Scapa de riduri si celulita cu ozonoterapia. Ozonoterapia este o terapie ce consta in injectarea sau infiltrarea subcutanata, musculara, intraarticulara sau intrarectala a unei cantitati de amestec de oxigen-ozon, prin diverse tehnici, care in anumite afectiuni a obtinut rezultate terapeutice exceptionale. Ozonoterapie poate fi considerata drept un stres oxidativ controlat care are drept scop activarea proceselor metabolice si enzimatice din organism. Dr. Stefan Tiron de la centrul Medical "Dr. Tiron" explica efectele benefice ale ozonoterapie in cosmetica. "Ozonul are actiune antioxidanta si detoxifianta care se manifesta prin capacitatea lui (in doze terapeutice) sa rupa mecanismele de formare a radicalilor liberi, sa stopeze peroxidarea lipidelor si sa stimuleze sistemele antiradicali Superoxid dismutaza (SOD). Se modifica reactia acido-bazica catre una mai alcalina, se elimina acidul lactic. Astfel, ajuta la refacerea functiei de transport a oxigenului a sangelui. Integral in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Rasul zgomotos, bun pentru creier. Potrivit unui studiu recent in domeniu, rasul din toti rarunchii iti "lumineaza" fata si iti tine in alerta activitatea cerebrala. Cu cat glumele sunt mai amuzante, cu atat creste in intensitatea activitatatii neuronilor responsabili cu sentimentul de placere, noteaza Click Sanatate. Specialistii de la "Medical Research Council" au scanat creierul a 12 voluntari, pentru a compara reactiile aferente cu auzul unor fraze obisnuite si a unor bancuri extrem de amuzante, anunta Click.

Plan de 14 zile pentru revigorarea vietii sexuale. Discutati cu partenerul despre ce veti avea defacut, despre asteptari si dedicati urmatoarele doua saptamani acestui aspect vital al relatiei voastre. Lipsa de informare si stresul sunt printre factorii principali care ingreuneaza viata sexuala a romanilor, sunt de parere medicii. "Stresul buzunarului gol are un impact foarte mare, iar asta se simte si in viata sexuala. Alcoolismul cronic, fumatul si faptul ca sunt prost informati sunt alti factori negativi. Romanii se afla pe primul loc la consumul de emisiuni tv, unde sunt prezentate modele care formeaza frustrari. Ei cauta coloratul, or nu asta este normalitatea", spune Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog cu supraspecializare in sexologie. Specialistii citati de publicatia Prevention au facut un plan de 14 zile care poate imbunatati viata sexuala, relateaza Romania Libera.

Catina, cel mai bun energizant. Proprietatile catinei sunt cunoscute de sute de ani in intreaga lume. Ea este unul dintre cei mai buni antioxidanti naturali si ajuta la regenerarea celulelor. Fructele de catina contin vitamina A si C, complexul de vitamine B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier si sodiu. Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decat citricele. In plus, este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul), in pectine, in zaharuri, in aminoacizi si in acizi grasi esentiali. Catina este recomandata persoanelor lipsite de pofta de mancare si cu imunitate scazuta, informeaza Click.

Persoanele depresive au o memorie vizuala mai buna. Peter Hills, cercetator la Anglia Ruskin University spera ca aceasta descoperire sa ajute la imbunatatirea tratamentelor pentru depresie. "Am fost surprins. Indispozitia este, in general, asociata cu dificultati de gandire si concentrare", a declarat Hills. In cadrul studiului, publicat initial in jurnalul Consciousness and Cognition, voluntarii, impartiti in trei grupuri, au ascultat melodii care sa le induca o dispozitie proasta, vesela, respectiv neutra si au fost rugati sa-si aminteasca o intamplare trista, fericita sau sa se gandeasca la drumul spre casa. De asemenea, le-a fost aratat un set de 32 de imagini cu expresii faciale neutre, scrie EVZ.

Procesele de invatare dificile stimuleaza creierul persoanelor in varsta. Persoanele in varsta asimileaza mai bine informatiile noi daca le invata mai degraba printr-o metoda "dura (incercare/eroare) decat printr-o metoda "usoara" (intrebare urmata de raspunsul corect), potrivit unui studiu canadian publicat miercuri in revista Psychology and Aging, informeaza AFP. Specialistii de la Institutul de cercetari Rotman, de la centrul Baycrest despre conditia mintala a persoanelor in varsta, afiliat Universitatii din Toronto, au demonstrat pentru prima data faptul ca persoanele in varsta - mai precis creierul acestora - invata mai usor decat persoanele tinere prin metoda incercare/eroare, anunta Gandul.