuni ce isi pot pune in pericol viata. Cea mai mare greseala pentru corpul tau este ca te bazezi pe produsele de igiena ale iubitului tau, atunci cand dormi noaptea la el. Lucrurile se inrautatesc mai ales daca el este un barbat constiincios care isi cumpara doar produse destinate barbatilor si tipului lor de probleme. Este lesne de inteles ca ele iti afecteaza zona intima, chiar daca isi indeplinesc rolul de curatare. Nu este indicat sa-i utilizezi sapunul de maini sau gelul de dus pentru zona ta intima, pentru ca astfel de produse iti ataca flora vaginala. Ph-ul vaginului este diferit de cel al pielii, este usor acid, lucru care previne aparitia unor infectii. Daca ataci flora vaginala cu produse necorespunzatoare, inviti bacteriile sa se instaleze. Atunci cand mergi la iubitul tau, procura-ti un sapun destinat zonei intime si pastreaza-l la el, scrie Libertatea.

Musetelul te scapa de durerile de urechi. Intr-un saculet de tifon de dimensiuni mici se pune musetel uscat, care se incalzeste punand saculetul pe un capac, deasupra unei bai de aburi. Se aplica planta, sub forma de cataplasma, pe urechea dureroasa si se tine 10 minute. Se fac aplicatii de doua ori pe zi. Daca ti s-au umflat urechile, ai nevoie de o infuzie dintr-o lingura de flori la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 5 minute, se strecoara, se beau 4 cani pe zi, iar cu infuzia se pot face spalaturi in urechi. O puteti folosi sub forma de suc proaspat, cate 1-3 picaturi in urechea afectata, sub forma de tinctura, cate 2-3 picaturi in ureche, de 3 ori pe zi, sau ca ulei esential. Se recolteaza zilnic pe timp insorit, cand plantele sunt 75% inflorite, se maruntesc, se introduc intr-un recipient de un litru, astfel incat sa umple trei sferturi din recipient, si se completeaza cu ulei de masline extravirgin, anunta Click.

Tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, categoria cea mai expusa la psoriazis. Aproape 4% din populatia lumii este afectata de psoriazis, arata statisticile de specialitate. Aceasta maladie a pielii afecteaza mai ales adolescentii si tinerii, cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani, deoarece acestia trec prin transformari hormonale si sunt mai sensibili din punct de vedere psihic. Totusi, afectiunea poate aparea si la persoanele mature, fiind cauzata de tulburari de natura endocrina, tulburari de metabolism sau schimbari ale sistemului imunitar. Mai multe studii au determinat caracterul ereditar al bolii. Astfel, peste 60% dintre pacientii cu psoriazis au mai avut cel putin un caz similar in familie. Desi ereditara, boala nu este contagioasa si nu se transmite catre alte persoane nici macar la contactul cu sange infectat, informeaza Gandul.