Marion Cotillard, castigatoarea Oscarului la categoria Cea mai buna actrita in rol principal, a facut, acum un an, niste afirmatii care acum se dovedesc a fi gafe monumentale.

In cadrul unei emisiuni frantuzesti, actrita a pus la indoiala existenta unui atac terorist in cazul prabusirii din 2001 a Turnurilor Gemene din New York.

"Cred ca suntem mintiti in legatura cu anumite lucruri. (...) Exista si alte turnuri asemanatoare care au fost lovite de avioane. A fost un turn, cred ca in Spania, care a ars timp de 24 de ore. Si nu s-a prabusit. Niciunul din aceste turnuri nu s-a prabusit. Iar acolo (la New York), totul s-a prabusit in cateva minute."

Actrita a argumentat ca turnurile au fost, de fapt, distruse pentru ca erau depasite si costisitoare. Conform lui Cotillard, ar fi costat mai mult ca turnurile sa fie modernizate, decat sa fie reconstruite de la zero.

Frantuzoaica nu pare prea convinsa nici de realitatea din spatele aselenizarii din 1969: "Oare chiar a mers un om pe Luna? Am vazut multe documentare despre acest lucru si chiar mi-am pus intrebari. Si, oricum, nu cred tot ce mi se spune, asta e clar."

Click