9 alimente care te ajuta sa slabesti. Chiar daca vara este pe sfarsite si in curand nu vei mai putea purta costume de baie sau rochite scurte si vaporoase, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija in continuare de corpul tau. Iata 9 alimente care te vor ajuta sa te mentii mereu in forma. Specialistii de la idieta.ro iti arata care sunt acestea: vita hranita natural, cu iarba; piept de pui fara pielita; tonul; tofu; crevetii; iaurt, lapte si branza degresata; ardeii grasi; avocado; nautul. Integral in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Raceli de vara de la stres, piscine si avioane. Aglomeratia piscinelor, spatiul inchis din avioane si agitatia pregatirilor de vacanta sunt printre factorii favorizanti ai racelilor din perioada calda. Chiar daca vremea este calda, riscul de a raci nu este exclus in totalitate. Exista aproximativ 200 de tipuri de virusuri care, instalate intr-un mediu favorabil, produc raceala. Raceala comuna e cauzata de o infectie virala a nasului si a gatului. "Pe timpul verii, aceasta apare de cele mai multe ori prin asocierea unui factor infectios cu o serie de factori favorizanti", explica Calin Ciubotaru, medic de familie, scrie EVZ.

Cercetatorii olandezi au obtinut un material zece ori mai rezistent ca otelul care ar putea fi combinat cu pielea umana. Obiectivul lor: pielea antiglont. Cercetatorii olandezi au reusit sa confectioneze - cu ajutorul unor proteine din lapte de capra similare celor din panza de paianjen - un material de zece ori mai rezistent decat otelul, care ar putea fi combinat cu piele umana, ce ar deveni astfel suficient de puternica pentru a opri un glont. Potrivit Daily Mail, cercetatorii de la Forensic Genomics Consortium din Olanda au modificat genetic mai multe capre, pentru a obtine un tip de lapte bogat in acele proteine care ofera rezistenta panzelor de paianjen. Laptele este apoi transformat, prin intermediul unei proceduri inedite, intr-un material de zece ori mai rezistent decat otelul, anunta Gandul.

3 leacuri contra lipsei de calciu. Calciul are un rol foarte important in organism, de aceea un nivel scazut poate duce la ameteli, dureri abdominale sau tulburari de concentrare. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu ne da cateva remedii. Coada calului contine acid silicic, din care 10-20% in forma solubila, ceea ce o face interesanta in tratamentul hipocalcemiei, cat si in cazul lipsei de fosfor, stiut fiind faptul ca lipsa de siliciu precede pierderile de calciu. Pudra obtinuta prin macinarea plantei se poate lua sublingual, cate un varf de cutit, de 3-4 ori pe zi. Se mai poate folosi si sub forma de decoct (1 lingurita la o cana, se fierbe 15 minute) din care se beau 2-5 cani pe zi, in functie de gravitatea bolii, relateaza Click.

Testul care poate salva vieti. Testul HLA este principala metoda prin care poti afla daca esti compatibil genetic cu celulele stem ale copilului tau. Costul unei testari HLA complete poate ajunge pana la 1.500 Euro, dar iti poate salva viata. Human Leucocyte Testing (testarea tiparului leucocitar uman) este absolut necesara in cazul unui transplant pentru unul dintre membrii familiei, altul decat copilul insusi (pentru acesta din urma compatibilitatea este sigura in proportie de 100%). Astfel, daca un parinte sau un frate este depistat cu leucemie, el trebuie sa stie daca este compatibil cu proba de sange placentar stocata si, prin urmare, daca o poate folosi, scrie Romania Libera.

E mai sanatos sa fii gras decat sa tii mereu cura de slabire. Concluzia unor cercetatori canadieni. Oamenii de stiinta canadieni au descoperit ca este mai sanatos sa ramai gras, decat sa tii mereu cura. Cercetarea realizata pe mii de barbati si femei obeze a aratat ca unul din trei voluntari era perfect sanatos, in ciuda excesului de kilograme, informeaza Daily Mail. Autorii studiului sustin ca persoanele grase nu au probleme cu inima, in ciuda faptului ca obezitatea a fost intotdeauna asociate cu bolile cardiace. Oamenii de stiinta de la Universitatea York din Toronto, Canada, au monitorizat un grup de 6.000 de femei si barbati obezi, pe o perioada de 16 ani. In acest timp, voluntarii au fost supusi la diferite analize. Rezultatele testelor au fost comparate cu analizele unor persoane care aveau o greutate normala, informeaza Gandul.

Care sunt cele mai bune pastile pentru memorie. Suplimentele alimentare care contin grasimi "bune" de tipul acizilor grasi Omega 3 ne pot ajuta sa retinem mai usor informatii. Persoanele care se confrunta cu probleme de memorie ar trebui sa adopte un stil de viata mai sanatos inainte de a recurge la pastile cu rol de stimulare cerebrala. Pe masura ce imbatranim, functiile cerebrale incetinesc, iar acest lucru isi pune amprenta si asupra memoriei. "O parte dintre celulele nervoase aflate pe circuitele neuronale solicitate devin mai putin functionale, iar altele chiar dispar. Putem intarzia insa imbatranirea acestor celule sporindu-le rezistenta", explica prof. dr. Cristian Popescu, seful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi. Integral in Click.