Dupa o scurta analiza a unor evemintele din viata privata a unor vedete din showbizul international s-a ajuns la concluzia ca presa foloseste standarde duble, informeaza New York Times. Barbatii care cad in disgratie sunt tratati mai de la distanta, in timp ce femeile aflate in situatii similare sunt subiect de glume si comentarii injositoare.

Inregistrarea video cu Heath Ledger la o petrecere unde se consumau droguri, realizata in urma cu doi ani, ar fi fost, in mod normal, piesa de rezistenta a unei emisiuni de divertisment de tip tabloid. Materialul nu a aparut insa din respect pentru familia lui Ledger. (Actorul, in varsta de 28 de ani, a murit in ianuarie din cauza unei supradoze accidentale de medicamente).

Rebela Amy Winehouse nu a meritat insa aceeasi discretie, comenteaza cotidianul american. Imagini dintr-un material video in care cantareata consuma droguri si recunostea ca a luat „cam sase” pastile de diazepam au fost analizate pe larg in presa, cam in aceeasi perioada. Cand Owen Wilson a fost spitalizat in august dupa o aparenta tentativa de sinucidere, problema lui a fost mentionata de o singura revista americana.

In schimb, Britney Spears, recent iesita dintr-o clinica psihiatrica, a aparut pe coperta a sase reviste cam in aceeasi perioada. Si Kiefer Sutherland a stat la inchisoare 48 de zile din cauza ca a condus sub influenta alcoolul. Evenimentul nu a facut mare valva in presa. Dar in perioada in care Paris Hilton a intrat la inchisoare, din acelasi motiv, nu exista ziar, saptamanal, revista, jurnal de stiri fara un material despre celebra mostenitoare.

Gandul