Primul anticorp care combate toate tipurile de gripa, descoperit de cercetatori. Primul anticorp care combate toate virusurile gripale, inclusiv A(H1N1) ce cauzeaza gripa porcina, a fost izolat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie si Elvetia, descoperirea fiind considerata un pas important pentru dezvoltarea unui "vaccin universal", potrivit bbc.co.uk, citat de Mediafax. Anticorpul - numit FI6 -, izolat de cercetatorii de la Institutul National de Cercetare Medicala Hill Mill, din Londra, si de la Institutul de Cercetare in Biomedicina, a interactionat cu toate subtipurile virusului gripal A, a spus unul dintre specialistii britanici - Sir John Skehel. Studiul rezultat in urma experimentelor pe soareci, publicat in Science Express, a aratat ca acest anticorp poate fi folosit ca "tratament de urgenta". "Speram ca in cele din urma (anticorpul n.r.) sa fie folosit ca tratament prin injectare, pentru a opri infectia", a declarat Skehel. Si profesorul Antonio Lanzavecchia, director al Institutului de Cercetare in Biomedicina, a apreciat ca "FI6 reprezinta o optiune importanta pentru un nou tratament", fiind "primul si singurul anticorp care tinteste toate subtipurile cunoscute ale virusului gripal A", informeaza Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Zece statistici suprinzatoare despre viata sexuala. Romanii isi pierd virginitatea mai repede decat americanii, dar se afla pe ultimele locuri in lume dupa lungimea penisului. Sexul scade cu 50% riscul de atac cerebral si de boli de inima. Romanii isi incep viata sexuala devreme, la 14 ani. De asemenea, se afla pe ultimele locuri in lume la lungimea penisului, urmati doar de asiatici, iar un sfert din barbatii peste 35 de ani sufera de disfunctie erectila. Aflati zece statistici surprinzatoare despre sex, scrie EVZ.

Dieta virilitatii. Vezi care sunt alimentele afrodisiace. Inca din Antichitate, unele alimente au fost folosite pentru efectul lor afrodisiac, dar multe dintre acestea au doar un efect placebo. Insa exista si ingrediente care consumate de barbati pot sa prelungeasca sau sa intensifice o experienta sexuala. Printre alimentele cu cele mai eficiente rezultate se numara cele bogate in omega 3 precum fructele de mare, alunele sau nucile. Insa si pepenele sau ciocolata pot ajuta un barbat sa-si imbunatateasca performantele sexuale, potrivit revistei Details. Integral in Romania Libera.

Mergeti in concediu la mare? Ati facut o alegere foarte sanatoasa. Va pregatiti sa plecati in concediu la mare? Ati facut o alegere inspirata, fiindca aceasta este o metoda ideala de a va imbunatati starea de sanatate. Tratamentul cu apa de mare are un efect curativ asupra intregului corp. Aceasta elimina toxinele din organism, stimuleaza functiile vitale crescand imunitatea, imbunatateste circulatia sanguina, ceea ce duce la o mai buna activitate a inimii si la articulatii mai sanatoase. De asemenea, terapia cu apa de mare ajuta la regenerarea celulelor. Cu cat temperatura apei este mai ridicata, cu atat porii se deschid mai mult, iar apa si substantele active patrund mai usor in organism, potrivit siteului worldofseth.com, anunta Libertatea.

Meniurile care contin mai multe feluri de mancare te ingrasa. Mai multe feluri de mancare nu iti asigura o sanatate de fier. Din contra, acesta este un prim pas spre obezitate si bolile asociate acesteia. Un studiu realizat de specialistii Universitatii din Florida scoate la iveala faptul ca varietatea culinara creeaza dependenta de mancare si te indeamna la excese. Iar, pe masura ce iei in greutate, pofta de mancare se accentueaza vazand cu ochii. Cum se explica acest lucru? Cresterea ponderala obisnuieste creierul cu placerea obtinuta in urma consumului de grasimi si zaharuri, ceea ce-l determina sa-ti ceara o cantitate tot mai mare pentru a ajunge la starea de satietate, scrie Cancan.

Fumatul în maşină e considerat mai toxic decât gazele de eşapament. Fumul de ţigară inhalat în maşină este mai dăunător pentru sănătate decât gazele de eşapament emanate de automobil, spun cercetătorii britanici. „În maşină, concentraţia particulelor toxice din aer este de 27 de ori mai mare decât în casa unui fumător şi de 20 de ori mai mare ca în spaţii publice închise, cum sunt barurile.” „În aceste condiţii, este mai sănătos să avem ţeava de eşapament în interiorul maşinii decât să fumăm o ţigară. Dacă am interzice fumatul la volan, am proteja femeile însărcinate şi copiii", a declarat Douglas Noble, expert al British Medical Association (BMA), pentru dailymail.com, informeaza Click.