Patru moduri de a-ti revigora si intineri tenul cu ajutorul cafelei. Cafeaua are proprietati benefice si asupra tenului, nu doar asupra functiilor metabolice ale organismului. Specialistii in cosmetica sustin ca aceasta reda elasticitatea pielii si intinereste tenul. Potrivit acestora, cafeaua contine compusi care stimuleaza productia de colagen a dermei si previn imbatranirea prematura. Cosmeticienii ofera trei ponturi simple pentru a beneficia de efectele cafelei. Cuburile de gheata din cafea sunt un tonifiant excelent pentru piele. Se recomanda prepararea unei cafele tari - fara zahar, care, dupa ce a fost racita, se toarna in formele pentru cuburi de gheata si se baga in congelator. Apoi, fata se sterge dimineata si seara cu cate un cub de gheata cu cafea. Acest tratament are capacitatea de a elimina celulele moarte de la suprafata pielii, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Terapia cu celule stem in caz de atac cerebral este sigura. Primul test clinic din lume care a urmarit efectele secundare ale terapiei cu celule stem neuronale la persoane care au suferit un accident vascular cerebral arata ca ea este lipsita de riscuri. Medicii britanici de la Glasgow's Southern General Hospital au anuntat ca utilizarea celulelor stem neuronale in caz de atac cerebral este sigura. Cei trei pacienti carora le-au injectat astfel de celule nu au prezentat reactii adverse. "Trebuie sa ne asiguram ca procedura este sigura inainte de a verifica eficacitatea ei prin teste clinice ample. Pentru ca este pentru prima data cand terapia cu celule stem neuronale a fost utilizata pe oameni, este foarte important sa stim ca putem merge mai departe", a declarat profesorul Keith Muir, coordonatorul studiului, anunta Adevarul.

Cum sa tratezi astenia de toamna. Pe masura ce zilele se micsoreaza si vremea incepe sa se raceasca se accentueaza oboseala, sistemul imunitar este mai slabit, iar psihicul are si el de suferit. Suntem predispusi la depresie, devenim mai irascibili, ne confruntam cu dificultati de concentrare, cu insomnie si cu fluctuatii ale apetitului. Toate aceste simptome indica un singur vinovat: astenia de toamna. Modificarile climatice afecteaza, in special, femeile cu varste intre 18 si 30 de ani, acestea fiind mai sensibile si predispuse, astfel, la depresii sezoniere. Natura vine in sprijinul celor care sufera din cauza asteniei de toamna si ofera numeroase remedii, la indemana oricui. Specialistii in nutritie recomanda, in aceasta perioada, alimente si plante care sa ajute organismul sa faca fata provocarilor climatice, informeaza EVZ.

Femeile, de cinci ori mai afectate de fumat decat barbatii. Fumul de tigara "uraste", la propriu, femeile. O tigara fumata de o femeie echivaleaza cu cinci tigari fumate de un barbat. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat la Congresul Societatii Europene de Cardiologie, desfasurat la Paris. Organismul feminin se dovedeste deosebit de vulnerabil la efectul nociv al fumatului, indiferent de factori precum varsta, presiunea arteriala, greutatea in exces sau statutul social, noteaza cotidianul italian Corriere della Sera. "Este cunoscut faptul ca femeile sunt protejate in mod natural, hormonal, de boli cardiovasculare, mai ales ininte de menopauza. Din acest motiv, factorilor daunatori pentru sanatatea femeilor li se acorda mai putina atentie", au atentionat specialistii, scrie Click.

Cercetatorii au descoperit motivul pentru care unii oameni nu se pot ingrasa. Cauza care sta la baza constitutiei foarte suple a unor persoane, care nu reusesc sa ia in greutate, ar fi un exces de gene, potrivit unui studiu efectuat de cercetatori din mai multe tari pe 100.000 de persoane. Rezultatele studiului, centrat pe cauza acestei stari patologice, care este asociata cu un risc de mortalitate ridicat, au fost publicate in revista britanica Nature. Cercetarea a fost efectuata de o echipa de francezi, englezi si elvetieni, coordonata de Philippe Froguel, de la Imperial College din Londra si Institut Pasteur din Lille, si de Jacques Beckmann, de la Universitatea Lausanne. Cercetatorii au aratat ca la baza obezitatii sau supletei sta numarul de copii de gene ale unui fragment al cromozomului 16. Majoritatea oamenilor au cate doua exemplare din fiecare gena din acest fragment de cromozom, cate unul de la fiecare parinte. Insa, aproximativ o persoana din 2.500 nu are decat un exemplar, iar una la 2.000 are trei copii, anunta Gandul.

Din ce cauze apare tristetea dupa sex. In mod normal, dupa actul sexual, in organism se elibereaza endorfine, cunoscuti ca hormoni ai fericirii. Cu toate acestea, in cazul unor persoane, deopotriva femei si barbati, sexul poate da stari de tristete, de tensiune si de anxietate. Aceste trairi sunt denumite medical disforie postcoitala si nu au cauze organice, ci psihologice, care vin din tensiunile persoanei in cauza. "Starile de tristete au surse diferite. Cel mai adesea, este vorba despre raportarea persoanei respective la actul sexual, la reguli morale, la interdictii ce vin din educatie. Ele pot fi si urmarea unor experiente marcante. Toate acestea aduc o incarcatura negativa in actul sexual. Pot aparea sentimente de vinovatie, de teama, de neliniste, de angoasa etc.", spune Lena Rusti, psiholog psihoterapeut la Clinica Mentarex Consult din Bucuresti, informeaza Adevarul.