Actorul George-Albert Costea, reprezentantul Romaniei in cadrul proiectului "Idiomatic" Actori din cinci tari, care vorbesc sapte limbi pe scena, sustin ideea unui Turn Babel pe care, teoretic, doar o masinarie inteligenta l-ar putea descurca. Iar masinaria, inventata de un consortiu de cercetare, a fost testata, la sfarsitul saptamanii trecute, pe scena Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova, in "Idiomatic", un spectacol-experiment care a lansat o provocare lumii teatrale si comunitatilor stiintifice din sase tari. "Avem deja asa-numitele lumini inteligente, care se pot programa pentru a crea un numar infinit de situatii", spune actorul George-Albert Costea, reprezentant al Romaniei in cadrul acestui proiect. Programul in cadrul caruia a fost montat acest spectacol, "European Theatre Lab: Drama Goes Digital", arunca o lumina asupra a ceea ce va fi teatrul viitorului: un mediu tehnologizat, care va depasi barierele de limbaj si va explora infinitele posibilitati de expresie ale lumii virtuale, scrie Romania Libera.

Caru cu vedeteFoto: Colaj foto

Morgan Freeman a fost acuzat de mai multe femei de hartuire si comportament inadecvat. Reactia actorului Morgan Freeman a fost acuzat de mai multe femei de hartuire si comportament inadecvat. Reporterii CNN au vorbit cu opt persoane care au declarat ca actorul premiat cu Oscar a facut comentarii care le-a pus in situatii deranjante sau chiar le-a atins inadecvat. Morgan Freeman a publicat o declaratie de presa joi in care a prezentat scuze publice, dupa ce a fost acuzat de opt femei de hartuire sexuala. "Oricine ma cunoaste sau a lucrat cu mine stie ca eu nu sunt o persoana care ar vrea in mod intentionat sa supere sau sa faca pe cineva sa se simta stanjenit. Imi cer scuze fata de oricine s-a simtit stanjenit sau nerespectat. Nu am intentionat niciodata acest lucru", a declarat Morgan Freeman in acea declaratie de presa, arata Libertatea.

Ronaldinho se va casatori cu doua femei in luna august Fostul atacant vedeta al echipei nationale de fotbal a Braziliei, Ronaldinho (38 ani), se va casatori in luna august cu doua femei, cu care isi imparte viata cotidiana. Desi legile braziliene interzic poligamia, fostul jucator al echipelor FC Barcelona si Paris Saint-Germain a decis sa se insoare cu Priscilla Coelho si cu Beatriz Souza, alaturi de care traieste "in armonie" din decembrie. Cei trei ar urma sa profite de anumite pasaje neclare ale legii pentru a se casatori. Cu Beatriz se intalneste din 2016, iar cu Priscilla relatia dureaza de mai multi ani, potrivit News.ro. El le ofera fiecareia aceeasi suma de bani pentru cheltuieli pe luna si le ofera aceleasi cadouri, relateaza Digi24.

La 52 de ani, Adrian Enache se retrage din activitate! A predat banderola de capitan al Nationalei de Fotbal a Artistilor Desi e in forma buna pe teren, Adrian Enache a spus adio carierei sale jucator de fotbal, una tratata cu responsabilitate si seriozitate timp de patru decenii, chiar mai lunga decat activitatea sa artistica. Ieri, inainte de plecarea lotului la Campionatul Mondial de fotbal al Artistilor, fostul capitan al nationalei i-a predat banderola mai tanarului Andrei Stefanescu (Alb-Negru) de asemenea, fost fotbalist profesionist inainte sa devina popular cantaret. Desi pare o gluma, Adrian Enache si-a pus ghetele-n cui la 52 de ani, asta dupa ce i-a facut invidiosi pe toti colegii sai la ultimul stagiu de pregatire, cantonament facut la Cheile Gradistei, inaintea celui de-al saselea campionat mondial la care se prezinta selectionata in fruntea careia s-a aflat si cu care a castigat un titlul mondial, informeaza Libertatea.

Catalin Cazacu s-a intors in Romania! Iubita inselata nu l-a asteptat la aeroport Cinci luni de aventura in Republica Dominicana l-au costat pe Catalin Cazacu relatia amoroasa pe care o avea in Romania cu make-up artistul Ana Roman. Iubita l-a parasit dupa ce l-a vazut la tv in ipostaze extrem de apropiate de cantareata Claudia Pavel, si ea fosta concurenta Exatlon. Miercuri noaptea, motociclistul a revenit in Romania, dupa eliminare, fiind asteptat de prieteni la aeroport. Bruneta cu care a format un cuplu nu a calcat la aeroport. Exatlon s-a terminat inainte de semifinale pentru Catalin Cazacu. Sportivul a revenit pe pamant romanesc la scurt timp dupa ce a fost desemnat castigatorul. Avionul in care concurentul s-a aflat a avut intaryiere si a aterizat la Bucuresti in jurul orei 2.00. Slab si cu barba, Catalin Cazacu a fost asteptat de prieteni. Printre ei s-au aflat fostul coleg de suferinta Giani Kirita, actorul Augustin Viziru si jurnalista Mihaela Moise, potrivit Click.