Zece remedii naturale care combat cu succes anxietatea. Esti nelinistit, inima iti bate repede, respiratia este superficiala si rapida, iar mintea iti joaca feste si tot ce ai vrea este sa te poti relaxa. Toate acestea pot fi manifestari ale anxietatii, pe care le poti trata natural, fara pastile cu efecte secundare. Exista multe remedii sigure, nemedicamentoase, pentru anxietate, de la tehnici care iti ajuta mintea si corpul, la ceaiuri calmante. Unele incep sa dea rezultate imediat, in timp ce altele pot ajuta la reducerea anxietatii in timp, spun specialistii Yahoo! Health. In momentele de agitatie si de nervozitate, o ceasca de ceai de musetel te poate ajuta sa te calmezi. Substantele din compozitia plantei intra in contact cu aceiasi receptori din creier ca si medicamentul numit diazepam, prescris de medici pentru astfel de tulburari psihice, dar nu prezinta aceleasi efecte secundare, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Vreti sa aratati bine in bikini? Iata ce risca femeile care se epileaza sau se rad in zona inghinala. Aproape ca nu exista femeie care sa nu incerce epilarea cu ceara sau sa se rada in zona inghinala. Medicii au o atentionare speciala pentru ele, dar si pentru partenerii lor. Medicii avertizeaza in privinta riscurilor la care se expun femeile care se epileaza cu ceara sau se rad in zona inghinala. Micro traumele cauzate de aceste doua proceduri pot duce la raspandirea Molluscum contagiosum, o infectie virala a pielii extrem de contagioasa. Infectia poate fi usor transmisa prin contactul cu pielea sau cu obiectele personale (prosop) ale unei persoane infectate, anuntaEVZ.

Afla cea mai sanatoasa alternativa. Vegetale naturale, deshidratate sau congelate. Una dintre cele mai la indemana metode de a manca sanatos si in extrasezon este sa cumperi legume si fructe congelate sau deshidratate. Insa sunt acestea la fel de nutritive precum cele proaspete? Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti spun care sunt cele mai sanatoase alegeri. Pe piata se gasesc multe tipuri de fructe si de legume deshidratate si congelate, pe langa variantele proaspete. Pe care dintre ele este mai bine sa le alegi? Fructele uscate (stafide, afine, curmale, merisor, goji etc.) sunt bogate in fibre, vitamine, minerale, carbohidrati si sunt o buna sursa de energie, datorita continutului de zaharoza, fructoza si de glucoza. Dar mare atentie! Sa nu confunzi fructele uscate cu cele confiate. Primele se obtin prin deshidratare, iar cele confiate - prin imbibare cu melasa sau cu solutie de glucoza. Uneori numarul caloriilor pe care le contin fructele deshidratate e de doua ori mai mare decat in cazul versiunii proaspete. De aceea, portia recomandata este de 30-50 g pe zi. Fructele uscate isi pierd o parte din valoarea lor nutritiva in timpul procesului de uscare, dar specialistii in nutritie au constatat ca antioxidantii nu sunt afectati la fel de mult, iar continutul de fibre si de fier ramane acelasi, informeazaLibertatea.

Cheia longevitatii este in cafea. Cum sa o preparati ca sa traiti mult si sa fiti sanatosi. Multi cercetatori care vor sa afla secretele unei vieti lungi si sanatoase se indreapta spre locuitorii insulei Ikeria, din Grecia, care sunt printre cei mai longevivi din lume. O ultima descoperire a specialistilor care cercetau bolile cardiovasulcare indica faptul ca o ceasca de cafea greceasca fiarta ar putea fi cheia sanatatii locuitorilor acestei insule. Numai 0,1% dintre europeni ajung la varsta de 90 de ani, in timp in insula greceasca Ikaria, procentul ajunge la 1%. Este una dintre cele mai ridicate rate ale longevitatii in toata lumea - iar isularii pe langa faptul ca traiesc mult, sunt si sanatosi pentru perioade lungi de timp. Gerasimos Siasos, profesor la Universitatea Athens Medical School, din Grecia, a studiat 71 de femei si 71 de barbati care locuiau pe aceasta insula. "Majoritatea consumau cafea fiarta la ibric, care e bogata in polifenoli si antioxidanti si contine numai o cantitate moderata de cofeina. Aceasta pare sa aiba beneficii mai mari decat restul cafelelor. Protejaza mai ales de boli cariovasculare, dar si de cancer", sustin cercetatorii, scrieDoctorulZilei.ro.

Dureri de spate? Cum sa stai corect la birou ca sa le eviti. Cu totii ne plangem de dureri de spate dupa o zi in fata calculatorului. Specialistii ne spun ca este posibil sa le evitam adoptand o pozitie sanatoasa, care, contrar asteptarilor, nu este cea clasica, la 90 de grade. Pana nu demult, ni se recomanda sa stam pe scaun cu spatele drept, astfel incat intre coloana vertebrala si coapse sa se formeze un unghi de 90 de grade. Se pare totusi ca aceasta pozitie nu este cea mai sanatoasa, mai ales daca scaunul nu este unul ergonomic. Cercetatorii scotieni de la Spitalul Woodend din Aberdeen au observat ca, atunci cand stam drepti pe scaun, zona lombara a coloanei suporta toata greutatea partii superioare a corpului. De aceea, discurile intervertebrale se uzeaza si, uneori, din cauza greutatii, se dizloca, presand pe nervi. Asa iau nastere durerile din partea de jos a spatelui, anuntaAdevarul.