Utile: Dieta saraca in carbohidrati te vindeca de acnee; Bronzatul la solar da dependenta; Cea mai mare descoperire de la penicilina incoace? Cercetatorii au creat medicamentul care trateaza de la raceli pana la infectia cu HIV
Bronzatul la solar da dependenta. Creierul persoanelor care obisnuiesc sa se bronzeze la solar poate suferi modificari, ajungand sa se comporte precum cel al toxicomanilor. Oamenii de stiinta au presupus multa vreme ca expunerea frecventa la razele ultraviolete (UV) poate provoca dependenta, iar noile cercetari in domeniu vin sa intareasca supozitiile expertilor, noteaza Click Sanatate. Bryon Adinoff, doctor in psihiatrie la "University of Texas Southwestern Medical Center", a studiat impreuna cu echipa sa de specialisti creierul persoanelor care merg sa se bronzeze la solar. In urma examinarilor, acestia au observat ca in timpul sesiunilor de bronzat, razele UV reactioneaza cu creierul si produc modificari care-l face sa semene cu cel al dependentilor de droguri, scrie Click.
Cea mai mare descoperire de la penicilina incoace? Cercetatorii au creat medicamentul care trateaza de la raceli pana la infectia cu HIV. Oamenii de stiinta au descoperi un tratament care ar putea fi util atat in tratarea racelilor banale sau a gripei, cat si in tratarea infectiei cu virusul HIV. Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, sustin ca acesta terapie ar putea fi remediul impotriva oricarui virus care ne pune sanatatea in pericol, informeaza Daily Mail. Un medicament care tinteste celulele infectate, facandu-le sa se autodistruga, a fost creat in laborator, a precizat dr. Mike Rider, cercetator implicat in aceasta descoperire. Acest tratament tinteste infectiile cu rinovirus, care se afla la baza racelilor la adulti si copii, dar si a gripei, poliomielitei sau a febrei Dengue. Se asteapta ca medicamentul, care poarta numele de DRACO, sa fie eficient si impotriva rubeolei, a inflamatiilor, a rabiei si chiar a virusului HIV. Medicamentul ar putea fi disponibil in farmacii in zece ani, anunta Gandul.
Trei sfaturi sa alegi sapunul potrivit. Gama de sapunuri este foarte larga si deseori nu stim ce sa alegem pentru pielea noastra. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune ce calitati trebuie sa aiba produsele pentru ingrijirea corpului. Atentie la pH! Majoritatea sapunurilor au o valoare a pH-ului (un indicator al aciditatii) de peste 7, care le asigura o mai buna capacitate de degresare si curatare, dar in acelasi timp le face si extrem de agresive pentru piele, conducand la aparitia iritatiilor si a senzatiei de uscaciune. Cel mai indicat este sa utilizam un sapun al carui pH sa fie cat mai apropiat de valoarea de 5.5 - valoarea pH-ul pielii normale, informeaza Click.
Dieta saraca in carbohidrati te vindeca de acnee. Dietele sarace in carbohidrati fac mai mult decat sa te ajute sa slabesti. Ele ti-ar putea imbunatati tenul afectat de acnee, scrie publicatia britanica "The Independent". Desi cele cateva studii pe aceasta tema au avut rezultate contradictorii, "teoretic, oamenii care sufera de acnee sunt hiperinsulinici iar alimentele sarace in indexul glicemic ar putea contribui la controlarea hormonala a acneei," spune Alan R. Shalita, profesor al SUNY Downstate Medical Center din New York. Hiperinsulinimia este caracterizata de nivelul excesiv de insulina din sange, iar mancarea cu mai putine zaharuri este preferata in dietele sarace in carbohidrati, controland astfel nivelul de zahar din sange, scrie Romania Libera.
Cuplurile care nu fac copii vor putea apela la donatori. Vesti bune pentru cuplurile infertile! In curand, sotii care nu pot sa aduca pe lume copii vor avea posibilitatea sa apeleze la donatori. Ministerul Sanatatii a initiat un proiect de lege care va face posibila reproducerea umana asistata medical cu tert donator. Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul ministerului si, daca va fi pus in aplicare, supravegherea si monitorizarea activitatii se face de catre Agentia Nationala de Transplant. Programul va fi controlat insa de Ministerul Sanatatii. Viitorii parinti vor trebui sa se adreseze unei clinici specializate cu o solicitare. Apoi, printr-un dosar ghid, vor afla care sunt procedurile medicale la care ar urma sa fie supusi si la ce riscuri se vor expune. Ulterior, li se va cere consimtamantul pentru aplicarea lor, anunta Cancan.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?