Cand trebuie sa ne ingrijoreze stresul zilnic. Starea de alarma in care intram atunci cand ne confruntam cu situatii solicitante este o reactie normala de adaptare a organismului. Un raspuns chimic complex, de scurta durata, face ca inima sa ne bata mai repede, sa respiram precipitat si sa simtim fluturi in stomac si transpiratii reci pe sira spinarii. Daca aceste situatii solicitante sunt prea numeroase sau daca organismul nu isi revine corespunzator la starea de calm, apare stresul cronic. Acesta scade capacitatea de aparare a organismului si creste riscul de boli si de probleme psihice. "Gestionarea stresului implica niste schimbari in stilul de viata. De multe ori, cel stresat nu isi constientizeaza la timp limitele de adaptare si continua in acelasi ritm pana cand simptomele fizice il opresc", spune Lena Rusti, psiholog la Mentarex Consult din Bucuresti, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum iti pot pune hainele sanatatea in pericol. Stiai ca hainele si bijuteriile iti pot fi, uneori si dusmani? Pentru ca-ti pot provoca unele afectiuni ale pielii. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest lucru. Daca ai observat o eruptie insotita de mancarime si de roseata pe lobul urechii, inseamna ca noii cercei pe care ti i-ai cumparat nu sunt compatibili cu pielea ta. Astfel de eruptii pot apara si pe gat, la mana sau in jurul buricului. Vinovate de aceste probleme sunt bijuteriile confectionate din nichel, din paltina sau butonii de la haine, facuti din otel chirurgical. Aceste alergii pot aparea brusc, chiar daca nu ai avut niciodata astfel de probleme. Ele se pot dezvolta de-a lungul anilor. Acest metal se poate gasi si in inchizatorile de la sutien. Cel mai bine este sa eviti bijuteriile din nichel. Cand iti cumperi un colier nou, asigura-te ca nu contine acest metal. Alege butoni la camasi si blugi care sa fie confectionati din plastic, iar daca sunt totusi confectionate din metal, este bine sa fie acoperite cu un strat de material textil. Totodata, mergi la un consult la un medic specialist (dermatolog si alergolog), care iti va recomanda un tratament potrivit, anunta Click.

Alimentele care te pot aduce in soc anafilactic. Plus: cine risca sa fie afectat. Alergiile alimentare nu se manifesta la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose alimente, dar in functile de specificul alimentar al unei tari pot domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la oua, soia, alune, arahide sau lapte. Cauzele apartiei acestor reactii tin de particularitatile sistemului imun al fiecarui individ in parte, precizeaza nutritionistul Corina Zugravu. "Alergia nu apare niciodata la primul contact cu componentul alimentar. Abia la al doilea, al treilea sau al cincelea contact individul poate dezvolta o alergie", adauga aceasta. Exista insa anumiti factori favorizanti, cum ar fi problemele digestive, "terenul alergic", adica alergii ale parintilor (indiferent de tipul acestora) sau intrarea in contact cu anumite alimente in perioada in care copilul este sugar. "In acesta perioada trebuie sa se faca o profilaxie a alergiilor si principala masura care ar trebui luata este introducerea cat mai tarzie a laptelui de vaca", explica Corina Zugravu, informeaza EVZ.

Acidul hialuronic, remediu impotriva cearcanelor. Acidul hialuronic reprezinta cea mai simpla si eficienta metoda de indepartare a cearcanelor, sustine medicul estetician Calin Dobos. Spre deosebire de tratamentele naturiste ale caror rezultate se vad in timp, injectiile cu acid hialuronic au un efect imediat si vizibil. E adevarat ca sunt si mai costisitoare. Un astfel de tratament costa 250 de euro, iar efectul dureaza in medie unu doi ani. "Injectiile cu acid hialuronic nu presupun complicatii. Procedura dureaza putin, efectul este imediat, iar edemul si coloratiile sunt minime, putand fi machiate imediat", a explicat dr. Dobos, care sustine ca produsele cosmetice anticearcan de tipul cremelor imbatranesc tenul. Stresul cotidian, lipsa somnului si factorii externi isi pun amprenta si asupra pielii din zona ochilor, sustin medicii dermatologi. Cearcanele sunt o problema estetica, care afecteaza multe persoane de ambele sexe si se pot dezvolta inca din adolescenta, scrie Gandul.

Semintele radioactive distrug tumorile. In Romania, tratamentul local al cancerului cu seminte radioactive, numit brahiterapie, se practica mai ales in cazul tumorilor maligne de la nivelul prostatei. Prima interventie de acest fel a avut loc in anul 2006, la Institutul Oncologic Fundeni. In prezent, brahiterapia se realizeaza frecvent, in situatii precise, in general in stadiile incipiente ale cancerului. Numarul procedurilor efectuate ramane totusi limitat, din cauza pretului piperat, de aproximativ 5.000 de euro. "Costul este crescut fiindca semintele propriu-zise sunt scumpe, nefiind fabricate in Romania, ci importate din Belgia", precizeaza prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Cerntrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal de la Institutul Fundeni, anunta Adevarul.

Vrei tinerete fara batranete? Iata ce trebuie sa mananci! Alimentele cu putere antioxidanta mare ne pastreaza tenul proaspat si organismul viguros, doua dintre atributele recunoscute ale tineretii. Iata ce trebuie sa mancati, daca vreti sa va pastrati mereu "verde". Fructele verzi, incomplet coapte, sunt foarte bogate in factori protectivi cardiaci, sunt energizante si prezinta proprietati anticancerigene. Au, de asemenea, o cantitate foarte mare de vitamina C, cea mai importanta vitamina a frumusetii si tineretii. Legumele sunt bogate in minerale si substante nutritive, dar sunt mai sarace in antioxidanti decat fructele. Ajuta la refacerea depozitelor energetice ale organismului. Legumele ne mentin tineri cu conditia sa fie consumate crude, informeaza Click.