La numai 26 de ani, Britney Spears, „o fetita fortata, de la 17 ani, sa se maturizeze in ochii publicului“, pare la un pas de colaps.

Spears, care intre anii 2000 si 2005 era cea mai bine platita cantareata a lumii, a devenit una dintre cele mai „discutate“ si discutabile“ dintre vedetele internationale. N-a rezistat sirului innebunitor de inregistrari, concerte, sedinte foto, interviuri sau filmari din perioada marelui succes si nu pare sa suporte bine nici faptul ca decaderea ii este urmarita pas cu pas de cei care au facut din asta o afacere.

Declinul celei care se proclama odinioara „Virgina Americii“ a inceput dupa casatoria cu dansatorul Kevin Federline si pare sa aiba un ritm accelerat in ultimele luni. Avand in vedere incidentele tot mai dese din ultima vreme, unele ziare americane ii pregatisera deja necrologul, estimand ca n-ar fi exclusa o tentativa reusita de suicid.

O fi o noua strategie de marketing sau Britney chiar este victima "celebritatii toxice"?, se intreba toata lumea anul trecut, cand artista, rasa in cap si cu o privire tulbure, dadea primele semne serioase de dezechilibru. "Sa-ti razi parul in felul acesta este, fara urma de indoiala, un strigat disperat dupa ajutor", comentau, pe atunci, psihiatrii.

Britney Spears a iesit ieri din centrul de psihiatrie al Unversitatii din California (UCLA), in care a fost internata cu o saptamana in urma, iar primul om pe care a dorit sa-l intalneasca a fost actualul ei iubit, fotograful Adnan Ghalib.

Britney a ajuns pentru a doua oara anul acesta in spital, de fiecare data dupa ce psihiatrul ei a alarmat politia, cu codul medical „5150“, care este valabil pentru acei pacienti care „reperezinta un pericol pentru ei insisi sau pentru anturajul lor“. Portalul „TMZ.com“ anunta ca de data aceasta psihiatrul personal al lui Speras a alarmat autoritatile dupa ce a constatat ca pacienta lui nu mai dormise deloc de cateva zile.

Dupa sapte zile de terapie, Britney a fost lasata sa mearga acasa. Nu este nici pe departe vindecata, spun apropiatii sai, dar are sanse sa-si recapete linistea, chiar daca in acest moment nu mai pare stapana pe viata ei.

Averea lui Spears este aproximata la 130 milioane dolari, venitul ei anual fiind estimat la 9 milioane, aproximativ 737 de mii de dolari pe luna. Revista „Portofolio“ publica o „schema“ a profitorilor adunati in jurul cantaretei, iar pe primul loc in topul acestora se situeaza presa. Cele 175 de reviste americane care au avut-o pe Britney pe coperta intre 2006 si 2007 au inregistrat o crestere de 33% la vanzari, facand un profit de 245 de milioane euro.

Incepand cu anul 2000, Britney este cea mai cautata persoana pe Internet (mai putin in anul 2004, cand a fost intrecuta de Paris Hilton), potentand serios afacerile online.

La randul sau, managementul artistei profita neintrerupt de pe urma ei: de la debut si pana astazi, in lume s-au vandut 85 de milioane de discuri, iar casa de productie a facut un profit de peste 273 de milioane euro. Concertele lui Spears au facut incasari de 102 milioane Euro.

EvZ