Filosoful Mihai Şora: „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!” Prezent la protestul din Piaţa Victoriei, scriitorul a fost bruscat de jandarmi: „Mişcă-te mai încolo, moşule” Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, a fost prezent la protestul de miercuri din Piaţa Victoriei. Şora a povestit pe Facebook că a fost bruscat de jandarmi, care i-au adresat „Mişcă-te mai încolo, moşule!”. Acesta le-a transmis anterior internauţilor următorul mesaj: „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”. „Dacă un jandarm îmi spune "Mişcă-te mai încolo, moşule!", nu mă supăr: pot înţelege că Jandarmeria română vrea să elibereze cutare metru pătrat din Piaţa Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viaţă de om). Însă când 10-15 băieţi (musculoşi, bine hrăniţi şi echipaţi) mă turtesc în pătrăţelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de faţă, altceva decât ar trebui să fie”, mărturiseşte scriitorul pe contul său de socializare, scrie Adevarul.

Caru cu vedeteFoto: Colaj foto

Prinţesa Elisabeth a Danemarcei a decedat la vârsta de 83 de ani Prinţesa Elisabeth a Danemarcei, fiica prinţului moştenitor Knud şi verişoară a reginei Margrethe a II-a, a murit miercuri seară, la vârsta de 83 de ani, a anunţat familia regală, potrivit closermag.fr. Prinţesa Elisabeth, fiica prinţului moştenitor Knud şi a prinţesei moştenitoare Caroline-Mathilde, a murit după o lungă suferinţă, la castelul Sorgenfri, situat în Lyngby, lângă Copenhaga, locuinţa în care a copilărit şi în care s-a întors în urmă cu trei ani, scrie Mediafax. Născută în 1935, prinţesa Elisabeth a lucrat timp de 45 de ani pentru Ministerul de Afaceri Externe. A lucrat la Ambasada Danemarcei de la Washington în anii 1970 şi 1980, apoi a ocupat, la Geneva, în anii 1990, un post la o misiune permanentă a Danemarcei la ONU. Prinţesa Elisabeth, care ocupa locul al 12-lea în ordinea succesiunii la tronul Danemarcei, nu a fost căsătorită, dar a avut o relaţie de peste 20 de ani cu regizorul Claus Hermansen, până la moartea acestuia, în 1997, relatează Descoperă.

Un jocheu a încălcat protocolul regal la Royal Ascot: i-a sărutat mana lui Meghan Markle Frankie Dettori, unul dintre cei mai cunoscuţi jochei din lume, a fost învingător în prima zi la întâlnirea Royal Ascot, cunoscută şi ca Săptămâna Curselor de Cai. Celebrul jocheu a fost premiat de Prinţul Harry şi s-a bucurat foarte mult de victorie, încălcând protocolul regal. Potrivit regulilor, participanţilor nu le este permis decât să le fie strânsă mâna de membrii familiei regale, însă italianul Frankie Dettori a mers puţin mai departe. Jocheul i-a sărutat mâna Ducesei de Sussex, gest care a stârnit amuzamentul celor din jur. Prinţul Harry chiar a glumit, spunându-i italianului că s-a apropiat cam mult de soţia lui, iar acesta i-a răspuns în acelaşi stil: „Am văzut că şi ea a chicotit“, precizează Click.

Ce note a luat Eva, fiica cea mare a lui Pavel Bartoș, la Evaluarea Națională 2018 Zi cu emoții pentru actorul și omul de televiziune Pavel Bartoș (43 ani). Fiica lui cea mare, Eva, a aflat azi rezultatele de la Evaluarea Națională 2018! Conform Libertatea.ro, Eva Bartoș a susținut examenele de la Evaluarea Națională la Școala Gimnazială Iancului, adolescenta obținând rezultate bune. La limba și literatura română, Eva Bartoș a luat nota 9.20, iar la matematică a luat nota 7,80. Astfel, media ei este 8,50. Până la această oră, actorul nu a menționat nimic despre acest subiect pe rețelele de socializare, dar toată lumea așteaptă ca Pavel să își felicite în mod public fiica cea mare. Pavel Bartoș este căsătorit cu Anca Bartoș și au împreună trei fiice – Eva (14 ani), Rita (11 ani) și Sofia (aproape 5 ani), informează Unica.

Maluma, jefuit în Rusia, în timpul unui meci de la Campionatul Mondial Maluma a fost jefuit în Rusia. Cântărețul columbian a mers la Saransk pentru a-și susține echipa națională în meciul cu Japonia de la Campionatul Mondial, însă la sfârșitul jocului, când a ajuns în camera de hotel, a avut parte de o surpriză neplăcută: rămăsese fără bunuri în valoare de 780.000 de dolari. În timp ce solistul era pe stadion și își încuraja echipa, în camera lui de hotel a pătruns un bărbat și a dispărut cu o geantă Louis Vuitton, 11 ceasuri Rolex și Hublot, zeci de perechi de ochelari cu diamante și bijuterii Cartier din aur roz, galben și alb. Făptașul s-a dat drept prieten cu Maluma și așa a reușit să pătrundă în camera acestuia. Artistul originar din Columbia a devenit celebru după ce a bifat câteva colaborări cu unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti latino şi nu numai. Cântăreţul a cântat alături de Ricky Martin, Flo Rida, French Montana sau Shakira, arată Click.