Contraceptie definitiva pentru femei, fara operatie. In clinicile din Marea Britanie este din ce in ce mai intalnita o noua metoda de contraceptie definitiva pentru femei, mai putin invaziva decat cea clasica si mai sigura. Procedura care se numeste Essure, nu implica anestezie si dureaza 20 de minute, timp in care, cu ajutorul unui histeroscop (mic telesop), sunt inserate in peretele trompelor uterine doua mici implanturi din polietilena. Acestea produc o iritatie ce duce la formarea unui tesut cicatricial care obtureaza trompele, informeaza Libertatea.

Cosmarul, supapa pentru creier. Cosmarurile ajuta organismul sa se elibereze de energiile negative pe care le-a acumulat, dar pot fi si un semnal de alarma ca psihicul este la cota de avarie. Visele compenseaza neimplinirile vietii. Multi oameni cred ca nu pot influenta aparitia viselor si cu atat mai putin pe cea a cosmarurilor. Specialistii sustin insa ca orice vis are corespondent in realitate. Orice om isi petrece o treime din viata dormind. Somnul cel dulce e 'deranjat" de cele mai multe ori de vise, cele mai lungi ajungand chiar si la 30 de minute. Cosmarurile isi fac simtita prezenta inca din perioada copilariei, cand imaginatia functioneaza la cote maxime, cei mici dand semnificatii mediului inconjurator, relateaza Adevarul.

Riscurile la care se expun femeile care tin diete stricte. Painea trebuie sa fie la baza unei alimentatii sanatoase. De multe ori atunci cand vrem sa slabim apelam la diete stricte ce ne impun foarte multe restrictii alimentare. Din pacate, majoritatea persoanelor nu isi dau seama ca, in goana dupa rezultate miraculoase, nu mai ofera organismului nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corect si ajung sa se imbolnaveasca. "Indiferent de dorintele pe care le avem organismul trebuie sa primeasca anumiti nutrienti. Renuntand la o serie de alimente nu mai beneficiem de vitamine, de sarurile minarele. Chiar daca intr-o saptamana nu se intampla nimic, efectele pe termen lung se vor observa mai tarziu. Ce ne facem cu poluarea, microbii care ne inconjoara daca refuzam sa ii acordam organismului ce ii trebuie pentru a functiona corespunzator. Dam jos kilogramele si ajungem sa ne imbolnavim", atrage atentia doctorul Maria Nitescu. Integral in Romania Libera.

Iata cand fac rau plantele medicinale. Pentru orice mica durere apelati la plante medicinale? Atentie! Ceaiurile pot sa faca mai mult rau daca sunt consumate cand nu trebuie.Specialistii site-ului healty.com ne sfatuiesc sa nu abuzam de tratamentele alternative. Si ele pot avea efecte secundare. Aceste plante, printre care aloe sau crusinul, produc o digestie fortata, care ajuta la evacuarea scaunului. Exista insa riscul ca oamenii sa devina dependenti de aceste laxative, folosindu-le o perioada lunga de timp, informeaza Click.

Cofeina ajuta la prevenirea cancerului de piele! Nu peste mult timp, cofeina ar putea fi unul din ingredientele de baza ale cremelor de protectie solara. Si asta, ca urmare a unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori americani care au descoperit ca atunci cand cofeina este aplicata pe piele, are un efect protector in fata razelor solare, reducand riscul dezvoltarii cancerului de piele. Potrivit descopera.ro, experimentele efectuate pe soareci au aratat ca ingredientul-cheie din cafeaua de zi cu zi protejeaza impotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Un efect cunoscut al cofeinei este impiedicarea producerii proteinei ATR, ce are un rol in detectarea degradarii ADN-ului. Pornind de la acest lucru, cercetatorii au modificat genetic mai multi soareci pentru a nu produce aceasta proteina in piele. Apoi, acestia au fost expusi la raze ultraviolete de 3 ori pe saptamana, timp de 40 de saptamani, tratament la care au fost supusi si soarecii normali, scrie Libertatea.

Pantofii nu trebuie sa mai fie un chin. "Ma omoara pantofii astia!" sau "Mi s-au umflat picioarele ingrozitor". Cate femei nu spun asta in fiecare zi? Foarte putine, deoarece, in ziua de azi, aparentele inseamna tot. Si cum o femeie sexy are in picioare o pereche de pantofi cu toc, iata si sursa problemelor sale. Dar e momentul sa afli si pretul platit pentru acest look: basici, monturi, artrita, dureri insuportabile, chirurgie. Specialistii americani in ortopedie, de la webmd.com, avertizeaza ca femeile isi tortureaza, la propriu, picioarele. Atunci cand faci sport ai nevoie de o talpa groasa si moale, care sa atenueze presiunea. Sub nicio forma tenisii cu talpa plata si gumata nu trebuie folositi la jogging, deoarece inflameaza si taseaza articulatiile. Acest tip de incaltaminte poate fi folosit la sporturi de genul yoga, stretching si gimnastica la sol, informeaza Cancan.

Busuiocul te tine tanar! O anumita specie de busuioc poate fi folosita in combaterea efectelor imbatranirii, datorita proprietatilor sale antioxidante, conform specialistilor indieni. Specia de busuioc, numita "busuiocul sfant", este foarte apropiata de planta aromata utilizata in bucataria occidentala si este extrem de folosita in mancarurile asiatice. Extractul din aceasta planta, originara din India, a fost utilizat mult timp in medicina ayurvedica practicata in India si in alte parti ale Asiei, pentru proprietatile sale de revitalizare, anunta Click.