Am facut un sondaj in råndul vedetelor noastre ca sa aflam ce fel de carti citesc si care au fost volumele parcurse in acest an care le-au impresionat cel mai mult. Daca unii isi gasesc timp sa rasfoiasca macar doua-trei pagini inainte de culcare, altii sunt poate prea obositi dupa petrecerile din club ca sa mai faca fata unor astfel de preocupari.

Cea mai sincera a fost Delia Matache, care nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca lectura este un somnifer pe care cåntareata il cam evita. In rest, majoritatea vedetelor se pastreaza in pas cu timpurile, citind ce altceva daca nu Coelho!

Andreea Banica a fost probabil luata prin surprindere de intrebarea noastra si ne-a declarat doar atat: “A... nu pot sa vorbesc acum despre asta. Credeam ca e ceva mult mai important!”. Nu, Andreea, nu era ceva atat de important precum shoppingul sau coaforul in cel mai fitos salon din Bucuresti.

Razvan Simion, co-prezentator al matinalului de la National TV, ne-a declarat ca, anul acesta, cele mai bune carti pe care le-a citit au fost “Lindelfeld”, a lui Ioan T. Morar, despre care spune ca este “o fictiune ce-mi aminteste de adolescenta, pentru ca locul de desfasurare este la doi pasi de satul de munte unde mi-am petrecut verile lui ‘90”. Razvan s-a dedicat apoi unei carti a lui Lucian Boia, “Tinerete fara batranete”, pe care o caracterizeaza drept “o istorie reusita a miturilor nemuririi”, dar a citit, alaturi de fetita lui de trei ani, si “Alba ca Zapada”, de Fratii Grimm.

Colegul lui Razvan, Dani Otil, ne-a marturisit ca, in alegerea lecturilor sale, se inspira din revistele pentru femei. A citit trei carti de Frederic Beigbeder, dintre care cea mai cunoscuta este “Dragostea dureaza doar trei ani” si care l-a dezamagit. A ramas impresionat insa de “Iarta-ma, ajuta-ma!”, de acelasi autor, si a continuat apoi cu celebrii Allan si Barbara Pease si cartea “De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda".

Pata blonda a matinalului de la National TV, Andreea Spataru, citeste, in afara de prompter, carti in voga, cum ar fi cele ale lui Paolo Coelho. “Anul asta, l-am dedicat unui scriitor la moda, Paolo Coelho, din care am citit cam tot ce mi-a picat in mana. «Alchimistul» mi-a placut, desi e o carte usurica, dar presupun ca exista in intreaga lume oameni inspirati de cartea asta. Am mai citit «De ce iubim femeile», a lui Mircea Cartarescu.

Gardianul