Zece mituri despre fumat, demontate de medici. Multi fumatori care ar vrea sa scape de acest viciu sunt opriti de convingerea falsa cum ca ar fi prea tarziu sau se iluzioneaza fie reducand numarul tigarilor fie trecand la cele "light". Stresul asociat cu renuntarea la tutun, teama de ingrasare si convingerea ca, pentru sanatate, acest gest este deja tardiv - sunt cativa dintre factorii care ii conving pe fumatori sa nu renunte la tigara. Demontam zece mituri despre fumat cu ajutorul Magdei Ciobanu, medic coordonator al centrului de consiliere pentru renuntarea la fumat, din cadrul Institutului de Pneumologie "Marius Nasta", din Bucuresti. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Sforaitul dauneaza grav in dormitor. Periculos. Un sfert dintre cuplurile in care un partener sforaie se despart, sustin cercetatorii englezi. Zgomotele deranjante ii determina pe indragostiti sa se certe frecvent si sa aiba relatii intime mai rar. "Ce putem observa este ca sforaitul cauzeaza certuri ce transforma relatia intr-una nefericita. Acestea se aduna si pot avea un efect devastator. Rezultatul final este ca relatia se poate distruge", spune Marianne Davey, vicepresedintele Asociatiei Britanice a Sforaitului si a Apneei in Somn, scrie Cancan.

Dieta longevitatii: Cum sa-ti prelungesti viata cu 15 ani. Persoanele care urmeaza o dieta mediteraneana combinata cu exercitii, care nu fumeaza si isi mentin greutatea in limitele normale isi pot prelungi speranta de viata cu 15 ani. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la University of Maastricht, Olanda, care au monitorizat pe o perioada de 10 ani 120.000 de voluntari, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 55 si 69, informeaza Daily Mail. Regimul mediteranean este bogat in legume, ulei de masline, fructe, nuci, peste si cereale integrale. Pe parcursul monitorizarii, cercetatorii au constatat ca femeile care au urmat acesta cura au trait cu 15 ani mai mult decat voluntarele care nu au avut un astfel de regim alimentar, in timp ce barbatii care au adoptat dieta mediteraneana au trait cu opt ani mai mult spre deosebire de cei care nu au respectat regulile acestei cure, informeaza Gandul.

Scapa de cearcane in 10 minute! In numai o ora trebuie sa stralucesti la o petrecere, dar tenul tau arata obosit si ai cearcane? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa elimini oboseala de pe fata in numai 10 minute. Revitalizeaza-ti tenul. Daca tenul tau nu arata ca si cum ar fi in cea mai buna forma, este bine sa inlocuiesti demachiantul si laptele tonic cu un gel spumant, pe care il poti clati cu apa calduta din abudenta. Aceasta schimbare iti va readuce culoarea in obraji si va face cearcanele mai greu de observat. Incearca un masaj facial. Maseaza tenul uscat, sangele ajunge sa irige mai bine fata, iar cremele pe care le vei aplica apoi vor intra mai usor in piele, relateaza Libertatea.

Alimente sanatoase indicate in timpul verii. De ce trebuie sa ne ferim! Grasimile-animale sau vegetale, alimentele pe baza de amidon, alcoolul sunt alimente pe care este bine sa le evitam in timpul verii. Dieta de vara trebuie sa contina un aport echilibrat de nutrienti. Mai ales in zilele caniculare, inlocuiti sarea cu mirodenii si verdeturi, iar in locul dulciurilor preparate din faina rafinata si indulcite cu zahar, consumati fructe. Dieta de vara face parte din strategia de preventie. De aceea nu oricine se adapteaza usor la rigorile recomandate de nutritionisti. "Grasimile de natura animala (carnea grasa de porc, de rata sau de gasca), branzerurile tari sau moi de tipul Chedar, svaiter, parmezan, telemeaua de bivolita, foarte bogate in calorii reprezinta un mare risc pentru sanatatea noastra", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie. Integral in Click.

Aveti tenul depigmentat din cauza soarelui sau a varstei? Mastile de lamaie estompeaza petele de pe fata! Petele pigmentare pot aparea din cauza unei expuneri prelungite la soare, a stresului, a modificarilor hormonale ce se pot ivi in timpul sarcinii, a alimentatiei sarace in nutrienti sau a batranetii. Aplicatii cu suc de lamaie pentru albirea pielii, dar si pentru indepartarea petelor. Inainte de culcare, masati zona afectata cu ulei de cocos, iar dimineata, la trezire, clatiti cu apa calduta. Tratamentul trebuie aplicat zilnic, pe o perioada mai lunga de timp. Dati cu suc de menta proaspat stors direct pe pete. Preparati un amestec din doua linguri de pulbere de coaja de portocala macinata si iaurt. Puneti pe piele, dupa care spalati cu apa rece cand amestecul se usuca, scrie Libertatea.