Istoria decernarii premiilor Oscar nu a fost scutita de-a lungul anilor de incidente. Discursuri politice, un om care a aparut dezbracat pe scena sau castigatori huiduiti de public sunt doar cateva dintre ele. Anul acesta au fost emotiile ca premiile nu se vor decerna, din cauza grevei scenaristilor. Cum aceasta a luat sfarsit, sa vedem ce s-a intamplat in anii trecuti.

In 2006, Jon Stewart, gazda premiilor Oscar, s-a adresat publicului cu "doamnelor, domnilor si.... Felicity", cu referire la actrita Felicity Huffman, care a fost nominalizata in acel an pentru rolul unui transsexual.

La randul sau, Michael Moore, laureat cu Oscarul pentru "Cel mai bun documentar in 2003", a parasit scena in huiduielile asistentei. Moore a lansat un "Rusine, domnule Bush", la trei zile dupa ofensiva americano-britanica impotriva regimului lui Saddam Hussein.

Tot in 2003, actorul Adrien Brody a sarutat-o pe buze pe Halle Berry, iar in 1999, exuberantul italian Roberto Benigni a sarit din scaun in scaun pina pe scena unde a primit premiul de interpretare pentru filmul "Viata e frumoasa".

In 1987, comicul Chevy Chase a deschis ceremonia cu "Buna seara, specie de ipocriti de la Hollywood", cuvinte care i-au inghetat pe cei prezenti.

In 1975, o femeie care s-a prezentat sub numele Sacheen Littlefeather a urcat pe scena pentru a refuza Oscarul, in numele lui Marlon Brando, ca protest fata de modul in care sunt tratate la Hollywood pieile rosii.

In 1974, un barbat a reusit sa-i pacaleasca pe politisti si a urcat pe scena ...dezbracat.

Integral in Romantica.