Top 5 sfaturi pentru a nu trisa atunci cand urmezi o cura de slabire. De regula efectele unei diete ar trebui sa apara dupa prima saptamana, dar exista momente in care rezultatele intarzie. Specialistii in nutritie, citati de site-ul prevention.com, au realizat o lista a obiceiurilor care saboteaza rezultatele curelor de slabire. Dupa ce toata saptamana urmezi recomandarile medicului ca la carte, la sfarsit de saptamana consideri ca este momentul sa te rasplatesti pentru efortul depus. Nutritionistii spun ca metabolismul incetineste brusc dupa terminarea programului de lucru, iar o prajitura ar putea anula efectul tuturor eforturilor depuse in timpul saptamanii. Micile placeri nu ar trebui incluse in dieta in weekend. Daca sunteti un mare amator de dulciuri si prajituri, medicii recomanda ca aceasta rasplata sa vi-o acordati in cursul saptamanii, cel mai bine miercuri. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Tigara de dimineata, extrem de periculoasa pentru sanatate. Studiile si cercetarile de laborator au demonstrat ca fumatul primei tigari in primele 30 de minute dupa trezirea din somn este cea mai periculoasa. Astfel, tigara de dimineata mareste cu 79% riscul de imbolnavire de cancer de plamani si cu 59% riscul de a face o tumoare in regiunea capului sau a gatului. Medicii nu au determiat cu precizie cauza acestui fenomen, dar se pare ca, cu cat prima tigara fumata este mai apropiata de ora trezirii, cu atat mai mult fumul si toate componentele sale nocive penetreaza in plamani. Totusi, potrivit BBc News, trebuie amintit si ca cei care simt nevoia sa fumeze imediat ce s-au trezit sunt fumatori inraiti si fumeaza mai mult, scrie Libertatea.

Secretul longevitatii: mai mult alcool si mai putine exercitii. Un studiu pe evreii Ashkenazi destanuie secretele longetivitatii: mai mult alcool si mai putine exercitii. Cercetatorii au constatat ca cei care beau putin mai mult decat ceilalti si fac mai putine exercitii au trait mai mult. Grupul inclus in studiu a fost, de asemenea, expus la un risc mai mic de a se imbolnavi de obezitate. Studiul a fost efectuat de cercetatorii de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York, iar rezultatele publicate in editia online a revistei Societatii Americane de Geriatrie, relateaza Telegraph. "Acest studiu sugereaza ca centenarii ar putea avea gene de longevitate suplimentare care ii protejeaza de efectele nocive ale unui mod de viata mai putin sanatos", explica Nir Barzilai, unul dintre principalii autori ai studiului, informeaza Romania Libera.

Cum faci diferenta intre intepaturile insectelor. Puricii lasa in urma semne rosiatice cu puncte in mijlloc, tantarii pot cauza copiilor bubite cu lichid si rani, iar capusele intra in piele si trebuie scoase rapid. Urmele pe care le lasa pe piele intepaturile insectelor pot fi un indiciu in privinta tratamentelor de care am putea avea nevoie. Pentru cei sensibili, o simpla intepatura de tantar ori purice se poate transforma intr-o adevarata rana, iar muscaturile capuselor sau ale vaduvei negre necesita prezentarea rapida la medic. Cele mai frecvente intepaturi in timpul verii sunt cele de tantari. "Mai ales la copii, in tepaturile de tantar se pot complica cu eruptie alergica (fac basici). Cu toate ca sunt serioase, nu sunt grave, relateaza EVZ.

De ce suportam mai greu canicula. Zilele caniculare, din ce in ce mai multe in ultimii ani, ne dau peste cap organismul. Poluarea si schimbarea circulatiei maselor de aer ne obliga sa ne obisnuim cu arsita. Locuitorii de la oras resimt cel mai greu aerul fierbinte din zilele de vara. Stilul de viata modern si temperaturile din ce in ce mai ridicate ne fac sa suportam foarte greu canicula. Verile foarte calde cu care ne-am confruntat in ultimii ani nu vor disparea foarte curand, sustin cercetatorii de la marile universitati din intreaga lume. Efectul de sera si schimbarile climatice au dus la aparitia unor temperaturi din ce in ce mai mari, iar lucrurile nu sunt pe cale sa se schimbe. Cel putin in urmatorii 60 de ani, arata o analiza a oamenilor de stiinta de la Stanford University (SUA). Integral in Adevarul.

Persoanele care isi aprind tigara in primele 30 de minute dupa ce s-au trezit sunt de doua ori mai predispuse la cancer decat ceilalti fumatori. Persoanele care fumeaza imediat ce se trezesc dimineata sunt mai predispuse sa dezvolte cancer, spre deosebire de cele care isi aprind prima tigara ceva mai tarziu. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta din Statele Unite ale Americii, care spun ca fumatul in primele 30 de minute dupa trezire dubleaza riscul, deja foarte ridicat, de a dezvolta cancer pulmonar, informeaza BBC. Oamenii de stiinta de la Colegiul de Medicina Penn State din SUA au analizat 4.776 de fumatori care aveau cancer pulmonar si 2.835 de fumatori care nu prezentau boala. Ei au aratat ca pacientii care au fumat in primele 30 de minute dupa ce s-au trezit din somn au fost cu 79% mai predispusi sa dezvolte cancer, comparativ cu cei care au asteptat cel putin o ora pana sa isi aprinda o tigara, arata cercetarea publicata in The Cancer Journal, scrie Gandul.