Actrita americana Angelina Jolie este celebritatea cea mai respectata de public pentru munca sa caritabila, in calitate de ambasador ONU al bunavointei, releva un sondaj realizat de Reuters. Starul de la Hollywood a reuşit să depaseasca in popularitate alte vedete care s-au remarcat prin activitatea caritabila, precum solistul trupei de rock U2, Bono, fondatorul Microsoft, Bill Gates, si altii. In ceea ce priveste felul in care publicul larg apreciaza altruismul vedetelor, au fost si staruri care nu au reusit sa convinga.

Cântăreaţa Madonna, spre exemplu, a ieşit pe primul loc într-un clasament al “vedetelor caritabile” detestate de public. În pofida faptului că Madonna a adoptat un orfan din Malawi şi a strâns bani pentru orfanii din această ţară, publicul o percepe drept “ipocrită”, considerând că îşi foloseşte faima şi banii pentru a “relaxa” legea adopţiilor din ţara africană.

“Rezultatele sondajului arată cum, în doar câţiva ani, Angelina Jolie şi-a transformat imaginea, devenind, dintr-o femeie sălbatică, tatuată, o eroină a muncii umanitare” a spus editorul adjunct al Reuters AlertNet, Tim Large. “În ceea ce o priveşte pe Madonna, mulţi dintre cei chestionaţi au fost de părere că munca sa pentru ajutorarea orfanilor a fost distrusă de circumstanţele dubioase din jurul adopţiei unui orfan din Malawi” a mai spus jurnalistul.

Printre ceilalţi “câştigători” se numără, cum era de aşteptat, Bono, foştii preşedinţi americani Bill Clinton şi Jimmy Carter şi fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, apreciaţi pentru munca lor în folosul umanităţii. De partea cealaltă a “baricadei” se numără moştenitoarea Paris Hilton, vedeta de televiziune Oprah Winfrey şi cântăreţul Bob Geldof, care s-au cocoţat pe primele locuri ale listei cu “cei mai puţin respectaţi”.

Gandul