Vloggerul George Buhnici a stârnit un val de critici în spațiul public după ce a susținut că cei care se duc la mare vor să vadă „piele fără vergeturi”, el îndemnându-le pe fete să meargă la sală: "Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!". Buhnici a mai spus că el are „noroc” pentru că soția sa „arată ca o minoră”.

George BuhniciFoto: Facebook George Buhnici

Vloggerul în vârstă de 41 de ani, care are sute de mii de urmăritori, a făcut controversatele declarații pentru Antena Stars, el lansându-se în aprecieri despre cum ar trebui să arate femeile.

Afirmațiile lui Buhnici au strârnit sute de comentarii critice în spațiul public.

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur”

 • „Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Am văzut și fete care nu arată foarte bine și nu aș vrea să mi se interpreteze, suntem la festival, putem să dăm vina pe orice (...). Bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor!
 • Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul.
 • Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a susținut George Buhnici.

El a făcut o remarcă și despre soția sa, pe care a comparat-o cu o minoră:

 • „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur. Serios, uită-te la ea!”.

Centrul Filia: „Îți reamintim că genul acesta de reacții și comportamente se încadrează la hărțuire”

Printre cei care au reacționat la declarații lui Buhnici se numără și reprezentanții Centrului Filia, care consideră că astfel de afirmații „nu fac decât să contribuie la un mediu toxic, misogin și periculos pentru femei și fete”:

 • „Nu George, nu e normal să vrei să vii la plajă să obiectifici femeile și să le arunci priviri libidinoase.
 • feministreminder: corpurile noastre nu sunt obiectul plăcerii bărbaților, valoarea noastră ca femei nu este dată de felul în care ne percep bărbații în raport cu standardele lor. Nu mergem la „săliță” să ai după ce să întorci capul pe stradă, ci sunt alegerile noastre privind propriul stil de viață.
 • Îți reamintim că genul acesta de reacții și comportamente se încadrează la hărțuire”.
 • De asemenea, reprezentanții Centrului Filia se declară șocați și de „inadecvarea” declarației lui Buhnici legate de soția sa și de „lejeritatea cu care acesta promovează sexualizarea minorelor:
 • ”La 41 de ani este mai mult decât problematic ca ”minorele” să fie standardul tău de frumusețe și atracție fizică.
 • „În Romania, în fiecare săptămână sunt înregistrate în medie două cazuri de viol sau act sexual cu o victimă minoră în familie. Astfel de declarații nu fac decât să normalizeze violența împotriva fetelor și să contribuie la un mediu nesigur, mai ales când vine din partea unei persoane publice, al cărei discurs influențează opinia sutelor de mii de urmăritori pe care îi are.
 • În 2020 același George Buhnici posta o fotografie cu partenera sa cu descrierea ”Am corupt această minoră. Mă declar pierdut.”
 • Îl declarăm și noi o cauză pierdută, dar îi și recomandăm pe această cale să vorbească cu femeile din viața lui despre violență și agresiune, despre toate momentele în care s-au simțit în pericol sau inconfortabil din cauza presiunii pe care societatea o pune pe corpurile noastre și din cauza unor astfel de declarații care ne obiectifică și ne sexualizează.
 • Poate ar trebui să îți petreci mai puțin timp justificându-ți declarațiile pe Twitter și mai mult timp educându-te cu privire la egalitate de gen și violența împotriva femeilor”.